582
Ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξή του στο πλαίσιο της επίσκεψης στην 82η ΔΕΘ | Nikolas Giakoumidis / SOOC

Ο Καμμένος λέει ότι στο ΠΑΜΑΚ γίνεται μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών – ο πρύτανης τι απαντά;

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2017, 18:56
Ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξή του στο πλαίσιο της επίσκεψης στην 82η ΔΕΘ
|Nikolas Giakoumidis / SOOC

Ο Καμμένος λέει ότι στο ΠΑΜΑΚ γίνεται μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών – ο πρύτανης τι απαντά;

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2017, 18:56

Ας πούμε ότι είσαι πρύτανης ενός ελληνικού πανεπιστημίου. Και ας πούμε ότι ένας υπουργός υπονοεί -τι υπονοεί δηλαδή, το δηλώνει ανερυθρίαστα σε συνέντευξη Τύπου- ότι στο πανεπιστήμιό σου γίνεται μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών. Τι πρέπει να κάνεις; Δεν πρέπει να πεις κάτι;

Δεν πρόκειται για υποθετικό σενάριο. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι ο Αχιλλέας Ζαπράνης. Και ο υπουργός είναι ο της Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος τα είπε στη συνέντευξή του στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 82η ΔΕΘ. Τι πρέπει λοιπόν να πει ο κ. Ζαπράνης;

Διότι ο κ. Καμμένος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Θεολόγου Ηλιού του seleo.gr, απάντησε κατ’ αρχάς ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν λιγότερα ναρκωτικά από άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ομως άφησε αιχμές για τις δημοσκοπήσεις στο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να γίνεται μεγάλη διακίνηση στο ΠΑΜΑΚ, ειδικά στο τμήμα που γίνονται οι πολιτικές δημοσκοπήσεις, αλλιώς δεν εξηγούνται τα αποτελέσματα».

Δείτε τι είπε ο κ. Καμμένος (στο 01.00 του βίντεο)

Από τον κ. Ζαπράνη δεν υπήρξε άμεση αντίδραση. Σαν να μην είπε αυτά που είπε ο υπουργός και βασικός κυβερνητικός εταίρος.

Η μόνη αντίδραση υπήρξε από τη Μαρία Κυριακίδου, σύντροφο του Νίκου Μαραντζίδη, κύριου ερευνητή και δημοσκόπου του ΠΑΜΑΚ, στις έρευνες του οποίου αναφερόταν ο υπουργός (προφανώς διότι εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ χαμηλά και τους Ανεξ. Ελληνες πολύ χαμηλότερα). Η απάντηση της κυρίας Κυριακίδου ήταν μέσω facebook.

H απάντηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ήρθε με καθυστέρηση ωρών – το μεσημέρι είπε ό,τι είπε ο κ. Καμμένος, νωρίς το βράδυ ήρθε η ανακοίνωση από τις πρυτανικές αρχές του ΠΑΜΑΚ που μάλιστα προέβησαν στον (επίσης κραυγαλέο αν και έμμεσο) ισχυρισμό ότι στα άλλα ΑΕΙ γίνεται μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών!

Ιδού η ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ:

«Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην 82η ΔΕΘ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα ναρκωτικά στα ΑΕΙ, δήλωσε ότι “στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα πρέπει να γίνεται μεγάλη διακίνηση και ειδικά εκεί που κάνουν τις μετρήσεις των κομμάτων, αλλιώς δεν εξηγείται…”.

» Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θεωρούν ότι για το φλέγον ζήτημα των ναρκωτικών που απασχολεί όχι μόνον τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, δεν επιτρέπεται να γίνονται αυτού του είδους τα σχόλια, ούτε χάριν αστεϊσμού, όπως πιστεύουν ότι τα έκανε ο κ. υπουργός.

» Πόσο μάλλον για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο αποτελεί μια από τις λαμπρές εξαιρέσεις ελληνικών ΑΕΙ, στις οποίες το φαινόμενο της διακίνησης ναρκωτικών είναι σχεδόν μηδαμινό.

»Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ελπίζουν ότι ο κ. υπουργός θα αντιληφθεί το άτοπο των σχολίων του και θα ανασκευάσει».

Από την απάντηση των πρυτανικών αρχών του ΠΑΜΑΚ προκύπτουν ορισμένα νέα ερωτήματα, αυτή τη φορά και προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου:

– Γίνεται μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών στα άλλα πανεπιστήμια της χώρας (πλην ΠΑΜΑΚ φυσικά);

– Αν ο υπουργός Αμυνας είπε όσα είπε «χάριν αστεϊσμού», δεν πρέπει να παρέμβει ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας; Διότι πώς μπορεί να αστειεύεται ένας κυβερνητικός υπουργός με ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως διακίνηση ναρκωτικών σε Πανεπιστήμιο, εκεί δηλαδή όπου η νεολαία της χώρας πασχίζει να μορφωθεί και να βρει διέξοδο από την κρίση; Δεν πρέπει να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας; Αν γινόταν το αντίθετο; Αν ισχυριζόταν «χάριν αστεϊσμού» ο κ. Γαβρόγλου ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών σε συγκεκριμένα στρατόπεδα δεν θα έπρεπε να παρέμβει ο κ. Καμμένος;

– Και ο πολιτικός προϊστάμενος του κ. Καμμένου, ο Πρωθυπουργός, υιοθετεί τους ισχυρισμούς του ότι γίνεται μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών στο ΠΑΜΑΚ -και αν όχι στο ΠΑΜΑΚ στα άλλα πανεπιστήμια της χώρας; Και τι κάνει για αυτό;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...