775
O Διονύσης Τσακνής έξω από το Ραδιομέγαρο. Τώρα παραιτείται... | SOOC

Με αιχμές κατά Παππά η παραίτηση Τσακνή από την προεδρία της ΕΡΤ

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2017, 10:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/10/2017, 16:01
O Διονύσης Τσακνής έξω από το Ραδιομέγαρο. Τώρα παραιτείται...
|SOOC

Με αιχμές κατά Παππά η παραίτηση Τσακνή από την προεδρία της ΕΡΤ

Protagon Team Protagon Team 4 Οκτωβρίου 2017, 10:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 04/10/2017, 16:01

Σε νέα φάση κρίσης εισέρχεται η δημόσια ραδιοτηλεόραση μετά την παραίτηση του Διονύση Τσακνή από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απόφαση του κ. Τσακνή ελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης κατά την εκδήλωση παρουσίασης της νέας διοίκησης της ΕΡΤ από τoν υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη «παραίτηση» του κ. Τσακνή. Τον περασμένο Αύγουστο είχε δηλώσει πάλι την πρόθεσή του να παραιτηθεί διαφωνώντας με τον διορισμό του Βασίλη Κωστόπουλου σε θέση διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Είναι γνωστό δε ότι οι δύο άνδρες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στα δικαστήρια, με αφορμή την ΑΕΠΙ πριν από περίπου μια δεκαετία.

Ο κ. Τσακνής, ως μουσικός και μέλος της ΑΕΠΙ, είχε καταθέσει εναντίον του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Το ζήτημα της υπογραφής σύμβασης της ΕΡΤ με την ΑΕΠΙ είχε επανέλθει το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την οικονομική αστυνομία και ο νέος διευθύνων σύμβουλος είχε παγώσει τη διαδικασία.

Ωστόσο η αντιπαράθεση του κ. Τσακνή με τον κ. Κωστόπουλο δεν είναι αυτή τη φορά η αιτία της παραίτησης του πρώτου από την προεδρία της ΕΡΤ. Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Τσακνής είπε ότι μετά την εκδήλωση υπήρξε νομιμοποίηση του «Καλφαγιανισμού» στην ΕΡΤ, από την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε στην εφημερίδα πως αυτό «ας γίνει χωρίς εμένα». Με τον όρο «Καλφαγιανισμό» ο κ. Τσακνής αναφερόταν καταφανώς στον αρχισυνδικαλιστή της ΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

H «Eφ. Συν.» περιεγραψε ότι κατά την παρουσίαση του νέου ΔΣ, ο κ. Καλφαγιάννης, πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, ζήτησε να υπάρξει ενοποίηση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου καταγγέλλοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες την τελευταία διετία επικράτησε στην δημόσια ραδιοτηλεόραση… ρουσφετολογία και εξυπηρέτηση ημετέρων.

Αυτό φαίνεται να ήταν που ξεχείλισε και το ποτήρι για τον κ. Τσακνή, καθώς όταν ειπώθηκαν αυτά δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους παριστάμενους τόσο από τη διοίκηση της ΕΡΤ όσο και από τους υπουργούς.

«Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου», σχολίασε ο κ. Τσακνής.

Παππάς: «Θεμιτές διαφωνίες»

Στη δήλωσή του για την παραίτηση του Διονύση Τσακνή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολίτικής, Νίκος Παππάς, κάνει λόγο για «θεμιτές διαφωνίες» αναφορικά με την πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και τον ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα προσφορά του στην ΕΡΤ:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Διονύση Τσακνή για την προσφορά του στην ΕΡΤ, από την πρώτη μέρα που βάλαμε τέλος στο “μαύρο”. Οι διαφωνίες για την πορεία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι θεμιτές. Η ΕΡΤ θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου της και ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου».

Επίθεση Τσακνή σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί η καυστική ανακοίνωση του κ. Τσακνή κατά της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του υπουργού, με αφορμή την τοποθέτηση Καλφαγιάννη. Στην ανακοίνωση παραίτησής του ο τέως πλέον πρόεδρος της ΕΡΤ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Τόσο η Κυβέρνηση διά των Υπουργών της με επικεφαλής τον κ. Παπά, όσο και ο Σύριζα διά του γραμματέα του κυρίου Ρήγα, εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη. Δικαίωμά τους, αλλά, σε ό,τι με αφορά, κατά πως θα έλεγε και ο Μέγας Αλεξανδρινός, “τη εξαιρέσει εμού”.

» Μάταια θα περίμενε κανείς, μια στήριξη στο πρόσωπό μου, εκ μέρους των παριστάμενων αξιωματούχων, όταν ο εκπρόσωπος του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού, άφησε αιχμές για το ήθος και την τιμιότητά μου.

» Σφίγγω το χέρι στους εκατοντάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ που πορευτήκαμε μαζί, και τους εύχομαι να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους.

Διονύσης Τσακνής
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ»

ΠΟΣΠΕΡΤ: «Διχαστικός» ο Τσακνής

Σε μια απόδειξη ότι η παραίτηση του κ. Τσακνή έχει ως βασική αιτία τη σύγκρουσή του με τους συνδικαλιστές, τους οποίους έχει αγκαλιάσει η κυβέρνηση, η ΠΟΣΠΕΡΤ εξέδωσε οξύτατη ανακοίνωση κατά του παραιτηθέντος προέδρου, τον οποίο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «διχαστικό» και τον χλευάζει λέγοντας ότι «δεν κατάφερε να γίνει “χαλίφης στη θέση του χαλίφη”»!

«Αυτή την περίοδο της νέας εκκίνησης και ανασυγκρότησης της ΕΡΤ, όλοι πρέπει να συμβάλλουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ο καθένας από το δικό του θεσμικό ρόλο, ώστε να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος. Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε για χάρη οποιουδήποτε και για οτιδήποτε όλη αυτή την προσπάθεια και τον αγώνα των εργαζομένων ώστε σήμερα να προσδοκούμε σε μια νέα αρχή, με βάσεις και όραμα, για μια καλύτερη ΕΡΤ και όχι για να “αλλάξει ο Μανωλιός”, όπως επεδίωκε ο κ. Τσακνής. Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που επιδιώκουν να την βάλουν άλλοι. Αν όμως προκληθεί θα απαντήσει με στοιχεία, όπως κάνει πάντα» προσθέτει επίσης στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...