1075
Καλεσμένοι και συμμετέχοντες στο Toyota Mobility Summit αναδεικνύουν πως όλα είναι δυνατά όταν ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και ικανός να μετακινείται | Toyota

Η Τοyota παρουσίασε στην Αθήνα την παγκόσμια καμπάνια «Start Your Impossible»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 08:25
Καλεσμένοι και συμμετέχοντες στο Toyota Mobility Summit αναδεικνύουν πως όλα είναι δυνατά όταν ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και ικανός να μετακινείται
|Toyota

Η Τοyota παρουσίασε στην Αθήνα την παγκόσμια καμπάνια «Start Your Impossible»

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2017, 08:25

Η γεωγραφική και χρονική… συναστρία ιδανική: Στο εμβληματικό Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, εκεί όπου γεννήθηκε ο δυτικός πολιτισμός και οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες και ενώ η Toyota  είχε γίνει ο πρώτος εταίρος μετακίνησης (Mobility Partner) των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία του θεσμού. Σε αυτόν τον γεμάτο ισχυρούς συμβολισμούς χώρο λοιπόν, την περασμένη Δευτέρα η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε την παγκόσμια καμπάνια της «Start Your Impossible».

Είναι μια πρωτοβουλία που ξεφεύγει από τα συνήθη επίπεδα των corporate ενεργειών. Αλλωστε οι παρόντες στο 1ο Toyota Mobility Summit το επιβεβαίωναν: μια αφρόκρεμα ανθρώπων που έκαναν ό,τι φαινόταν αδύνατο να γίνει δυνατό: Καταπληκτικοί παραολυμπιονίκες και όχι μόνο, άνθρωποι που ενσαρκώνουν με τη ζωή και το παράδειγμά τους τον θρίαμβο της θέλησης και ταιριάζουν με το κοινωνικό μήνυμα που επιδιώκει να στείλει η ιαπωνική εταιρεία, ξεφεύγοντας από τα όρια των συμβατικών στόχων μιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η εκστρατεία «Start Your Impossible» εγκαινιάστηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τον ίδιο τον Ακιο Τογιόντα, πρόεδρο της εταιρείας. Είναι μια πρωτοβουλία εμπνευσμένη από την πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά όταν ο άνθρωπος είναι ελεύθερος και ικανός να μετακινείται. Αυτό το απέδειξαν με τις ιστορίες τους οι καλεσμένοι του συνεδρίου. Μεταξύ άλλων: ο Σουνταρσάν Γκαουτάμ, ο πρώτος άνθρωπος που ανέβηκε στο Εβερεστ -ναι, στο Εβερεστ!- χωρίς χέρια -ναι, χωρίς χέρια!-, ο Μπραντ Σνάιντερ που έχασε το φως του σε μάχες στο Αφγανιστάν το 2011 και έναν χρόνο μετά κατακτούσε χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου, η Τατιάνα ΜακΦάντεν, η οποία ξεκίνησε από ένα ορφανοτροφείο στη Ρωσία για να φτάσει στα 15 της να κατακτά το 2004 τα πρώτα της μετάλλια στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας και τώρα να έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της αντοχής και της επιμονής, ένα παναμερικανικό είδωλο που άλλαξε τα δικαίωμα των ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες.

«Εκεί όπου άλλοι βλέπουν μια αδυναμία, εσύ βλέπεις μια ευκαιρία» ήταν το μήνυμα όλων τους. Το impossible εκείνοι ήδη το έχουν καταφέρει. Ωρα λοιπόν για μια παγκόσμια σκυταλοδρομία, προκλήσεων: κάνε και εσύ το δικό σου αδύνατο.

Σε μια πρώτη ανάγνωση η πρωτοβουλία της Toyota έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους εργαζόμενους, συνεργάτες και πελάτες της εταιρείας, συνδέοντάς τους με τις βασικές αξίες της φίρμας. Ωστόσο είναι κάτι πολύ ευρύτερο. Σε μία εποχή ραγδαίων τεχνολογικών και περιβαλλοντικών εξελίξεων, η πρωτοβουλία «Start Your Impossible» σηματοδοτεί τη δέσμευση της Toyota, να στηρίξει τη δημιουργία μιας ακόμα περισσότερο βιώσιμης κοινωνίας, που προσφέρει ίσες ευκαιρίες και επιτρέπει σε όλους να ζουν την πρόκληση του δικού τους «αδύνατου», ουσιαστικά είναι μια συντονισμένη προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον. Ενα μέλλον για όλους, ιδίως για αυτούς που τώρα δεν μπορούν να κινηθούν.

livestream-1508164081913-3-HR
Ο Ακιο Τογιόντα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και παρουσίασης της εκστρατείας «Start Your Impossible»

Η Toyota συμπληρώνει εφέτος 80 χρόνια ζωής, με διαρκή αναζήτηση του νέου και καλύτερου τρόπου, όπως είπε ο Ακιο Τογιόντα. Οντως, από την ίδρυσή της ως εταιρεία κατασκευής αργαλειών (!), στον πυρήνα της βρισκόταν η δέσμευση για προσφορά στην κοινωνία. Μέσα από τη μακρά ιστορία της, η εταιρεία εξελίχθηκε σε έναν ηγέτη στην καινοτομία, πραγματοποιώντας τη μαζική παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, με την παραγωγή του υβριδικού αυτοκινήτου Prius πριν από 20 χρόνια, και πιο πρόσφατα, με το όχημα κυψελών υδρογόνου Mirai. Τώρα, για την Toyota, τα εναλλακτικά συστήματα κίνησης, τα αυτόνομα αυτοκίνητα, η μετακίνηση ως υπηρεσία και η ρομποτική, αποτελούν σημαντικές ευκαιρίες στον τομέα των ανθρωπίνων μεταφορών και μπορούν να συμβάλλουν στην ουσιαστική μεταμόρφωση της εταιρείας.

