271
Στιγμιότυπο από το την εκδήλωση που διοργάνωσε πέρυσι τα Χριστούγεννα ο Δήμος Αθηναίων με τον Διονύση Σαββόπουλο για τη σωτηρία των δύο σινεμά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αίτημα Καμίνη στο υπ. Πολιτισμού για το «Αττικόν» και το «Απόλλων»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 11:14
Στιγμιότυπο από το την εκδήλωση που διοργάνωσε πέρυσι τα Χριστούγεννα ο Δήμος Αθηναίων με τον Διονύση Σαββόπουλο για τη σωτηρία των δύο σινεμά
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Αίτημα Καμίνη στο υπ. Πολιτισμού για το «Αττικόν» και το «Απόλλων»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 11:14

Μια ανοιχτή πληγή στην καρδιά της Αθήνας εδώ και πεντέμισι χρόνια. Δύο εμβληματικά σινεμά, το «Αττικόν» και το «Απόλλων» νεκρά. Τι μπορεί να κάνει ο πρώτος δημότης της πόλης; Ο Γιώργος Καμίνης γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Πολιτισμού να κηρύξει διατηρητέους τους δύο ιστορικούς κινηματογράφους, σε μια προσπάθεια του Δήμου να δώσει λύση στο αδιέξοδο.

Οι δύο κινηματογράφοι της οδού Σταδίου, έγιναν στόχος εμπρηστών στις ταραχές του Φεβρουαρίου του 2012 κατά την ψήφιση του PSI στη Βουλή. Εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκλήθηκε υπέστη σημαντικές ζημιές το οικοδόμημα όπου στεγάζονται και έκτοτε παραμένουν κλειστοί.

«Χαίνουσα πληγή» για την Αθήνα χαρακτήρισε ο κ. Καμίνης την κατάσταση και επισήμανε τις οικονομικές και άλλες επιπτώσεις που έχει στην περιοχή η διακοπή της λειτουργίας των δυο αυτών κινηματογράφων, όλα αυτά τα χρόνια.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε εκτενής συζήτηση, παρουσία και εκπροσώπων των δυο ιδρυμάτων και ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε αναλυτικά στις μέχρι τώρα προσπάθειες για λύση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, η αιτία που δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα η αποκατάσταση των ζημιών και η επαναλειτουργία των δυο κινηματογράφων, είναι η σφοδρή αντιδικία που έχουν τα δυο ιδρύματα -το «Σταματία Δεκόζη Βούρου» και το «Μουσείον της Πόλεως Αθηνών Βούρου-Ευταξία»- που εμπλέκονται.

Οπως τόνισε, αν δεν ευοδωθεί και η τελευταία προσπάθεια του Δήμου, θα καταθέσει σχετική πρόταση στο αρμόδιο υπουργείο για να κηρυχθούν διατηρητέα.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι, πριν από λίγους μήνες, οι προσπάθειες φάνηκαν να καρποφορούν. Οταν όμως το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που είχε δεχθεί να συμμετάσχει και να συμβάλει στη χρηματοδότηση της αποκατάστασης, έθεσε όρο να υπάρχει ρητή δήλωση στο σχετικό συμφωνητικό ότι δεν θα πουληθούν στα επόμενα είκοσι 20 χρόνια, διαφώνησε το Ιδρυμα Βούρου -Ευταξία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...