852
Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το περίπτερο της Κίνας που είναι η τιμώμενη χώρα | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

82η ΔΕΘ: Ο Τσίπρας, τα κόκκινα φανάρια και οι ΗΠΑ ως επόμενη τιμώμενη χώρα

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2017, 11:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/09/2017, 16:45
Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το περίπτερο της Κίνας που είναι η τιμώμενη χώρα
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

82η ΔΕΘ: Ο Τσίπρας, τα κόκκινα φανάρια και οι ΗΠΑ ως επόμενη τιμώμενη χώρα

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2017, 11:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/09/2017, 16:45

«Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου». O Αλέξης Τσίπρας το έχει αυτό, να κολακεύει τους Σαλονικιούς. Είτε λέγοντας ότι «πάνω από τη Λάρισα» είναι οπαδός του ΠΑΟΚ, είτε φτιάχνοντας ένα Γραφείο Πρωθυπουργού στην πόλη, είτε εν προκειμένω λέγοντας διάφορα τέτοια ωραία, ανήμερα των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να μάθει πόσες είναι οι συμμετοχές στη φετινή 82η ΔΕΘ και σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «έδειξε ενδιαφέρον για τα κινέζικα φαναράκια με τα οποία έχει στολιστεί η έκθεση και το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση».

Κατά τα άλλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον στόχο της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση τον Αύγουστο του 2018. Αυτά τα είπε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και τους εργαζόμενους στη διεθνή έκθεση.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση, στη διοργάνωση που θα γίνει του χρόνου τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ…

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοίκηση της ΔΕΘ διατύπωσε το αίτημα για ανάπλαση του χώρου όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της και ο Πρωθυπουργός αντέδρασε θετικά και είπε ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η περαιτέρω διεθνοποίηση της ΔΕΘ.

21_01_20170909_tk_5663-2_sooc1504938957
Το μουσείο φραπέ στη ΔΕΘ περιμένει τους οπαδούς του ροφήματος (SOOC)

Σε αυτό το κλίμα και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου που μάλιστα επέμεινε ότι «εφέτος η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον». Αυτό τόνισε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο -επίσης κρατικό- Πρακτορείο fm104,9. «Το ενδιαφέρον δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι η φετινή ΔΕΘ συνέπεσε με την επίσκεψη του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αλλά και γιατί τιμούμε μια μεγάλη οικονομική δύναμη, την Κίνα, με την οποία έχουμε όχι μόνο ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς αλλά και εμπορικούς και επενδυτικούς».

Η παρουσία του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ.

«Αν ήμουν ο κ. Τσίπρας, δεν θα πήγαινα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο Βασίλης Κικίλιας σημειώνοντας πως οι Έλληνες δεν περιμένουν τίποτα από έναν πρωθυπουργό οι οποίος δεν έχει τηρήσει ούτε μια λέξη απ’ όσα έχει υποσχεθεί.

Στον αντίποδα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πει συγκεκριμένες εξαγγελίες που θα εστιάζουν στην πάση θυσία μείωση της φορολογίας και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί για περισσότερο από τρεις ώρες στα περίπτερα της ΔΕΘ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΘ – HELEXPO, Τάσο Τζήκα, υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο περίπτερο στο οποίο σταμάτησε ήταν αυτό του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης όπου τον περίμενε ο πρόεδρος της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. «Προτεραιότητα μας είναι να χτίσουμε μια νέα σχέση ανάμεσα στον οργανισμό και τους πολίτες», είπε ο κ.Παππάς προς τον πρωθυπουργό. Ο κ.Τσίπρας απάντησε πως «αυτή η σχέση έως τώρα ήταν η χειρότερη δυνατή».

238597
Με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Στέλιο Παππά (Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Επίσης, παρακολούθησε το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΘ και πώς κινούνται σε πραγματικό χρόνο τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ ανέφερε πως ο πήχης για τις συγκοινωνίες θα πρέπει να μπει ψηλότερα.

Συνέχεια είχε το περίπτερο για το Μετρό Θεσσαλονίκης, με τον Πρωθυπουργό να εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον του έργου. «Είναι η πρώτη φορά που το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «το μόνο που μένει στην πόλη είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα», είπε αστειευόμενος ο πρωθυπουργός.

Στο περίπτερο του «Δώσε Ελπίδα» ο κ.Τσίπρας υπέγραψε αίτηση να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

20170909120733__tk_61531504949186
Με την ρομποτική παρουσιάστρια «Ρολίτα» (Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Πιο πέρα, στο σταντ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στην Ακαδημία Ρομποτικής, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με το ρομπότ-παρουσιάστρια «Ρολίτα», μια δημιουργία φοιτητών του ιδρύματος που ασχολούνται με την κοινωνική και εκπαιδευτική ρομποτική.

Κάθε περίπτερο και υπουργός

Στο σταντ του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Όπως είπε αυτή τη σχολική χρονιά θα μοιραστούν 120.000 σχολικά γεύματα σε ολόκληρη τη χώρα. «Το 74% των σχολείων της Θεσσαλονίκης θα καλυφθούν από τον Οκτώβριο με ζεστό φαγητό για τα παιδιά».

Ενημερώθηκε ακόμη για τις δραστηριότητες των υπουργείων τους από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Νίκο Βασιλειάδη.

238649
(Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

Λίγο πριν αναχωρήσει ο Πρωθυπουργός από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ του προσέφερε μια ασπρόμαυρη ποδοσφαιρική φανέλα.

«Πάμε για πρωτάθλημα», ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΔΕΘ – HELEXPO, Τάσου Τζήκα, προς τον Αλέξη Τσίπρα. Ο εκπρόσωπος του Δικεφάλου από την πλευρά του υποστήριξε πως η αρχή με το να χαρίζεται φανέλα στον πρωθυπουργό έγινε πέρσι, μια κίνηση που σκοπεύουν οι ασπρόμαυροι να την κάνουν θεσμό.

Ο κ. Τσίπρας εγκαινίασε το περίπτερο της Κίνας που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

_tk_66271504959639
(Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...