580
Κώστας Μπακογιάννης και Αδωνις Γεωργιάδης σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή τους. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δηλώνει ότι στη ΝΔ όλοι έχουν ρόλο | SOOC

Ο Μπακογιάννης, το 50% της ΝΔ και ο φίλος του ο Αδωνις

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 16:26
Κώστας Μπακογιάννης και Αδωνις Γεωργιάδης σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή τους. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δηλώνει ότι στη ΝΔ όλοι έχουν ρόλο
|SOOC

Ο Μπακογιάννης, το 50% της ΝΔ και ο φίλος του ο Αδωνις

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 16:26

Κάποιοι τον βλέπουν βουλευτή το 2019. Ή αρχηγό. Ή και Πρωθυπουργό. Τι απαντάει ο Κώστας Μπακογιάννης;

«Ας βλέπει ο καθένας ό,τι θέλει. Κρατήστε μόνο ότι δεν βλέπουμε αναγκαστικά όλοι τα ίδια. Η πολιτική άλλωστε έχει νόημα μόνο αν αισθάνεσαι χρήσιμος και δημιουργικός. Δεν είναι μονόδρομος. Εγώ ξέρω καλά να κάνω ένα πράγμα, και τώρα που είμαι στην πολιτική και πριν που εργαζόμουν στις Βρυξέλλες, στο Κόσοβο ή στην Αθήνα: να δουλεύω. Την ώρα που θα αντιληφθώ ότι δεν μπορώ να προσφέρω, θα κάνω πίσω. Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, που μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να εξελίσσεται στην πολιτική, μπορώ να τον φανταστώ να κάνει και άλλα πράγματα εκτός αυτής. Την παραίτησή μου την έχω στο τσεπάκι μου», είναι η απάντηση του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος μίλησε στην φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών». Μια συνέντευξη στην Αλίκη Μάτση, η οποία εντέχνως ξεκινάει με την παρατήρηση ότι ο κ. Μπακογιάννης είναι γιος της Ντόρας και ανιψιός του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση όλοι φαίνεται να αναζητούν τις προθέσεις του κ. Μπακογιάννη για μια ενδεχόμενη μετακόμιση στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας. Οταν λοιπόν ερωτάται αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής το 2019 -εφόσον οι εκλογές γίνουν τότε και έχει λήξει η θητεία του-, εκείνος απαντά:

«Καμία σχέση. Μετά από επτά χρόνια στην Αυτοδιοίκηση παραμένω αθεράπευτα ερωτευμένος με τη δουλειά μου. Γιατί εδώ μετράει το τι κάνεις και όχι το ποιος είσαι ή το τι λες. Γιατί δεν έχεις εξαρτήσεις και χρωστάς μόνο στον κόσμο. Γιατί μπορείς να κάνεις μικρές και μεγάλες πολιτικές ή ιδεολογικές υπερβάσεις για να πετύχεις ορατά αποτελέσματα. Γιατί μπορείς, ακόμα και αν πρέπει να ξεπεράσεις αρμοδιότητες, να δώσεις πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Να σας δώσω δύο παραδείγματα από τον μικρόκοσμό μας; Η περιφέρειά μας έδωσε εντελώς εξωθεσμικά και εκτός αρμοδιοτήτων χρήματα στο σύστημα Υγείας που το κεντρικό κράτος αδυνατούσε να παρέχει με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ανθρώπων μας.

Επιπλέον, μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο τώρα που η περιφέρειά μας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis και το Ιδρυμα Νιάρχος, συνεχίζει να παρέχει χιλιάδες γεύματα σε χιλιάδες παιδιά στα δημοτικά σχολεία. Το κεντρικό κράτος το συζητάει χρόνια, το εξαγγέλλουν ξανά και ξανά. Αυτό λοιπόν που δεν έχει γίνει σε εθνικό επίπεδο το κάνουμε εμείς σε περιφερειακό. Δεν αξίζει τον κόπο;»

Ωστόσο ο κ. Μπακογιάννης εμφανίζεται να διεκδικεί λόγο όσον αφορά στο πολιτικό σκηνικό. Οταν ερωτάται ότι ο ίδιος είναι υπέρ των ευρύτερων συναινέσεων, ενώ η ΝΔ επιδιώκει την αυτοδυναμία, απαντά: «Μα αυτά είναι συμπληρωματικά! Και 50% να πάρει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές πάλι δεν φτάνει. Την επόμενη μέρα θα χρειαστεί να δημιουργήσει ευρύτερα πεδία κοινωνικής συνεννόησης, συνεργασίας και συναίνεσης. Αυτός είναι ο νόμος της ανάγκης αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Επιμένω στην ανάγκη ενός νέου διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού.

» Μιας νέας κοινωνικής συνθήκης που θα ξεπεράσει τις διχαστικές λογικές του τύπου “ο θάνατός σου, η ζωή μου”. Φυσικά και θα αντιπαρατεθούμε, και θα συγκρουστούμε με σφοδρότητα αν χρειαστεί, αλλά πάντα μέσα σε ένα αυστηρά αξιακό πλαίσιο. Ακόμα και αν διαφωνούμε, δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε».

Και όταν ερωτάται για την παρουσία στη ΝΔ του Αδωνι Γεωργιάδη, «που μόνο συναινετικός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί…», ο κ. Μπακογιάννης απαντά:

«Αυτή η συζήτηση έγινε στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. Τα διλήμματα ήταν ξεκάθαρα, όπως και τα διακυβεύματα. Ο Κυριάκος εξελέγη πρώτος και ο φίλος μου ο Αδωνις τέταρτος. Μην ξεχνάτε πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά μια μεγάλη λαϊκή παράταξη η οποία οφείλει να εκφράσει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων. Ολοι χωράνε και όλοι έχουν ρόλο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...