393
| Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ιερώνυμος: «Οποια λύση και αν βρούμε για τα Θρησκευτικά θα είναι συμβιβαστική»

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2017, 17:18

Ιερώνυμος: «Οποια λύση και αν βρούμε για τα Θρησκευτικά θα είναι συμβιβαστική»

Protagon Team Protagon Team 7 Νοεμβρίου 2017, 17:18

Υπάρχει μια σύγχυση για το ζήτημα των Θρησκευτικών, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για να προσθέσει ότι η λύση θα είναι προϊόν συμβιβασμού της Πολιτείας με την Εκκλησία που δεν θα ικανοποιήσει ούτε τη μία ούτε την άλλη πλευρά.

Η παρέμβαση του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του σε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Οικογένεια και Φύλο: Από την Αγία Γραφή στις σύγχρονες προκλήσεις» σε αίθουσα εκκλησιαστικού πνευματικού κέντρου της μητρόπολης Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος σχολίασε ότι «ο καθένας δίνει τη δική του απάντηση, τη δική του εξήγηση στη ρύθμιση που έχει γίνει μέχρι τώρα», αναφορικά με τη «συμφωνία», όπως την αποκάλεσε, που έγινε με την Πολιτεία, σύμφωνα με την οποία «τα φυλλάδια αυτά, τα τετράδια που έχουν μοιραστεί στα παιδιά να επιστραφούν σε μας, να τα δούμε και εμείς σαν Σύνοδος», προκειμένου να «βγουν τα βιβλία για το αύριο».

«Από την άλλη πλευρά, ενόσω τα λέμε αυτά, ακούμε ότι “προχωρούμε εμείς, χωρίς να λάβουμε υπόψη το τι θα πει η Εκκλησία για τα τετράδια αυτά”. Υπάρχει μια σύγχυση. Ευτυχώς, που ο υπουργός το ξεκαθαρίζει και λέει ότι θα τηρηθεί η συμφωνία. Θα το δούμε τον Σεπτέμβριο», ανέφερε.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε ενστάσεις για το κατά πόσο η Αριστερά έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί «θέματα παιδαγωγικά, ως προς τα θρησκευτικά» και προσέθεσε: «Δεν θέλω να προχωρήσω περισσότερο, ούτε θα ήθελα να ευχηθώ να έχουμε συνέχεια αντεγκλήσεων… γίνεται ένα αγώνας και μέχρις ενός σημείου είναι κατανοητός, ότι προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Όποια λύση και να βρούμε θα είναι συμβιβαστική, δεν θα ικανοποιήσει ούτε τη μια πλευρά ούτε την άλλη, αλλά κάτω από συνθήκες που ο καθένας τις ερμηνεύει όπως θέλει, θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε».

Για το «τρίτο φύλο»

Απαντώντας αργότερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της ημερίδας, τόνισε ότι «ως προς το θέμα του λεγόμενου τρίτου φύλου, είναι ένα θέμα πάρα πολύ λεπτό που διαλύει την οικογένεια και φέρνει καινούργια πράγματα στην πατρίδα μας», σημειώνοντας ότι δεν είναι κυρίαρχο, ως πρόβλημα, στη σημερινή συγκυρία, αλλά «ερχόμαστε να τα αντιμετωπίσουμε» και ότι «είναι πράγματα βεβιασμένα που γίνονται, χωρίς να μελετηθούν αυτά που θα έρθουν αργότερα».

«Παραδείγματος χάριν, πολύς λόγος, για τα δικαιώματα του ανθρώπου, αλλά τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που θα μεγαλώσουν με αυτόν τον τρόπο, ή τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που θα υιοθετηθούν από τέτοια ζευγάρια, ποιος θα τα υπερασπίσει; Είναι θέματα, τα οποία δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν με μια προχειρότητα» είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...