Οπως εξάλλου, περιγράφηκε απ’ όλους στην εκδήλωση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, για την Toyota το δικαίωμα στη μετακίνηση υπερβαίνει την έννοια της αυτοκίνησης, καθώς εδράζεται στην υπέρβαση των προκλήσεων και στην πραγματοποίηση ονείρων και στόχων.

Η πρωτοβουλία «Start Your Impossible», λοιπόν, αντανακλά τις αρχές αυτές και παράλληλα επιβεβαιώνει το στόχο της εταιρείας για παροχή ελευθερίας στη μετακίνηση προς όλους. «Θέλουμε να μοιραστούμε τη φιλοσοφία μας αυτή με όλους τους ανθρώπους ανά τον κόσμο, έτσι ώστε όλοι να ανταποκριθούμε μαζί σε αυτή την πρόκληση», δήλωσε ο πρόεδρος της Toyota, Ακιο Τογιόντα.

Φωτογραφία 1
H χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη έδωσε το παρών στο 1ο Τoyota Mobility Summit. Εδώ ανάμεσα στον Α. Αραβανής, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Toyota Hellas (αριστερά) και τον Σπ. Καπράλο, πρόεδρο της ΕΟΕ

Ως Παγκόσμιος Συνεργάτης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η Toyota έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργία ειρηνικών κοινωνιών χωρίς διακρίσεις, μέσω του αθλητισμού, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύεται για την ανάπτυξη μίας αειφόρου κοινωνίας, προωθώντας το δικαίωμα όλων στη μετακίνηση. Η συνεχής βελτίωση και ο σεβασμός στον άνθρωπο αποτελούν κοινές αξίες για την Toyota και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι ενώνουν όλη την υφήλιο με το αίσθημα της φιλίας και της αλληλεγγύης, εξυμνώντας τις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπου.

«Σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας μας, η Toyota έκανε εφικτό το ακατόρθωτο μέσα από την καινοτομία και το πάθος, επαναπροσδιορίζοντας συνεχώς την έννοια του ακατόρθωτου. Σήμερα ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται σε μία από τις πιο δραματικές περιόδους αλλαγών, με την Toyota να παραμένει πιστή στη δέσμευσή της, για δημιουργία ακόμα καλύτερων οχημάτων. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι αναπτύσσουμε λύσεις μετακίνησης που επιτρέπουν σε όλους να απολαμβάνουν τη ζωή και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ακόμα καλύτερης κοινωνίας για τον επόμενο – τουλάχιστον – αιώνα. Για να συμβεί αυτό, πρέπει να οραματιζόμαστε πέραν των συμβατικών οχημάτων και να δημιουργήσουμε νέους τρόπους μετακίνησης, οι οποίοι υπερβαίνουν τα όρια του σήμερα και λύνουν τα προβλήματα του αύριο. Μοιραζόμαστε το όραμα αυτό και το πνεύμα της συνεχούς βελτίωσης με τους αθλητές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι δοκιμάζουν τα όριά τους καθημερινά. Ελπίζω ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες θα αποτελέσουν μία ευκαιρία για όσους συνδέονται με την Toyota, να θέσουν τη δική τους ξεχωριστή πρόκληση, αμφισβητώντας τα όριά τους», συμπλήρωσε ο Ακιο Τογιόντα.

Το πρώτο βίντεο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας «Start Your Impossible», με τίτλο «Mobility for All», παρουσιάζει μια νέα φιλοσοφία, λύσεις μετακίνησης επόμενης γενιάς και σχετικές προηγμένες τεχνολογίες. Η πρωτοβουλία «Start Your Impossible» θα περιλαμβάνει μία σειρά από προγράμματα και δράσεις με επίκεντρο τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της Toyota, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με το Toyota Mobility Foundation, έχει στόχο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων, προσφέροντας σε όλους το δικαίωμα στην μετακίνηση.

Η Toyota παρουσίασε επίσης τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα www.MobilityForAll.com: με την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Προσβάσιμων Μέσων (National Center for Accesible Media – NCAM) των Ηνωμένων Πολιτειών, η πλατφόρμα είναι πλήρως προσβάσιμη σε όλους τους χρήστες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα πλοήγησης σε όλο της περιεχόμενο. Η εμπειρία της πλατφόρμας είναι ίδια για όλους τους χρήστες, ανεξαρτήτως των ειδικών αναγκών που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...