387
Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών για την Κεντροαριστερά | SOOC

Ανδρουλάκης: «Αλλαγές στα ψηφοδέλτια, αλλά δεν θα γίνω Ηρώδης των μεγαλύτερων»

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 09:04
Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών για την Κεντροαριστερά
|SOOC

Ανδρουλάκης: «Αλλαγές στα ψηφοδέλτια, αλλά δεν θα γίνω Ηρώδης των μεγαλύτερων»

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2017, 09:04

Συνέχεια στις (έμμεσες) αναφορές του για τις λάθος επιλογές του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2011-2012, έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής της Ελιάς και υποψήφιος για τον υπό σύσταση φορά της Κεντροαριστεράς, επιστρατεύοντας παράλληλα το πολιτικό χαρτί της νέας γενιάς -είναι ο νεότερος των διεκδικητών.

«Η γενιά μου είναι σημαδεμένη από την κρίση. Πρέπει να αλλάξουμε και γενιά και σελίδα» είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 και προανήγγειλε ότι εφόσον εκλεγεί αρχηγός της παράταξης θα αλλάξει ριζικά τα ψηφοδέλτια.

«Τα ψηφοδέλτια θα ανανεωθούν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Τα πρόσωπα, όμως, τα επιλέγει ο λαός και τα στέλνει στη Βουλή με την ψήφο του. Εκτιμώ ότι ήρθε η στιγμή να στείλουμε στη Βουλή ένα ικανό ανθρώπινο δυναμικό κι όχι να δημιουργείται η εικόνα ότι ο κοινοβουλευτικός λόγος απαξιώνεται καθημερινά», είπε.

Ο ίδιος πάντως, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι Ηρώδης των μεγαλύτερων γενιών. Προφανέστατα τους χρειαζόμαστε όλους. Περισσότερο, όμως, χρειαζόμαστε αυτούς που προσέφεραν, που έχουν εμπειρία, χωρίς να έχουν κάνει λάθος επιλογές και χωρίς να έχουν προκαλέσει με την αλαζονεία τους τον κόσμο. Κάποιοι άλλοι που ήταν πρωταγωνιστές λάθος επιλογών, καλό θα είναι να κάνουν ένα βήμα πίσω» ανέφερε.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου ο κ. Ανδρουλάκης έσπευσε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα για τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε. Είπε μεν ότι σε ένα περιφερειακό site «παραφράστηκαν πλήρως οι δηλώσεις μου», ωστόσο επέμεινε σε αυτά που είπε:

«Υπερασπίζομαι την παράταξη μου στα σωστά. Θεωρώ λάθος την συγκυβέρνηση με τον κ. Καρατζαφέρη. Θεωρώ λάθος ότι ενώ ο λαός ζητούσε περισσότερη αξιοκρατία το 2012 υπήρξε το σύστημα 4-2-1 μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Αυτές ήταν οι δηλώσεις μου. Ούτε απέναντι στον κ. Παπανδρέου στάθηκα ούτε απέναντι στον κ. Βενιζέλο. Την ίδια δήλωση την έχω κάνει σε τρία διαφορετικά συνέδρια από το 2013».

Ως προς τα τεχνικά προβλήματα που διαπιστώθηκαν μετά την απάντηση της Vodafone και την επιστολή του Νίκου Αλιβιζάτου προς τους υποψηφίους, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε πως το θέμα της ψηφοφορίας και τα συναφή είναι «τεχνικά θέματα που δεν αφορούν τους πολίτες. Οποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, το ενδιαφέρον θα είναι να υπάρξει μια ενωμένη και ισχυρή Κεντροαριστερά».

Τόνισε μάλιστα με νόημα: «Τις εκλογές δεν τις έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ αλλά η επιτροπή Αλιβιζάτου η οποία και κάνει προσπάθειες. Υπερασπίζομαι την παρουσία του κ. Αλιβιζάτου και θεωρώ ότι μπορεί να εγγυηθεί αυτή τη διαδικασία. Εάν δεν μπορεί να γίνει στις 5 Νοεμβρίου, ας γίνει λίγο μετά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...