849
Μια από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίηση η κυρία Γεννηματά στο facebook από τη συνάντησή της με γυναίκες ψηφοφόρους | Facebook/FofiGennimata

Η Γεννηματά και πώς δεν έκανε το Φώφη… Φωτεινή

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2017, 13:03
Μια από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίηση η κυρία Γεννηματά στο facebook από τη συνάντησή της με γυναίκες ψηφοφόρους
|Facebook/FofiGennimata

Η Γεννηματά και πώς δεν έκανε το Φώφη… Φωτεινή

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2017, 13:03

«Οσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή, τόσο πιο έντονο είναι το μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Κεντροαριστερά είναι εδώ και ότι η επόμενη αναμέτρηση θα είναι αναμέτρηση για τρεις. Γι’ αυτό ζητώ να έρθουν να ψηφίσουν οι προοδευτικοί πολίτες στις 12 του Νοέμβρη». Αυτό ήταν το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά σε συγκέντρωση στελεχών της παράταξης στη Νίκαια. Αλλά ξαφνικά η εκστρατεία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ έγινε πιο… ροζ.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε τα τελευταία 24ωρα άνοιγμα προς τις γυναίκες ψηφοφόρους που θεωρούνται άλλωστε προνομιακό της πεδίο. Δημοσίευσε πολλές φωτογραφίες της από εκδήλωση που έγινε την 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού -φορούσε άλλωστε τη χαρακτηριστική ροζ κορδέλα- ενώ δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι την Πέμπτη εμφανίστηκε και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο κανάλι «E». Την Πέμπτη δε, ο φωτογραφικός φακός τη συνέλαβε να είναι και στη σχολική γιορτή του παιδιού της.

Στο «Tatiana Live» μίλησε για την παρουσία της ως γυναίκα σε έναν χώρο που οι άνδρες κυριαρχούν. «Πρώτοι οι άνδρες ξέρουν πόσο χρειάζεται σε πολλά πράγματα η ματιά μιας γυναίκας
Δεν το βάζω εύκολα κάτω. Δεν το έβαλα και τότε. Βάζω στόχους στη ζωή μου. Προσπαθώ να ανοίξω δρόμους για τις νέες γυναίκες, να καταλάβουν ότι η πολιτική δεν είναι αποκλειστικά αντρική υπόθεση. Πρέπει να πορευτούμε μαζί με τους άντρες, ας μην τους αδικούμε ούτε να τους “καπελώσουμε” τελείως. Όμως και οι ίδιοι ξέρουν πόσο χρειάζεται σε πολλά πράγματα η ματιά μιας γυναίκας».

Μίλησε δε για το όνομά της και πώς δεν δέχτηκε να γίνω από Φώφη… Φωτεινή.

«Δεν θέλω να γίνω το κακέκτυπο ενός άντρα. Άντρες υπάρχουν πολλοί στην πολιτική. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου. Όταν πρωτοξεκίνησα μου έλεγαν “ν’ αλλάξουμε το όνομα, δεν είναι καλό το Φώφη, να το κάνουμε Φωτεινή”. Λέω παιδιά εγώ είμαι η Φώφη, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Και θα είμαι ο εαυτός μου σε αυτό που κάνω. Και θέλω να έχω αυτή την άμεση σχέση με τον κόσμο να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα και μου αρέσει. Η σοβαρότητα δεν έρχεται ούτε από το ύφος ούτε από το στυλ ούτε από το όνομα, έρχεται από το περιεχόμενο αυτό που κάνεις κι αν έχεις κάτι να προτείνεις και κάτι να προσφέρεις στον τόπο σου. Η ουσία είναι που μετράει. Αρκετά με την επικοινωνία!».

Μετά την παρουσία της στο στούντιο του «E», η κυρία Γεννηματά μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών της εκστρατείας της στη Νίκαια.

