239
|

Στουρνάρας για Σόιμπλε: «Πολύ ισχυρή προσωπικότητα»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 10:21

Στουρνάρας για Σόιμπλε: «Πολύ ισχυρή προσωπικότητα»

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 10:21

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα είχε πολλά να πει για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, τον είχε απέναντί του στα Eurogroup για δύο εξαιρετικά δύσκολα χρόνια, από το 2012 έως το 2014, αλλά μετά δεν τον άφησε· ο Γερμανός επηρέαζε ευθέως το άλλο του πόστο, αυτό του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Ετσι, ο κ. Στουρνάρας κλήθηκε να μιλήσει στο Bloomberg για τον απερχόμενο γερμανό υπουργό Οικονομικών ο οποίος οδεύει προς το τελευταίο του Eurogroup. Η «ενέργεια, η μεγάλη αντοχή και οι ισχυρές απόψεις» έδωσαν στον Σόιμπλε τον κυρίαρχο ρόλο που έχει σήμερα ανέφερε ο κ. Στουρνάρας στο πρακτορείο ειδήσεων.

Ο κ. Στουρνάρας, λίγες ώρες πριν ο υπ. Οικονομικών αποχαιρετήσει το Eurogroup, σημείωσε πως ο Σόιμπλε «είχε μία πολύ ισχυρή προσωπικότητα».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, θα συμμετάσχει κανονικά στο Eurogroup και το Ecofin σήμερα και αύριο Τρίτη, ενώ αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της γερμανικής Βουλής (Μπούτεσταγκ) στο τέλος Οκτωβρίου.

Η σημερινή σύνοδος στο Λουξεμβούργο σηματοδοτεί το τέλος εποχής και για τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η αναχώρηση των δύο αυτών προσωπικοτήτων θα στερήσει πιθανότατα στο Eurogroup την εμπειρία τους, την ώρα που η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ενώσει δυνάμεις για την προώθηση βαθύτερης ολοκλήρωσης των χωρών της Ευρωζώνης.

«Αν και λίγοι αναμένουν μία μεγάλη μεταβολή πολιτικής από το Βερολίνο, οι δυναμικές του Eurogroup θα αλλάξουν σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις της 19ετούς ιστορίας του», σημειώνει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News