294
| Menelaos Myrillas / SOOC

Αδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου ακροδεξιός»

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2017, 14:24

Αδωνις Γεωργιάδης: «Δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου ακροδεξιός»

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2017, 14:24

Τη θέση ότι είναι φιλελεύθερος δεξιός και ότι δεν υπήρξε ποτέ στη ζωή του ακροδεξιός διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ως γνωστόν προέρχεται πολιτικά από τις τάξεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Real Fm και απαντώντας σε πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι «η ΝΔ έχει υποστεί μία ριζική μετάλλαξη, ότι τα δύο πρόσωπα των αντιπροέδρων είναι σαν τα δύο πρόσωπα του Ιανού και ότι ο οικονομικός νεοφιλελευθερισμός συνταιριάζει αρμονικά με την εθνική και ακροδεξιά εξαλλοσύνη», ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ουδέποτε υπήρξε ακροδεξιός.

«Είμαι φιλελεύθερος δεξιός. Δεν ήμουν ποτέ ακροδεξιός στη ζωή μου. Η ακροδεξιά έχει αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά, εγώ είμαι αναφανδόν οπαδός της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, άρα της ελευθερίας. Ήμουν πάντα φιλελεύθερος δεξιός και φιλελεύθερος δεξιός παραμένω. Δεν έχω αλλάξει», διαβεβαίωσε ο κ. Γεωργιάδης για να συμπληρώσει:

«Αν έχει τόση αγωνία δε ο κ. Τζανακόπουλος μπορεί να έλθει να παρακολουθήσει διάφορες πολιτικές μου ομιλίες και να μάθει ακόμα καλύτερα τι θα πει να είσαι δεξιός και φιλελεύθερος και υπερήφανος για αυτό στην Ελλάδα».

Η αλήθεια είναι βέβαια, πως η πολιτική διαδρομή του κ. Γεωργιάδη είχε μια συγγένεια με τον χώρο της ακροδεξιάς. Δεν έχει άλλωστε περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους Εβραίους για αντισημιτικές θέσεις που είχε ανεχτεί. «Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα. Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλεύρη» είχε αναφέρει σε μήνυμά του τον περασμένο Ιανουάριο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε μια απόδειξη ότι κάποια στιγμή στη ζωή του -αν δεν είχε υπάρξει ακροδεξιός- σίγουρα είχε συνυπάρξει με ακροδεξιούς…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...