286
Από παλαιότερη εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Αλλαγές Μητσοτάκη στο Ινστιτούτο Καραμανλής – Στο συμβούλιο ο Αγγελος Συρίγος

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 21:30
Από παλαιότερη εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Αλλαγές Μητσοτάκη στο Ινστιτούτο Καραμανλής – Στο συμβούλιο ο Αγγελος Συρίγος

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 21:30

Φαίνεται ότι ο Οκτώβριος εμπνέει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συνεχίζει τις ανακατατάξεις στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Ετσι ο πρόεδρος της ΝΔ, έπειτα από τις αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο με τον διορισμό της Μαρίας Σπυράκη στη θέση του Βασίλη Κικίλια ως εκπροσώπου Τύπου (και τις υπόλοιπες αναδιαρθρώσεις), όρισε το επιστημονικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Πρόεδρος ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενική Διευθύντρια η Κωνσταντίνα Μπότσιου,  αναπλ. καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, τ. αντιπρύτανης/ αναπληρώτρια Πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στις θέσεις του επιστημονικού συμβουλίου διακρίνουμε τον Αγγελο Συρίγο, αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ο κ. Συρίγος βρέθηκε στην επικαιρότητα έπειτα από τον ξυλοδαρμό του έξω από το Πάντειο από τραμπούκους που έγραφαν συνθήματα ενώ πρόσφατα βρέθηκε στο στόχαστρο αντίστοιχων ομάδων με αφισοκόλληση όπου τον επικήρυξαν. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε καλέσει τον καθηγητή στο Προεδρικό Μέγαρο για να δηλώσει την συμπαράστασή του. Από πολλούς εκτιμάται ότι η κίνηση του κ. Μητσοτάκη να συμπεριλάβει τον κ. Συρίγο στο επιστημονικό συμβούλιο του ιδρύματος αποτελεί στήριξη στο πρόσωπό του.

Η πλήρης σύνθεση του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Ευάνθης Χατζηβασιλείου (καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Γενική Διευθύντρια: Κωνσταντίνα Μπότσιου (αναπλ. καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, τ. αντιπρύτανης/ αναπληρώτρια Πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου).

Μέλη: Γιώργος Γεραπετρίτης (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών).

Μιχάλης Αργυρού (αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ).

Θοδωρής Πελαγίδης  (καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ανώτερος εταίρος του Ινστιτούτου Brookings της Ουάσιγκτον).

Άγγελος Συρίγος (αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Σπύρος Βλαχόπουλος (καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών).

Χρήστος Ταραντίλης  (καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Δ.Ε.Τ.) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Γιώργος Πρεβελάκης (καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris Ι)).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...