287
«Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο» είπε στη Süddeutsche Zeitung ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης | Nikos Libertas / SOOC

Ο Δραγασάκης λέει στους Γερμανούς ότι χρειαζόμαστε «πολλή δουλειά ακόμη»

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2017, 09:01
«Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο» είπε στη Süddeutsche Zeitung ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
|Nikos Libertas / SOOC

Ο Δραγασάκης λέει στους Γερμανούς ότι χρειαζόμαστε «πολλή δουλειά ακόμη»

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2017, 09:01

O Γιάννης Δραγασάκης είναι ένας άνθρωπος που βλέπει το ποτήρι μισοάδειο, ή τέλος πάντων, δεν συμμερίζεται τον υπέρμετρο ενθουσιασμό των άλλων κυβερνητικών στελεχών που τα τελευταία 24ωρα περιγράφουν μια χώρα έτοιμη να εκτοξευτεί (αρκεί να άκουγε κάποιος το Σάββατο τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ για να καταλάβει το κλίμα). Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι ο άνθρωπος που λέει ότι «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας».

Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στη Süddeutsche Zeitung ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ότι παρά τις προόδους στη μεταρρύθμιση του Δημοσίου χρειάζονται πολλά ακόμα να γίνουν.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της κρίσης ο αντιπρόεδρος τονίζει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Θα χρειαστεί ωστόσο πολύς χρόνος έως ότου δοθεί λύση στα διαρθρωτικά προβλήματα».

Οπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στο ερώτημα αν θεωρεί ακόμα λάθος την επιβολή πολιτικής λιτότητας ο κ. Δραγασάκης απάντησε: «Ηταν απαραίτητο να υποβληθεί η Ελλάδα σε μια τέτοια δοκιμασία, να της ζητηθούν τόσες θυσίες; Το ερώτημα θα μας απασχολεί για πολύ ακόμα. Πιστεύω ότι υπήρχαν άλλες δυνατότητες. Δεν θα αποφεύγαμε τη λιτότητα. Θα μπορούσε ωστόσο να αποτραπεί μια τόσο βαθιά ύφεση μετά το ξέσπασμα της κρίσης».

Αναφερόμενος στα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες: «Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για την Ευρωζώνη. Η χώρα κυβερνιόνταν από κόμματα που δρούσαν σαν καρτέλ εξουσίας. Από την άλλη πλευρά η Ευρώπη δεν ήταν εξοπλισμένη με τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει μια κρίση τέτοιων διαστάσεων. Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο».

Τέλος ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης μίλησε για την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους υπογραμμίζοντας: «Σε περίπτωση που συμβεί κάτι απρόοπτο και η οικονομία δεν θα μπορεί να αναπτύσσεται κάθε χρόνο, χρειαζόμαστε έναν μηχανισμό, βάσει του οποίου η αποπληρωμή του χρέους να συνδέεται με την ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...