314
H Κατερίνα Στεφανίδη παραλαμβάνει το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς στην Ευρώπη | ΥοuTube

Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη η Στεφανίδη

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2017, 22:26
H Κατερίνα Στεφανίδη παραλαμβάνει το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς στην Ευρώπη
|ΥοuTube

Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη η Στεφανίδη

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2017, 22:26

«Ναι, δεν πήγε άσχημα αυτή η χρονιά…» γέλασε η Κατερίνα Στεφανίδη στο πόντιουμ. Φορούσε ένα μαύρο φόρεμα και ψιλοτάκουνες γόβες – όχι όπως την έχουμε συνηθίσει και αγαπήσει, με τα αθλητικά της να κατακτά τα ύψη και τα χρυσά μετάλλια. Ηταν η βραδιά της, για τη χρονιά της. Σε μια λαμπερή τελετή στο Βίλνιους της Λιθουανίας η ελληνίδα πρωταθλήτρια αναδείχθηκε ευρωπαία αθλήτρια της χρονιάς.

stefanidiii
Η Κατερίνα Στεφανίδη στις δηλώσεις της κατά τη βράβευσή της

«Είναι μια μεγάλη τιμή για τη χώρα μου, είμαι η πρώτη που παίρνει αυτόν τον τίτλο και ελπίζω αυτό να φέρει και άλλους νέους αθλητές στο αγώνισμά μας» προσέθεσε, αφού πρώτα σημείωσε ότι ο άνδρας και προπονητής της «είναι το Νο1 και Νο2 το χρυσό μετάλλιο», το οποίο κατέκτησε το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο.

Η Στεφανίδη ψηφίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ως κορυφαία αθλήτρια για την ήπειρό μας. Είχε ως «αντιπάλους» τη Μαρίγια Λασίτσκενε (Ρωσία, ύψος), τη Νάφι Τιάμ (Βέλγιο, έπταθλο) και την Ανίτα Βλόνταρτσιουκ (Πολωνία, σφυροβολία). Αλλά κανείς δεν αμφέβαλλε ότι θα ήταν εκείνη που θα έπαιρνε τον τίτλο.

22405662_1982149102070835_2012965793318636272_n

Το βραβείο στην Στεφανίδη έδωσε ο πρόεδρος της Eυρωπαϊκής Oμοσπονδίας Στίβου, Σβέιν Άρνε Χάνσεν.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 στο επί κοντώ έκανε εκπληκτική χρονιά, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Λονδίνο), αναδείχθηκε νικήτρια στη σειρά αγώνων Diamond League, ενώ το 4,91 μ., με το οποίο επικράτησε στο Λονδίνο, είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Παράλληλα έκλεισε τη χρονιά με 14 σερί νίκες και είχε μόλις μία ήττα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο πρωταθλητής του ακοντισμού Γιόχαν Βέτερ ανακηρύχθηκε κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης για το 2017. Η Γιούλια Λεβτσένκο και ο Κάρστεν Γουόχολμ επικράτησαν στην κατηγορία «ανερχόμενο αστέρ» σε γυναίκες και άνδρες, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...