244
Η Μπαλαμπάνοβα με τον σύζυγό της. | halkidikinews.gr

Τραγωδία στη Χαλκιδική με καταδύτρια που πέθανε ενώ προσπαθούσε να σπάσει ρεκόρ

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 09:55
Η Μπαλαμπάνοβα με τον σύζυγό της.
|halkidikinews.gr

Τραγωδία στη Χαλκιδική με καταδύτρια που πέθανε ενώ προσπαθούσε να σπάσει ρεκόρ

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2017, 09:55

Μια τραγωδία -μια ακόμα τραγωδία στα ελληνικά νερά- συνέβη στη Χαλκιδική με θύμα μια 45χρονη καταδύτρια η οποία πέθανε στην προσπάθειά της να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικείας κατάδυσης…

Οπως σημειώνει το halkidikinews.gr, η Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα που μαζί με τον σύζυγό της, 47 ετών, διατηρούσαν κέντρο καταδύσεων στη Νικήτη και ήταν εκπαιδευτές scuba diving, είχαν αποφασίσει και προετοιμαστεί να βουτήξουν στα 231 μέτρα βάθος με μπουκάλες στη μέση του Τορωναίου Κόλπου για να κάνουν παγκόσμιο ρεκόρ.

Ομως, όταν βρίσκονταν σε πολύ μεγάλο βάθος, κάτι πήγε στραβά και η καταδύτρια ένιωσε αδιαθεσία. Πιθανότατα, σύμφωνα με όσα είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, η 45χρονη γυναίκα, αποπροσανατολίστηκε.

er
Η Θεοδώρα Μπαλαμπάνοβα διατηρούσε κέντρο για scuba diving στη Χαλκιδική

Στις 2 το μεσημέρι παρουσιάστηκε πρόβλημα στη Μπαλαμβάνοβα. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του halkidikinews.gr, ενώ έπρεπε να βγει στην επιφάνεια σε περισσότερη ώρα, κάτι προέκυψε και βγήκε γρηγορότερα με αποτέλεσμα να πάθει τη νόσο των δυτών και να βρει τραγικό τέλος. Στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο σύζυγός της 47 ετών βγήκε αργότερα, γιατί τον κράτησαν στα 10 μέτρα βάθος για αποσυμπίεση, τουλάχιστον 3 ώρες, ωστόσο αντιμετώπισε και αυτός πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος είπε ότι λόγω των ρευμάτων έχασε τη γυναίκα του από τα μάτια του. Ο άνδρας μεταφέρθηκε από το Πόρτο Καρράς με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει ειδικός θάλαμος αποσυμπίεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...