597
Πληθαίνουν τα μέτωπα για την Επιτροπή υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και μαζί οι προσδοκίες των υποψηφίων από την ίδια την Επιτροπή | ΙΝΤΙΜΕnews

Διαδικαστικών (και αναβολών) συνέχεια στην κούρσα της Κεντροαριστεράς

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 10:31
Πληθαίνουν τα μέτωπα για την Επιτροπή υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και μαζί οι προσδοκίες των υποψηφίων από την ίδια την Επιτροπή
|ΙΝΤΙΜΕnews

Διαδικαστικών (και αναβολών) συνέχεια στην κούρσα της Κεντροαριστεράς

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2017, 10:31

Οι διαδικαστικές εκκρεμότητες παρατείνουν την ανησυχία για την ομαλή -και χωρίς καθυστερήσεις- διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του ηγέτη στο νέο φορέα της ενιαίας Κεντροαριστεράς. Η αναβολή της προγραμματισμένης για το απόγευμα  της Τετάρτης, συνεδρίασης της  Επιτροπής Αλιβιζάτου σχετικά με το φλέγον θέμα  της  εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ενέτεινε τον προβληματισμό, θέτοντας νέα ερωτήματα ως  προς τα χρονικά περιθώρια που απομένουν για τη διεξαγωγή της διαδικασίας  εκλογής.

Ως επίσημος λόγος της αναβολής προβάλλεται η αδυναμία (ή ανετοιμότητα) της Vodafone προς το παρόν να διασφαλίσει την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων. Την ίδια ώρα, διαφωνίες φέρεται  να προκύπτουν και για  τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων, με τους  περισσότερους εκ των υποψηφίων πάντως να εκτιμούν ότι 800-900 κάλπες είναι ένας επαρκής αριθμός.

Σε κάθε περίπτωση κοινή διαπίστωση είναι ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν  και αν δεν υπάρξει κάποια  άμεση εξέλιξη, πολλοί είναι αυτοί (ειδικά στη Χαριλάου Τρικούπη) που εκτιμούν ότι «εντός της εβδομάδας θα πρέπει η Επιτροπή να προχωρήσει στην αποσύνδεση της εξ αποστάσεως ψηφοφορία με την online διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι οι υποψήφιοι θεωρούν την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων ως στοιχειώδη προϋπόθεση διαφάνειας, με το συγκεκριμένο ζήτημα να είναι πλέον εκ των ων ουκ άνευ για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και το θέμα της  εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής  ψηφοφορίας να έρχεται πλέον σε  δεύτερη μοίρα.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η τοποθέτηση της Φώφης  Γεννηματά για το επίμαχο ζήτημα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και τις διαφωνίες που έχουν  προκύψει: «Καθημερινά επιβεβαιώνεται όπως αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ότι η κοινωνία αγκαλιάζει όλο και περισσότερο το εγχείρημα για τη μεγάλη Κεντροαριστερά. Δική μας ευθύνη είναι να ανταποκριθούμε στην απαίτηση των πολιτών, να ενισχύσουμε την δυναμική του εγχειρήματος και να πετύχουμε την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Χωρίς μεμψιμοιρίες και δευτερεύουσες αντιπαραθέσεις», σχολίασε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και  επικεφαλής  της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Διαφορετική είναι η αντίληψη που έχει για το θέμα ο  Γιώργος Καμίνης, ο οποίος  τόνισε πως «η δημοκρατική παράταξη έχει μία τεράστια ευκαιρία να φέρει στην κάλπη εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και κυρίως τα παιδιά της διασποράς και ειδικά τα 450.000 παιδιά που ξενιτεύτηκαν τα τελευταία 8 χρόνια». «Η μαζική συμμετοχή θα αδρανοποιήσει στρατούς και μεραρχίες που θέλουν ηγέτη και όχι ισχυρή παράταξη», παρατήρησε και υπογράμμισε την ανάγκη να κλείσει η συζήτηση για την εκλογική διαδικασία «γιατί κουράζει και εν τέλει απογοητεύει τους πολίτες».

«Πρέπει να ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι, ώστε οι πολίτες να βγάζουν τις ηγεσίες των κομμάτων κι όχι αυτές να βγαίνουν από κάποιες κομματικές συναντήσεις», επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης που θεωρεί απαραίτητη για την συνολική επιτυχία  του όλου εγχειρήματος την εξ αποστάσεως ψήφο. Παράλληλα, για τη δυναμική του νέου κόμματος, εκτίμησε πως  το ποσοστό που μπορεί να πιάσει στις επόμενες εκλογές, αγγίζει το 15% .

Όσον αφορά την προεκλογική δραστηριότητα των υποψηφίων, ο Γιάννης Ραγκούσης μιλά την Τετάρτη για τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ  ο Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιεί περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και σε νομούς της κεντρικής Μακεδονίας. Στο πλαίσιο της περιοδείας ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το Κιλκίς όπου το βράδυ θα παρουσιάσει στους πολίτες του νομού τις θέσεις του για το νέο φορέα και για το μέλλον της χώρας και την Πέμπτη θα συναντηθεί με στελέχη του χώρου της κεντροαριστεράς στο Βελλιδείο Συνεδριακό Κέντρο. Την Παρασκευή θα μεταβεί πρώτα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όπου θα επισκεφθεί το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην Βέροια, την Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

Τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Κομοτηνής θα επισκεφθεί την Παρασκευή και το Σάββατο ο Γιάννης Μανιάτης, όπου θα έχει συναντήσεις με δημάρχους της περιοχής και θα επισκεφθεί εξαγωγικές επιχειρήσεις με  έδρα τη Θράκη

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...