247
Ο Σαρρής με τη Χαρούλα Αλεξίου, μικρότερη αδελφή του | Facebook

Πέθανε ο Γιώργος Σαρρής, ο τραγουδιστής που μας χάρισε τις «Νταλίκες»

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2017, 16:12
Ο Σαρρής με τη Χαρούλα Αλεξίου, μικρότερη αδελφή του
|Facebook

Πέθανε ο Γιώργος Σαρρής, ο τραγουδιστής που μας χάρισε τις «Νταλίκες»

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2017, 16:12

Ο Γιώργος Σαρρής, ο λαϊκός τραγουδιστής που μας χάρισε μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια -μεταξύ αυτών το περίφημο «Με τα φώτα νυσταγμένα (οι νταλίκες)» που έγραψε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Χρήστος Νικολόπουλος σε στίχους Μανώλη Ρασούλη- έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Οπως έγινε γνωστό ο Σαρρής πέθανε στον ύπνο του, από ανακοπή καρδιάς.

Ο Σαρρής είχε γεννηθεί το 1948 στη Θήβα και ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός της Χαρούλας Αλεξίου. Ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970 και στα πρώτα βήματά του παρέμενε στην αφάνεια ως δεύτερη φωνή. Ομως η επιτυχία με τις «Νταλίκες» τον ανέδειξε ως λαϊκό τραγουδιστή πρώτου μεγέθους (στο τραγούδι δεύτερη φωνή έκανε η Χαρούλα).

Ηταν ακόμη η εποχή που μια παρόρμηση της στιγμής, μια απόφαση σε μια ανύποπτη στιγμή ενός συνθέτη ή ενός στιχουργού μπορούσε να σου αλλάξει τη ζωή.

Οπως έχει διηγηθεί ο Ρασούλης οι «Νταλίκες» δεν ήταν να μπουν στον δίσκο «Παίξε Χρήστο Επειγόντως» που κυκλοφόρησε το 1982 και ξεπούλησε. Στο βιβλίο του «Εδώ είναι του Ρασούλη», ο στιχουργός είχε πει: «Για φι-χι-ψι λόγους δεν ήθελα τελικά να το συμπεριλάβω στο δίσκο. Η γυναίκα του Χρήστου (του Νικολόπουλου) με παρακάλεσε να το βάλω γιατί της άρεσε. Της έκανα το χατήρι. Το χόρεψε ως και ο Ανδρέας Παπανδρέου»…

Ακολούθησαν επτά δίσκοι ως και τα μέσα της δεκαετίας του 1990, όπου το λαϊκό τραγούδι άλλαζε πια ύφος και φυσιογνωμία και οι πίστες γέμιζαν με πιο «τηλεοπτικές» παρουσίες.

Πριν από μερικά χρόνια, είχε πέσει θύμα τροχαίου με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά και να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...