357
Πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έξω από το Trump Tower: Λέτε να μιλούν για τις υπερωρίες τους; | REUTERS/Mike Segar

Φαλίρισε την Μυστική Υπηρεσία η φύλαξη του Τραμπ και της οικογένειάς του

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2017, 15:28
Πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας έξω από το Trump Tower: Λέτε να μιλούν για τις υπερωρίες τους;
|REUTERS/Mike Segar

Φαλίρισε την Μυστική Υπηρεσία η φύλαξη του Τραμπ και της οικογένειάς του

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2017, 15:28

Υπερωρίες, απλήρωτες πολλές φορές, ακόμα και παραιτήσεις, σκάνδαλα και υπερβολικός φόρτος εργασίας βασανίζουν την Μυστική Υπηρεσία, το σώμα που παρέχει ασφάλεια στον πρόεδρο των ΗΠΑ και στην οικογένεια του.

Οι πράκτορες επωμίζονται μεγάλο βάρος για την προστασία του Τράμπα και της (αρκετά μεγάλης) φαμίλιας του, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το ταμείο της υπηρεσίας που δεν έχει τα κονδύλια για τις υπερωρίες.

Σε μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Ράντολφ Αλες δήλωσε στην εφημερίδα USA Today ότι αδυνατεί να πληρώσει τους πράκτορες λόγω της επέκτασης των υποχρεώσεων μετά την εκλογή του νέου προέδρου.

Η απόδραση του Τραμπ σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στα πολυτελή θέρετρα που έχει στην ιδιοκτησία του, αλλά και η προστασία που πρέπει να παρέχει στα ενήλικα παιδιά του εντός και εκτός των ΗΠΑ έχει επιβαρύνει κατά πολύ το έργο της Υπηρεσίας του.

Κάθε ταξίδι του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας κοστίζει στην υπηρεσία γύρω στα τρία εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι πράκτορες χρειάστηκε να συνοδεύσουν την Ιβάνκα Τραμπ και τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ στις οικογενειακές διακοπές τους στο Ασπεν του Κολοράντο για σκι, αλλά και στην Ευρώπη.

Η Μυστική Υπηρεσία φυλάσσει 42 άτομα, από τα οποία τα 18 είναι μέλη της οικογένειας του Τραμπ. Φυλάσσονται, βέβαια, και οι πρώην πρόεδροι και αντιπρόεδροι και οι οικογένειές τους, ενώ η υπηρεσία είναι επιφορτισμένη με τον εντοπισμό πλαστογραφήσεων του αμερικανικού νομίσματος.

Είναι έργα που του επιβάλλει ο νόμος, «δεν μπορώ να το αλλάξω», σπεύδει να εξηγήσει ο Αλες.

Αρκετοί πράκτορες έχουν δηλώσει παραίτηση λόγω του όγκου της δουλειάς που πρέπει να φέρουν σε πέρας.

Για τους υπόλοιπους, η υπηρεσία δεν μπορεί να καταβάλει τους μισθούς που πρέπει. Ο Αλες εξηγεί ότι έχει ζητήσει από τους βουλευτές την αύξηση του μισθού του πράκτορα από 160.000 σε 187.00 δολάρια τον χρόνο (από 136.000 σε 159.000 ευρώ).

Εστω και με αυτή την αύξηση, υπάρχουν περί τους 130 πράκτορες που δεν θα αποζημιωθούν για τις υπερωρίες τους.

Οι επόμενοι μήνες θα αποδειχτούν ακόμη πιο δύσκολοι για τους 1.100 πράκτορες της υπηρεσίας. Τον Σεπτέμβριο παραδοσιακά η Νέα Υόρκη υποδέχεται σχεδόν 150 αρχηγούς κρατών που θα παρευρίσκονται στην πόλη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Και όσο για τον Λευκό Οίκο: «Μας υποστηρίζει» στην νέα πραγματικότητα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πράκτορες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...