613
Τα πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκαν στον υπουργό Ναυτιλίας και τον υφυπουργό του Νεκτάριο Σαντορινιό που στη φωτογραφία κρατά εξουθενωμένος το κεφάλι του | ΙΝΤΙΜΕnews

Κουρουμπλής αμετανόητος: Για το «μαύρο» του Σαρωνικού φταίει… η «μαύρη» προπαγάνδα

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 14:17
Τα πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκαν στον υπουργό Ναυτιλίας και τον υφυπουργό του Νεκτάριο Σαντορινιό που στη φωτογραφία κρατά εξουθενωμένος το κεφάλι του
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κουρουμπλής αμετανόητος: Για το «μαύρο» του Σαρωνικού φταίει… η «μαύρη» προπαγάνδα

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 14:17

Για το μαύρο στις ακτές του Σαρωνικού φταίει η μαύρη προπαγάνδα της αντιπολίτευσης και ορισμένων μέσων ενημέρωσης. Τάδε έφη ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε άλλη μία παράσταση του αμίμητου «δεν θα παραιτηθώ ποτέ» που είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την αντιπαράθεσή τους προ ημερών στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

«Θα το κρίνουν άλλοι αν πρέπει να παραιτηθώ», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής,  κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλου, και  23 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με θέμα την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ»

«Αναφέρεστε στις ευθύνες μου. Δεν κάνατε ποτέ τον κόπο να έρθετε μια φορά στο υπουργείο, που είστε ένας τόσο μελετηρός και σε αγωνία ευρισκόμενος κοινοβουλευτικός άνδρας. Δεν ήρθατε μια φορά στο υπουργείο, να με ρωτήσετε τι γίνεται εδώ στο υπουργείο», είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Ήρθατε ποτέ στο υπουργείο να μου ζητήστε εξηγήσεις τι κάνουμε σ’ αυτό το υπουργείο ή να μας ελέγξετε ή να μας καθοδηγήσετε, να μας πείτε τις ιδέες σας; Παρά μόνο έρχεστε και λέτε να παραιτηθώ. Θα το κρίνουν άλλοι αυτό, κύριε Θεοχαρόπουλε. Όχι εσείς», πρόσθεσε ενώ απαντώντας στα ομαδικά πυρά που δέχθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, τους κατηγόρησε: «Σκυλεύετε πάνω σε ένα ατύχημα».

Για συστηματικά ψεύδη με στόχο να παραπλανήσει την Βουλή και τους πολίτες κατηγόρησε τον υπουργό Ναυτιλίας ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, οποίος μάλιστα επικαλούμενος δεδομένα GPS, κατήγγειλε ότι το Ειδικό Απορρυπαντικό Σκάφος ΑΚΤΕΑ βρισκόταν στο Πέραμα από το μεσημέρι της Δευτέρας και είχε μάλιστα διέλθει πλησίον του σημείου του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ», χωρίς να ειδοποιηθεί να σταματήσει και να συνδράμει στην επιχείρηση απορρύπανσης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε μάλιστα τον κ. Κουρουμπλή, αλλά και τον υφυπουργό του, κ. Σαντορινιό, ότι πιθανότατα ήθελαν να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα και γι αυτό ζήτησαν τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την ασφάλεια στη θάλασσα όταν πλέον το πλοίο ΑΚΤΕΑ ήταν ελεύθερο, προφανώς ύστερα από συνεννόηση με τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του σκάφους.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναδείξει και τις ευθύνες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ -όπως είπε- κάνουν τους οικολόγους, δεν βγήκε κανείς να ζητήσει την παραίτηση του υπουργού.

Ο υπουργός επιχείρησε να απαντήσει και στις κατηγορίες ότι ενώ είχε συμβεί το ναυάγιο, εκείνος προτίμησε να μεταβεί (και να παραμείνει παρά την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό) στο Λονδίνο.  «Την Δευτέρα το πρωί είχα ενημέρωση ότι η προσπάθεια στεγανοποίησης έφτασε στο 95% και πήγα στο Λονδίνο. Δηλαδή αν ήμουν εδώ θα το είχα στεγανοποιήσει πιο νωρίς;», διερωτήθηκε και επανέλαβε ότι οι δήμαρχοι ενημερώθηκαν έγκαιρα, αλλά οι δυνατότητες που έχουν «είναι μηδαμινές».

«Η στεγανοποίηση του πλοίου έγινε εντός τριών ημερών… Με βάση τα έγγραφα τελωνείου (το «Αγία Ζώνη ΙΙ») είχε μέσα 2.590 τόνους πετρέλαιο. Τους 1.819 τόνους τους φόρτωσε από ΕΛΠΕ και το υπόλοιπο ήταν δηλωμένο πετρέλαιο από άλλη φόρτωση. Πόσο έπεσε στην θάλασσα; Για να είμαστε σίγουροι πρέπει να ολοκληρωθεί σε 2-3 μέρες η απάντληση» είπε σε άλλο σημείο και διερωτήθηκε ξανά: «Σε ποιον άνηκε το πετρέλαιο; Του ιδιοκτήτη του σκάφους; Δεν πρέπει να απαντηθεί αυτό;».

Για να υποστηρίξει τα επιχειρήματά του, ο υπουργός τόνισε πως «στην Περιοχή του Πειραιά και της Σαλαμίνας υπάρχουν δεκάδες ναυάγια». «Στην Σαλαμίνα έχει ναυάγιο με 4 χιλ τόνους μαζούτ και έρχεστε με τρεμάμενα χείλη και κλαίτε εσείς για το περιβάλλον. Δεν είχατε κάνει τίποτα για όλα αυτά. Είναι εν δυνάμει βόμβες για το περιβάλλον αυτά τα ναυάγια», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είχατε αγωνία για τα σαπάκια; Γιατί εσείς που συγκρούεστε με τα συμφέροντα δεν φέρατε διάταξη περιορισμού ηλικίας των σκαφών αυτών; Ελπίζω τώρα που θα καταθέσουμε ερχόμενη διάταξη στην Βουλή να την ψηφίσετε. Να δούμε ποιος τα βάζει με τα συμφέροντα και ποιος κάνει αβαβα», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...