534
Οι δικαιολογίες για τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων ήταν «για να μη γίνει συνωστισμός» την ώρα που μόνο το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο είχε 14 συνοδευτικά οχήματα | Intimenews

Ποιος απέκλεισε δημοσιογράφους από την επίσκεψη Τσίπρα στα καμένα;

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 21:56
Οι δικαιολογίες για τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων ήταν «για να μη γίνει συνωστισμός» την ώρα που μόνο το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο είχε 14 συνοδευτικά οχήματα
|Intimenews

Ποιος απέκλεισε δημοσιογράφους από την επίσκεψη Τσίπρα στα καμένα;

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 21:56

Στα αποκαΐδια του Καλάμου και του Καπανδριτίου, η κυβέρνηση κάνει μία ακόμη επίδειξη πυγμής, στοχοποιώντας συγκεκριμένα μέσα και δημοσιογράφους. Όπως επισήμως κατήγγειλε η Ένωση Συντακτών, με άνωθεν παρέμβαση αποκλείστηκαν οι απεσταλμένοι των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1 από την κάλυψη της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις καμένες εκτάσεις της ανατολικής Αττικής, την ώρα που οι συνάδελφοί τους από άλλα μέσα δεν αντιμετώπισαν κάποιο αντίστοιχο περιορισμό.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η επιλογή για το ποιος θα κάλυπτε την επίσκεψη Τσίπρα στα καμένα γινόταν, σύμφωνα πάντα με την ΕΣΗΕΑ, από αστυνομικούς που βρίσκονταν στα μπλόκα της περιοχής.

Τα «απαγορευτικό» στους δημοσιογράφους μαρτυρά αφενός τον εκνευρισμό του Μαξίμου για την κριτική που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας τις ημέρες των πυρκαγιών, αλλά και μία παιδαριώδη τιμωρητική διάθεση απέναντι σε μη αρεστά μέσα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΣΗΕΑ, αστυνομικοί που βρίσκονταν στα μπλόκα γύρω από την περιοχή της Αγίας Κυριακής έκαναν επιλογή των δημοσιογράφων που θα κάλυπταν το γεγονός. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για άνωθεν εντολές στο πλαίσιο των οποίων δεν επετράπη η κάλυψη της επίσκεψης στον δημοσιογράφο του ΑΝΤΙ και ταμία του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης, Χρήστο Μαζανίτη, και τον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ Μιχάλη Τεζάρη. Αμφότεροι οι δημοσιογράφοι μάλιστα, απομακρύνθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον τόπο της επίσκεψης του κ. Τσίπρα!

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στις επιθέσεις του «συνήθους υπόπτου» Παύλου Πολάκη κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για τον τρόπο κάλυψης των πυρκαγιών και τα περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών -και λοιπών θεωριών συνωμοσίας- με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης στα οποία αναφέρθηκαν κυβερνητικά στελέχη, όπως ο ίδιος ο κ. Πολάκης και ο Σταύρος Κοντονής.

Ανησυχεί ο Σκαι που δεν υπάρχουν θύματα από τη φωτιά και όλο παίρνει τηλέφωνο τον υποδιοικητή που είναι στο μέτωπο μαζί…

Geplaatst door Παυλος Πολακης op Maandag 14 augustus 2017

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επανήλθε και την Τετάρτη με νέα του ανάρτηση στην οποία μιλά για «διαστρέβλωση», «εκφοβισμό» και «τρομοκράτηση» του κόσμου και «απόλυτο εξευτελισμό των πολιτικών και επικοινωνιακών επιτελείων», με αποκορύφωμα την ματαίωση της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής.

Τωρα που καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός και φαίνονται τα πραγματικα μεγέθη ,μερικά συγκεκριμένα σχόλια και ερωτήματα:1) η…

Geplaatst door Παυλος Πολακης op Woensdag 16 augustus 2017

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, στηλιτεύοντας το κυβερνητικό «μπλόκο» στους δύο δημοσιογράφους. «Από το σταματήστε τα τιτιβίσματα, έφθασαν να απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους», έγραψε στο twitter ο κ. Κικίλιας κάνοντας εμμέσως αναφορά στην πρόσφατη έκκληση από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου προς τους πολιτικούς να σταματήσουν τα tweets για τις πυρκαγιές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΣΗΕΑ:

«Σήμερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το φυλάκιο της Αγίας Κυριακής, στο Πολυδένδρι Αττικής, προκειμένου να συνομιλήσει με το προσωπικό της Πυροσβεστικής, που επί τρεις ημέρες καταβάλλει υπεράνθρωπο αγώνα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Όμως, παρόλο που η επίσκεψη καλύφθηκε τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και πλήθος φωτογράφων, αστυνομικοί που βρίσκονταν στα μπλόκα γύρω από την περιοχή της Αγίας Κυριακής έκαναν επιλογή των δημοσιογράφων που θα κάλυπταν το γεγονός. Στο πλαίσιο αυτών των εντολών, δεν επετράπη η κάλυψη της επίσκεψης σε δύο δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και στον Ταμία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Χρήστο Μαζανίτη, που απομακρύνθηκαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον τόπο της επίσκεψης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αντιληφθεί ότι ο ρόλος της στις δύσκολες στιγμές- όπως αυτές των τελευταίων ημερών με τις πυρκαγιές σε Αττική, Ζάκυνθο, Ηλεία και άλλες περιοχές- είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και όχι η επιλογή των δημοσιογράφων που θα καλύψουν ειδησεογραφικά τα γεγονότα».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...