365
Ο Κουεντίν Ταραντίνο με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν το 2009 στην πρεμιέρα του φιλμ «Αδωξοι Μπάσταρδη». Ηταν κολλητοί συνεργάτες | Photo by Kevin Winter/Getty Images/Ideal Images

Η ομολογία του Ταραντίνο: «Ηξερα για τον Χάρβεϊ»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 14:53
Ο Κουεντίν Ταραντίνο με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν το 2009 στην πρεμιέρα του φιλμ «Αδωξοι Μπάσταρδη». Ηταν κολλητοί συνεργάτες
|Photo by Kevin Winter/Getty Images/Ideal Images

Η ομολογία του Ταραντίνο: «Ηξερα για τον Χάρβεϊ»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 14:53

Ταραντίνο και Γουάινσταϊν ήταν αχώριστο δίδυμο. Ο Κουεντίν έγραφε το σενάριο και σκηνοθετούσε, ο Χάρβεϊ αναλάμβανε την παραγωγή: «Pulp Fiction» (1994), «Jackie Brown» (1997), «Kill Bill: Vol. 1» (2003) «Kill Bill: Vol. 2» (2004), «Death Proof» (2007), «Inglourious Basterds» (2009), «Django Unchained» (2012), όλα ήταν αποτέλεσμα μιας τέλειας συνεργασίας και μιας μεγάλης φιλίας.

Γι’ αυτό και όλοι ανέμεναν πώς θα αντιδράσει ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος στις καταγγελίες για τις σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς κατά τουλάχιστον 40 ηθοποιών του Χόλιγουντ με θύτη τον παραγωγό των επιτυχιών.

Οταν η υπόθεση ξέσπασε στις αρχές του μήνα, ο Ταραντίνο είχε κάνει λόγο μέσω ενός tweet για «αποκαλύψεις που ήρθαν στην επιφάνεια» και είχε πει πως ήταν «εμβρόντητος και με ραγισμένη καρδιά». Οταν δηλώνεις «εμβρόντητος» σημαίνει ότι δεν ήξερες. Ή μήπως η έκπληξη που άφησε «εμβρόντητο» τον 54χρονο Ταραντίνο ήταν ότι η συμπεριφορά του κολλητού του βγήκε στην επιφάνεια;

Τελικά ο Ταραντίνο το παραδέχτηκε. Γνώριζε. Και μάλιστα από πρώτο χέρι: ο φίλος του ο Χάρβεϊ είχε επιτεθεί και στην πρώην σύντροφό του, τη Μίρα Σορβίνο!

«Ηξερα αρκετά για να αντιδράσω περισσότερο απ’ ότι έκανα» ομολόγησε ο βραβευμένος με Οσκαρ και στις Κάννες κινηματογραφιστής σε συνέντευξή του στους New York Times.

«Ηταν περισσότερο από τις συνηθισμένες φήμες, από τα κουτσομπολιά. Δεν ήταν του τύπου “λένε…”. Ηξερα ότι είχε κάνει διάφορα τέτοια πράγματα» παραδέχτηκε για τον Γουάινσταϊν ο Ταραντίνο.

Στη συνέντευξή του ο Ταραντίνο αποκάλυψε ότι η Σορβίνο, πρώην σύντροφός του, τού είχε πει για τις θωπείες του μεγιστάνα χωρίς τη συναίνεσή της. Ο σκηνοθέτης, όπως ο ίδιος ομολόγησε, «έβαλε στην άκρη» το περιστατικό, το οποίο άλλωστε δεν ήταν το μόνο που γνώριζε. Παραδέχεται επίσης ότι γνώριζε για τον εξωδικαστικό διακανονισμό που υπογράφηκε μεταξύ της ηθοποιού Ρόουζ Μακ Γκάουαν και του Γουάινσταϊν.

«Θα ήθελα να έχω ενεργήσει υπεύθυνα για όσα είχα ακούσει. Αν είχα κάνει αυτά που θα έπρεπε να είχα κάνει, τότε θα έπρεπε να μην δουλεύω μαζί του», δήλωσε, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί. Αλλωστε αυτός δεν ήταν ο εκβιασμός του Γουάινσταϊν; Θα μου κάτσεις, θα σιωπήσεις αλλιώς ξέχνα την καριέρα στο Χόλιγουντ…

Η αστυνομία του Λος Αντζελες επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι διενεργεί έρευνα σε βάρος του 65χρονου μεγιστάνα για μια σεξουαλική επίθεση που χρονολογείται το 2013, ενώ δύο έρευνες διεξάγονται στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...