585
«Η κυρία Γεννηματά έκρινε ότι έπρεπε να σιωπήσει όλοι κρινόμαστε από τις δηλώσεις μας και τη σιωπή μας» τόνισε ο εικονιζόμενος Γιάννης Ραγκούσης | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Επιμένει -με αιχμές κατά Φώφης- στη δήλωση περί «γκέι μητροπολιτών» ο Ραγκούσης

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 08:42
«Η κυρία Γεννηματά έκρινε ότι έπρεπε να σιωπήσει όλοι κρινόμαστε από τις δηλώσεις μας και τη σιωπή μας» τόνισε ο εικονιζόμενος Γιάννης Ραγκούσης
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Επιμένει -με αιχμές κατά Φώφης- στη δήλωση περί «γκέι μητροπολιτών» ο Ραγκούσης

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 08:42

Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τους ιεράρχες έδωσε ο υποψήφιος για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς Γιάννης Ραγκούσης χαρακτηρίζοντας χαμηλού επιπέδου «εξυπνακισμούς» την αποστολή του εξώδικου από την πλευρά της Ιεράς Συνόδου εναντίον του για τη γνωστή πλέον φράση του περί «ομοφυλόφιλων μητροπολιτών».

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος προφανώς κερδίζει πόντους δημοσιότητας με αυτήν την υπόθεση, ξεκίνησε την εβδομάδα του νωρίς το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1». Και επέμεινε σε όσα είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό της ΛΟΑΤΚΙ Κοινότητας «Antivirus», περί ιερέων ακόμα και μητροπολιτών που είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. «Δεν έχω μετανιώσει για τη δήλωση που έκανα, πώς να μετανιώσω για κάτι που είναι πραγματικότητα, εγώ δεν τη μέμφομαι αυτή την πραγματικότητα δεν το είπα ως μομφή όχι μόνο δεν έχω μετανιώσει αλλά και δεν αλλάζω τίποτα από αυτά που είπα γιατί είναι βγαλμένα μέσα από βιώματα».

Σε ερώτηση για το πώς πρόκειται να αντιδράσει στο εξώδικο που του έστειλε η Ιερά Σύνοδος ζητώντας του να προσκομίσει «στοιχεία» για τους ισχυρισμούς του και αν θα κινηθεί και ο ίδιος νομικά ο κ. Ραγκούσης απάντησε: «Εγώ δεν θα πάρω καμιά δικαστική πρωτοβουλία θα ανταποκριθώ σε οποιαδήποτε δικαστική πρωτοβουλία πάρει η διοίκηση της εκκλησίας. Εγώ αναφέρθηκα σε υπαρκτές καταστάσεις που έχω υπόψη μου, μητροπολίτες που είναι ομοφυλόφιλοι αλλά δεν το είπα για να πω τα ονόματα τους ούτε για να συζητήσω τα συγκεκριμένα πρόσωπα το είπα για να πω ότι ήταν είναι και θα είναι μία συγκεκριμένη κατάσταση. Είναι μια λυπηρή αντίδραση από την διοίκηση της εκκλησίας ότι θέλουν ας πράξουν ας τους φωτίσει ο θεός και ας κάνουν ότι τους φωτίσει, εγώ είμαι εδώ να υπερασπιστώ τις απόψεις μου και τα θεμελιώδη δικαιώματα πολιτών».

Μάλιστα ο κ. Ραγκούσης κάλεσε την ηγεσία της εκκλησίας να βγει μπροστά και να αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Εγώ θα ήθελα πραγματικά η Εκκλησία, η διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος να κάνει ένα βήμα μπροστά όπως έκανε η διοίκηση της Καθολικής Εκκλησίας όταν ο Παππάς δήλωσε ότι πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους. Εγώ θα ήθελα σε αυτό τον αγώνα να μπει μπροστά και η Εκκλησία βλέποντας ότι αυτό είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με τη φύση του ανθρώπου και όχι με τις επιλογές, να αναγνωρίσει ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι κακό αλλά κάτι πολύ φυσικό που βρίσκεται είτε στην κοινωνία είτε στην πολιτική είτε στην δημοσιογραφία είτε στην εκκλησία, όπου υπάρχουν άνθρωποι»

Ο κ. Ραγκούσης άφησε αιχμές για την στάση άλλων συνυποψηφίων του για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς που δεν τον στήριξαν στην κόντρα του με την εκκλησία και αναφέρθηκε ειδικά στη Φώφη Γεννηματά. «Όλοι κρινόμαστε και από αυτά που λέμε και από τη σιωπή, η κυρία Γεννηματά έκρινε ότι έπρεπε να σιωπήσει όλοι κρινόμαστε από τις δηλώσεις μας και τη σιωπή μας».

Οντως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει διστάσει να στηρίξει τον κ. Ραγκούση σε αντίθεση με τον Γιώργο Καμίνη και τον Σταύρο Θεοδωράκη που έκαναν λόγο για «Ιερά Εξέταση» ο πρώτος και «εποχή αφορισμών που πρέπει να τελειώσει» ο δεύτερος.

Στο θέμα του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε θετικές τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου ο οποίος δήλωσε επίσης στα «Παραπολιτικά 90,1» πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ψηφίσει το νομοσχέδιο. «Μακάρι η Νέα Δημοκρατία να μπορούσε να τοποθετηθεί στη σωστή μεριά, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο γιατί είναι ένα συντηρητικό κόμμα και οι σχέσεις πολλών βουλευτών με την εκκλησία είναι σχέσεις υπαρξιακές για την εκλογή τους. Εγώ εύχομαι η νέα Δημοκρατία να κάνει το βήμα», είπε ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...