275
O Aλέξης Τσίπρας με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Λι Νακ Γιον κατά την υποδοχή του στο Μέγαρο Μαξίμου | INTIMEnews

Επενδυτικό άνοιγμα Τσίπρα (και) στη Νότια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2017, 16:26
O Aλέξης Τσίπρας με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Λι Νακ Γιον κατά την υποδοχή του στο Μέγαρο Μαξίμου
|INTIMEnews

Επενδυτικό άνοιγμα Τσίπρα (και) στη Νότια Κορέα

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2017, 16:26

Μετά τους Κινέζους και την COSCO, ο Αλέξης Τσίπρας διευρύνει τους ορίζοντες της διμερούς συνεργασίας με τη Νότια Κορέα. Κοινή διαπίστωση κατά τη συνάντηση με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Λι Νακ Γιον στο Μαξίμου, ήταν πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για συνεργασία.

Η συνεργασία μας στον οικονομικό τομέα μπορεί να αποκτήσει σημαντική δυναμική, εκτίμησε ο Πρωθυπουργός, δεδομένου όπως σημείωσε, ότι μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και τις διεθνείς προκλήσεις γενικότερα, και αυτές που προκύπτουν από μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι προοπτικές επενδύσεων από νοτιοκορεατικές εταιρείες στην Ελλάδα, καθώς και αύξησης των ελληνικών εξαγωγών προς την Νότια Κορέα. «Είμαι σίγουρος ότι το σημερινό επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες κορεατικές εταιρείες, θα συνεισφέρει σημαντικά στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της διμερούς μας συνεργασίας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Τον Φεβρουάριο του 2018 διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην Κορέα, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείξατε και τη φιλοξενία. Όταν επιστρέψω στην πατρίδα μου θα μιλήσω σε όλους για αυτό το πνεύμα φιλοξενίας της Ελλάδας», είπε ο Λι Νακ Γιον, στις κοινές δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά το πέρας της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

247698
Οι δύο πρωθυπουργοί στις κοινές τους δηλώσεις μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου/ INTIMEnews

Όπως σημείωσε, το 21% των παραγγελιών που έρχονται στη Ν. Κορέα προέρχονται από την Ελλάδα και στο σημείο αυτό εξέφρασε τη βούλησή του για αύξηση των εξαγωγών αγροτοδιατροφικών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη χώρα του.

Αναφερόμενος στην απειλή του βορειοκορεατικού καθεστώτος, ο Λι Νακ Γιον ευχαρίστησε την Ελλάδα που βρίσκεται στο πλευρό της Ν. Κορέας. «Η Ελλάδα», είπε, «βρίσκεται στο πλευρό μας και ευχαριστούμε πολύ για το μήνυμα που στέλνετε στη Β. Κορέα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...