226
Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν επισκέπτεται καλλιέργειες φρούτων στην ύπαιθρο, στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, το καθεστώς | KCNA via REUTERS

«Τα σκυλιά γαβγίζουν το καραβάνι προχωρά» η απάντηση του Κιμ στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 08:39
Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν επισκέπτεται καλλιέργειες φρούτων στην ύπαιθρο, στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, το καθεστώς
|KCNA via REUTERS

«Τα σκυλιά γαβγίζουν το καραβάνι προχωρά» η απάντηση του Κιμ στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 08:39

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι απλώς ένα «σκυλί που γαβγίζει» όμως το καραβάνι της Βορείου Κορέας πρέπει να συνεχίσει να προχωρά. Αυτό πιστεύει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν σε μια πρώτη αντίδραση της Πιονγιάνγκ, στα όσα απειλητικά και πολεμοχαρή εκστόμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Οσα ακούσαμε ήταν σαν τον ήχο που κάνει ένα σκυλί που γαβγίζει» σχολίασε συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ-Χο, επιδεικνύοντας την φαινομενική αδιαφορία της Πιονγιάνγκ για την σαφή -και πρωτοφανή από βήμα των Ηνωμένων Εθνών, ενός οργανισμού που προάγει την ειρήνη- απειλή του αμερικανού προέδρου ότι «ίσως χρειαστεί να καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα».

«Υπάρχει ένα ρητό που λέει “ακόμα και όταν ένα σκυλί γαβγίζει, η παρέλαση συνεχίζεται”» ήταν η ακριβής φράση που χρησιμοποίησε ο βορειοκορεάτης αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους μπροστά από ένα ξενοδοχείο κοντά στα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Επικαλέστηκε προφανώς μια παραλλαγή της γνωστής αραβικής παροιμίας «τα σκυλιά αλυχτούν αλλά το καραβάνι προχωρά», την οποία ως γνωστόν έχει επιστρατεύσει και ο Αλέξης Τσίπρας το 2015 –«τα σκυλιά ουρλιάζουν, το καραβάνι προχωρά»– για να απαντήσει στους κομματικούς του αντιπάλους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για την απειλή της Πιονγιάνγκ και για άλλα «καθεστώτα-παρίες» που προστατεύουν τρομοκράτες λέγοντας ότι αν χρειαστεί, η χώρα του δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να «καταστρέψει ολοσχερώς» τη Βόρεια Κορέα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...