«Η συμμετοχή, είναι και μια αντίσταση απέναντι σε αυτό που συμβαίνει. Αρκετά με την ανοχή απέναντι σε όλα αυτά που κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Κατανοώ την απογοήτευση των ανθρώπων που αναζήτησαν εκεί ελπίδες που αποδείχτηκαν φρούδες, αλλά σήμερα υπάρχει μια άλλη μέρα, ένα άλλο τοπίο στην πολιτική σκηνή και πρέπει να υπάρξει αντίδραση του ελληνικού λαού», τόνισε στο μήνυμά της στην εκδήλωση η κυρία Γεννηματά.

nikaia2
Η Φώφη Γεννηματά σε ομιλία της σε στελέχη της προεκλογικής της εκστρατείας στη Νίκαια

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια, κατάφερε να γίνει πιο παλιό απ’ το παλιό, ενώ η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρθηκε ειδικότερα στον Πρωθυπουργό, λέγοντας:

«Ο κ. Τσίπρας πήγε σε όλες τις διαπραγματεύσεις χωρίς κανένα “χαρτί”, δεν εμφάνισε κανένα αξιόπιστο σχέδιο, δεν διαπραγματεύτηκε στην πραγματικότητα. Το ότι ο κ. Τόμσεν μιλά για την “αξιοπιστία” του κ. Τσίπρα αποδεικνύει αυτό που έχω πει πολλές φορές. Oτι είναι ο πρόθυμος Πρωθυπουργός που αποδέχτηκε όλα όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν και να διαπραγματευτούν».

Σε μια άλλη δημόσια παρέμβασή της, με συνέντευξη στην εφημερίδα «Καρφί» που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, η κυρία Γεννηματά απέκρουσε τα ανοίγματα του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά:

«Σε ένα παράλληλο φανταστικό σύμπαν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παριστάνουν τους προοδευτικούς ή ότι άλλο κάθε φορά τους βολεύει. Στον κανονικό και πραγματικό κόσμο συγκυβερνούν εδώ και 2,5 χρόνια με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ με καθημερινούς όρκους πίστης και αφοσίωσης σε αυτό το σύμφωνο αμοιβαίας πολιτικής επιβίωσης και μάλιστα αποδείχθηκε ότι ταιριάζουν απόλυτα. Εμείς ξέρετε ζούμε σταθερά σε αυτό το πραγματικό κόσμο και αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη πραγματικά προοδευτικών λύσεων για τη χώρα. Για αυτό δουλεύουμε συστηματικά με όσους πραγματικά είναι και δεν υποδύονται ευκαιριακά τους προοδευτικούς» τόνισε.

Επέμεινε δε ότι ο νέος φορέας θα πρέπει να οριοθετηθεί στην Κεντροαριστερά:

«Ο νέος πολιτικός φορέας θα πρέπει να εκφράζει την μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη της Κεντροαριστεράς. Στη βάση των αξιών του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας με την γόνιμη σύνθεση και ενιαία πολιτική έκφραση όλων των πολιτικών δυνάμεων του χώρου. Από το προοδευτικό κέντρο μέχρι την ανανεωτική αριστερά και την πολιτική οικολογία. Ωστόσο, ας μην μιλήσουμε με όρους χωροταξικούς, αλλά με πολιτικούς. Για μένα Κεντροαριστερά σημαίνει μια αδιάκοπη και ασυμβίβαστη, μάχη για την καταπολέμηση των ανισοτήτων. Η κοινωνία δεν λειτουργεί καλύτερα με την αποδοχή της ανισότητας ως δήθεν φυσικού νόμου όπως ισχυρίζεται η ΝΔ. Η Κεντροαριστερά υπάρχει για να προστατεύει τους αδύναμους, για να υπερασπίζεται τα δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα, για να εμπεδώνει την κοινωνική δικαιοσύνη, για να καταπολεμά τις ανισότητες και τους αποκλεισμούς. Οφείλει και μπορεί να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες σε όλους μέσα σε από μια παραγωγική οικονομία με ισχυρή και ισόρροπη ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...