378
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του | SOOC

Καμίνης: «Πρώιμο το ερώτημα για τις συνεργασίες»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 09:17
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του
|SOOC

Καμίνης: «Πρώιμο το ερώτημα για τις συνεργασίες»

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2017, 09:17

Την θέση ότι η Κεντροαριστερά πρέπει να κινηθεί προς ένα φορέα «χωρίς κόμματα, αλλά ως ενιαίο σώμα» εξέφρασε σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του του χώρου, Γιώργος Καμίνης. Επανέλαβε ότι σε περίπτωση εκλογής του δεν θα παραιτηθεί από τον Δήμο, ενώ χαρακτήρισε «πρώιμο ερώτημα» τις δυνητικές κυβερνητικές συνεργασίες του φορέα.

Μιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι «πρόκειται για ένα πρωτότυπο εγχείρημα και εμφανίζει μοιραία και κάποια πρωτότυπα χαρακτηριστικά».

Τόνισε ότι «πρέπει να πάμε σε έναν ενιαίο φορέα με τάσεις φυσικά, αλλά χωρίς κόμματα, ενιαία ως ένα κοινό σώμα. Πιστεύω πως οι ψηφοφόροι θα μας στηρίξουν μαζικά και θα δώσει ώθηση, αλλά θα απελευθερώσει από τις αγκυλώσεις τον νέο φορέα. Το νέο αυτό εγχείρημα δεν είναι παράδειγμα ορθοδοξίας, αλλά είναι έτσι η ζωή, δεν ζούμε άλλωστε σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα πολιτικής».

Σχετικά με το ζήτημα των συνεργασιών εάν προκύψουν κυβερνήσεις συνεργασίας, απάντησε ότι πρόκειται για πρώιμο ερώτημα με δεδομένο ότι οι εκλογές θα γίνουν σε δύο χρόνια από σήμερα. Πρόσθεσε ότι «αν οι πολίτες προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για τον νέο πολιτικό φορέα, αυτό θα προκαλέσει σεισμό σε όλο το πολιτικό σύστημα» ενώ σημείωσε ότι «το κόμμα μας θα κάνει το πρόγραμμά του και θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα».

Οπως επισήμανε για την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τον νέο φορέα, για την οποία τάσσεται υπέρ, «είναι χρέος μας να κρατήσουμε τους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό σε σύνδεση με το πολιτικό μας μέλλον». Σημείωσε ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις να είναι αδιάβλητη η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

DJlLaEYX0AYNoYZ
Ο Γιώργος Καμίνης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ (twitter.com/KaminisG)

Ο κ. Καμίνης είπε ακόμη ότι σε περίπτωση εκλογής του δεν θα αφήσει τον δήμο μέχρι το τέλος της θητείας του το 2019, έφερε μάλιστα και τα παραδείγματα προκατόχων του που ήταν μέλη κομμάτων. «Ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα και έχω στηριχθεί από όλους τους χώρους», είπε.

Τελος, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Eldorado ζήτησε «η κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί ώστε η συγκεκριμένη επένδυση να μείνει στη χώρα και για τις θέσεις εργασίας αλλά και για το μήνυμα που στέλνουμε προς τους επενδυτές στο εξωτερικό». Ακόμη, επισήμανε ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, «αλλά η πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η καλή δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...