210
H προτομή του Ιωσήφ Στάλιν στην πόλη του Βόλγκογραντ | REUTERS/Maxim Shemetov

Forbes: Γκαγκάριν, Στάλιν, Πούτιν, οι προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2017, 17:30
H προτομή του Ιωσήφ Στάλιν στην πόλη του Βόλγκογραντ
|REUTERS/Maxim Shemetov

Forbes: Γκαγκάριν, Στάλιν, Πούτιν, οι προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2017, 17:30

Ο  κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν, ο Ιωσήφ Στάλιν και σημερινός πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, φιγουράρουν κατά σειρά στην κορυφή της κατάταξης 100 προσωπικοτήτων της Ρωσίας με τη μεγαλύτερη επιρροή από το 1917 έως το 2017. Τη σχετική λίστα συνέταξε η εταιρεία ACMG σε συνεργασία με το περιοδικό Forbes.

«Αυτή τη στιγμή η προσωπικότητα της Ρωσίας που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία εκατό χρόνια αναδείχθηκε ο πρώτος κοσμοναύτης του πλανήτη Γιούρι Γκαγκάριν, με ποσοστό 52,2%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν με ποσοστό 44,6% και σε απόσταση αναπνοής, με το ίδιο ποσοστό, ακολουθεί στην τρίτη θέση ο Βλάντιμιρ Πούτιν», αναφέρει η ACMG στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Το περιοδικό Forbes διευκρινίζει ότι η σύνταξη του περιοδικού μαζί με εμπειρογνώμονες επέλεξαν τους «Ρώσους που άσκησαν μεγάλη επιρροή στην οικονομία, την επιχειρηματική δραστηριότητα, την επιστήμη, την κοινωνία και την πολιτική από το 1917 έως το 2017».

Ανάμεσα στις πρώτες 21 προσωπικότητες της Ρωσίας που περιλαμβάνονται στην κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού είναι επίσης ο διάσημος σκηνοθέτης Νικήτα Μιχαλκόφ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν, ο διάσημος χορευτής Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, η τραγουδίστρια Αλα Πουγκατσόβα και ο παίκτης του χόκεϊ Αλεξάντρ Οβέτσκιν.

Ο νεότερος σε ηλικία Ρώσος στον κατάλογο αυτό των προσωπικοτήτων του Forbes, είναι 23χρονος Βιτάλικ Μπουτέριν που ίδρυσε την πλατφόρμα του ψηφιακού νομίσματος Ethereum.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...