264
Tα εξώφυλλα -κόλαφος για τον αμερικανό πρόεδρο μετά το «χάιδεμά» του στους νεοναζί | Εconomist/The New Yorker

Economist & New Yorker σε Τραμπ: «Είσαι ακατάλληλος!»

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2017, 19:25
Tα εξώφυλλα -κόλαφος για τον αμερικανό πρόεδρο μετά το «χάιδεμά» του στους νεοναζί
|Εconomist/The New Yorker

Economist & New Yorker σε Τραμπ: «Είσαι ακατάλληλος!»

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2017, 19:25

Σφοδρή κριτκή στον Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύουν τα περιοδικά Economist και New Yorker για την επίμαχη δήλωση ίσων αποστάσεων έναντι των νεοναζί της Σάρλοτσβιλ και των συμμετεχόντων στην αντιφασιστική διαδήλωση. Κοινό στοιχεία στα εξώφυλλα των δύο περιοδικών η χαρακτηριστική λευκή κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν, σε μορφή τηλεβόα στον Economist, και πανιού ιστιοφόρου στο εξώφυλλο του Νew Yorker.

mF8EZbAi7tuHS23CyHqW

Στο κείμενο που συνοδεύει το αιχμηρό εξώφυλλο του Economist, σημειώνεται με νόημα πως η τελευταία δήλωση των ίσων αποστάσεων με την οποία κατηγόρησε και τις δύο πλευρές για τα επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ «δεν άφησε καμία αμφιβολία για το ποια από τις δύο είναι πιο κοντά στην καρδιά του».  Ο Ντόναλντ Τράμπ, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων απέχει πολύ από το να είναι ο σωτήρας των Ρεπουμπλικανών». «Είναι πολιτικά ανάρμοστος, ανήθικος και με ταμπεραμέντο που δεν ταιριάζει στη θέση του», ενώ «δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να είσαι πρόεδρος των ΗΠΑ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Ο Τραμπ δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του. Αντί να αντιλαμβάνεται ότι η δουλειά του είναι να τιμά το αξίωμα που έχει κληρονομήσει, ο Τραμπ ενδιαφέρεται μόνο να τιμά τον εαυτό του και να αυτοαποθεώνεται για τα υποτιθέμενα επιτεύγματά του», συμπληρώνει το περιοδικό.

Παρόμοιο πρωτοσέλιδο και από τον New Yorker, που υπό τον τίτλο «Φωνακλάς», δείχνει τον Τραμπ να φυσά με δύναμη ένα πανί πλοίου που θυμίζει την κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν. «Η αδύναμη καταδίκη του προέδρου Τραμπ προς τις ομάδες μίσους -σαν να μην ήθελε να τους χάσει ως ψηφοφόρους- με προκάλεσε να πάρω την πένα μου», δήλωσε ο σκιτσογράφος David Plunkert που βρίσκεται πίσω από το εξώφυλλο του περιοδικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...