618
Η Φώφη Γεννηματα σε πρόσφατη ομιλία της στη Λάρισα | facebook.com/fofigennimata

Γεννηματά: «Εχω κηρύξει τον πόλεμο στους μηχανισμούς»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2017, 16:35
Η Φώφη Γεννηματα σε πρόσφατη ομιλία της στη Λάρισα
|facebook.com/fofigennimata

Γεννηματά: «Εχω κηρύξει τον πόλεμο στους μηχανισμούς»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2017, 16:35

Την ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την πορεία προς την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στον κόσμο να πάει να ψηφίσει για να «δυναμώσει το εγχείρημα να το δούμε να προχωρά και να πετυχαίνει».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι το εγχείρημα αυτό ήταν δική της πρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία, η οποία, όπως τόνισε, έχει τις ρίζες της στην περίοδο 1989-1990 όταν συζητήθηκε και προωθήθηκε από τον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά και τον Γρηγόρη Γιάνναρο, στο πλαίσιο της βαθύτατης φιλίας που είχαν αναπτύξει κατά τη συνεργασία τους στη συγκυβέρνηση Ζολώτα.

Τότε σημείωσε, ξεκίνησε η προσπάθεια συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά, έγινε «το μπόλιασμα» για την μετεξέλιξη του χώρου και σήμερα, μετά από τόσες δυσκολίες και χρόνια, «παίρνει σάρκα και οστά».

Ερωτηθείσα σχετικά με τον μεγάλο αριθμό των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα η κυρία Γεννηματά επισήμανε ότι το γεγονός αποδεικνύει το σοβαρό ενδιαφέρον γύρω από τις εξελίξεις και ότι η ηγετική ομάδα που θα προκύψει από την βάση θα χαρακτηρίζεται από ήθος πολιτικής με αξίες και σοβαρότητα γιατί «τα όνειρα μας είναι πιο σοβαρά από τις αναμνήσεις μας», όπως σημείωσε.

Αναφορικά με την επιχειρούμενη ανανέωση με «παλιά υλικά» που της καταλογίζουν οι πολιτικοί της αντίπαλοι, σημείωσε ότι το νέο αφορά στα πρόσωπα, στις ιδέες και στο πρόγραμμα. Ενημέρωσε ότι το 80% των μελών των Επιτροπών και των γραμματέων στις Νομαρχιακές είναι κάτω των 40 ετών. Βεβαίως πρόσθεσε, μιλάμε γενικώς για νέους ανθρώπους και όχι απλά για ηλικιακή ανανέωση χωρίς εμπειρία όπως έχουμε στην περίπτωση της Αυστρίας «όπου επανακάμπτει η ακροδεξιά με νέα πρόσωπα».

Αναφορικά με τις ιδέες και τις πρακτικές ανέφερε ότι όλοι εργάστηκαν στην εκπόνηση ενός σχεδίου που θα βγάλει την χώρα από την κρίση. Προβλέπονται, σημείωσε, οι συνεργασίες με τους εταίρους, στρατηγικές ανάπτυξης και βελτίωσης της οικονομίας με μέτρα αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και υλοποίηση υποπρογραμμάτων ουσιαστικής αλληλεγγύης και προστασίας των αδυνάμων κλ.π. Για τις πρακτικές είπε ότι αυτό που προέχει είναι «να αποτινάξουμε» κάθε είδους λογικές μηχανισμών και ίντριγκας. Προσωπικά, τόνισε, «έχω κηρύξει τον πόλεμο στους μηχανισμούς και δεν θα επιτρέψω να μεταφερθούν αυτές οι λογικές στο νέο φορέα».

Ο ρόλος του νέου φορέα – Που θα στηθούν κάλπες

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι οι κάποιες διαφωνίες που εκφράστηκαν αφορούσαν στην έλλειψη ασφαλών εγγυήσεων από πλευρά των εταιριών που θα τις διενεργούσαν. Είπε ότι θα στηθούν κάλπες σε κάθε καποδιστριακό δήμο και όπου αλλού προτείνουν οι Νομαρχιακές ακόμη και στο εξωτερικό, στα προξενεία- όπου ζητηθούν. Εκτίμησε ότι ο αριθμός των καλπών ίσως φτάσει στις 1.200 και άνω των 100.000 το εκλογικό σώμα. Σημείωσε ότι αποτελεί κέρδος για την παράταξη η μεγάλη συμμετοχή, γεγονός που θα στείλει το μήνυμα ότι η παράταξης πρέπει να παραμείνει ενωμένη πάση θυσία.

Για τον μετεκλογικό ρόλο του νέου φορέα η κ. Γεννηματά απέφυγε να προκαθορίσει εξελίξεις «ερήμην του ελληνικού λαού», επαναλαμβάνοντας ότι ο φορέας διαθέτει πρόγραμμα για τη χώρα στη βάση ενός εθνικού σχεδίου με προοδευτικό πρόσημο.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε ακόμη έντονη κριτική για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για έλλειψη απτών αποτελεσμάτων. Περιορίστηκε δε να εκφέρει άποψη μετά την ενημέρωση που θα γίνει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Τέλος, για την ενδυνάμωση του ακροδεξιού ευρωπαϊκού πολιτικού σκηνικού και την αδύναμη παρουσία των ευρωπαίων σοσιαλιστών, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι οφείλεται στην παλαιότερη ταύτιση τους με πολιτικές συντηρητικών κυβερνήσεων, οι οποίες με τα αυστηρά μέτρα άσκησης οικονομικής πολιτικής απομάκρυναν τον κόσμο. Ωστόσο, σημείωσε, σήμερα στους κόλπους του κόμματος αποτελεί κοινή διαπίστωση η ανάπτυξη πολιτικών για την ασφάλεια, την αλληλεγγύη και την εργασία, τρίπτυχο στο οποίο θα αναπτυχθεί και το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις επικείμενες εκλογές

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...