272
Το ΑΠΘ γίνεται συχνά επίκεντρο επιθέσεων | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Οι ομηρίες θα συνεχίζονται όσο είναι ανεκτές από την κοινωνία» λένε από το ΑΠΘ!

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2017, 09:34
Το ΑΠΘ γίνεται συχνά επίκεντρο επιθέσεων
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Οι ομηρίες θα συνεχίζονται όσο είναι ανεκτές από την κοινωνία» λένε από το ΑΠΘ!

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2017, 09:34

Ποιος φταίει για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια; Ούτε το νομοθετικό πλαίσιο, ούτε οι καταληψίες, ούτε κανείς άλλος. Φταίει «η κοινωνία». Αυτό είπε ο αν. πρύτανης Ερευνας και Συντονισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Λαόπουλος προσπαθώντας να περιγράψει τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας όταν οκτώ μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ που κρατούνταν όμηροι από φοιτητές.

«Οσο οι καταλήψεις και οι παρεμβάσεις τέτοιου είδους θεωρούνται επιτρεπτές και ανεκτές, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν είναι ζήτημα του πανεπιστήμιου, αλλά της κοινωνίας» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λαόπουλος, ένα από τα μέλη της Συγκλήτου που κρατήθηκαν όμηροι.

«Μπορεί να μην κινδυνεύσαμε σωματικά από τους φοιτητές, αλλά σίγουρα υποστήκαμε ένα είδος βία» συμπλήρωσε ο ίδιος αναφερόμενος στο περιστατικό.

Ο κ. Λαόπουλος είπε ότι επρόκειτο για 40 φοιτητές που απαιτούσαν από το πανεπιστήμιο να μην εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. «Είναι μια πολύ μικρή πλειοψηφία, πολιτικά εκτός του κοινοβουλίου», ανέφερε επίσης, σε μια εμφανή προσπάθεια να μην γενικεύσει και να μην κατηγορήσει όλους τους φοιτητές για τέτοιου είδους δράσεις.

«Υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας. Δεν είχαμε κανένα σημείο επαφής για να μπορέσουμε να έχουμε διάλογο με αυτούς τους φοιτητές. Μόνο η αστυνομία μπορεί να παρέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά εμείς χθες δεν την καλέσαμε, παρά μόνο το υπουργείο, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις», εξήγησε. Ο ίδιος επέμεινε ότι το ΑΠΘ «δεν είναι κέντρο ανομίας» όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ και τέτοιου είδους περιστατικά είναι μεμονωμένα.

Από το υπουργείο Παιδείας πάντως, εκδόθηκε ανακοίνωση κατά των καταληψιών:

«Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την ομηρία την οποία υπέσθησαν τα μέλη της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Καμία πρόοδος στα ακαδημαϊκά πράγματα δεν επιτυγχάνεται με τη βία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...