448
Είναι όμορφη, έξυπνη και θα προσπαθήσει να... «ξελασπώνει» τον πρόεδρο | twitter

Η 28χρονη ελπίδα (Hope) του Τραμπ για αλλαγή του δυσμενούς κλίματος

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 18:11
Είναι όμορφη, έξυπνη και θα προσπαθήσει να... «ξελασπώνει» τον πρόεδρο
|twitter

Η 28χρονη ελπίδα (Hope) του Τραμπ για αλλαγή του δυσμενούς κλίματος

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2017, 18:11

Η Χόουπ Χικς αναλαμβάνει προσωρινά επικεφαλής στον τομέα Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου -«υπεύθυνη στρατηγικής επικοινωνίας», ο πλήρης τίτλος της- όπως επιβεβαίωσαν πηγές της αμερικανικής προεδρίας στο δίκτυο NBC.

Η Χόουπ («ελπίδα», εις την Αγγλικήν) έρχεται να πάρει τη θέση του Αντονι Σκαραμούτσι, μια θέση εξαιρετικά υπεύθυνη – «ηλεκτρική καρέκλα», όπως έχει αποδειχθεί.

Αλλά αυτό δεν τη φοβίζει καθόλου. Είναι μόλις 28 χρόνων, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει στο να έχει ηγετικό ρόλο στον Λευκό Οίκο, την ίδια στιγμή που είναι γλυκομίλητη – αλήθεια, ένας παράξενος συνδυασμός.

Υπάρχει και πιο παράξενο: η Χόουπ είναι ο άνθρωπος που καταλαβαίνει τον Τραμπ προτού καν μιλήσει. Για την ακρίβεια, έχει μια πολύ βαθιά σχέση με τον πλανητάρχη και μάλιστα εκείνος την αποκαλεί χαϊδευτικά «Hopester», είναι η άτυπη «κόρη» του, όπως ο ίδιος διατείνεται. Εκείνη, όμως, του απευθύνεται στον πληθυντικό αποκαλώντας τον «κ. Τραμπ» και θεωρεί ότι ο ρόλος της είναι να βοηθάει και όχι να προσπαθεί να αλλάξει τον πλανητάρχη. Σκοπός της, πιο σωστά, είναι να αλλάξει το κλίμα που έχει δημιουργήσει με τα λογής πολιτικά καμώματά του ο Τραμπ.

Ο Σον Σπάισερ είναι βέβαιος ότι όλο αυτό με τη Χικς θα διαρκέσει δύο εβδομάδες

Πρόκειται για μια δουλειά που θέλει επιμονή και αφοσίωση, αν και το τελευταίο ήδη το έχει αποδείξει. Στη χαοτική Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, όπου εκτυλίχθηκε το δράμα της αποχώρησης του εκπροσώπου Τύπου του Τραμπ, του Σον Σπάισερ, εκείνη ήταν διαρκώς στο πλευρό του Τραμπ, με την προσήλωσή της προς εκείνον να μην τίθεται ποτέ υπό αμφισβήτηση.

Κάποιος, κάποτε, τη χαρακτήρισε «σουβενίρ από τον Πύργο του Τραμπ στη Νέα Υόρκη» και αυτό έγινε viral. Βαθιά σεξιστικό σε μία περίπτωση, εξαιρετικά άστοχο υπό μία άλλη οπτική, αφού η Χικς αποδεικνύεται ικανότερη απ’ ό,τι πολλοί φαντάζονταν. Στον ανασχηματισμό που έγινε στο επικοινωνιακό επιτελείο του Τραμπ η Χικς δεν κουνήθηκε από τη θέση της και, βασικά, ουδείς σκέφτηκε κάτι αντίστοιχο.

Η νέα επικεφαλής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου κατάγεται από το Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ και ήταν μοντέλο. Σε αντίθεση με το κλασικό γλοιώδες κλισέ, αν και έκανε αυτή τη δουλειά έχει μυαλό, είναι εξαιρετικά έξυπνη και σε μικρή ηλικία ανέβηκε γρήγορα στην ιεραρχία των επιχειρήσεων του Τραμπ. Δεν βγαίνει συχνά έξω, ειδικά στην Ουάσιγκτον, δεν διαθέτει λογαριασμό στο Twitter -με το όνομά της, τουλάχιστον- ενώ ο λογαριασμός της στο Instagram είναι κλειδωμένος. Εξαιρετικά επικοινωνιακό όλο αυτό, δεν νομίζετε;

Ετσι κι αλλιώς, πλέον, δεν θα έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα προσωπικά της σόσιαλ μίντια, αφού όλη η προσοχή της πρέπει να είναι στραμμένη στον «κ. Τραμπ», στα όσα δηλώνει και στα όσα πράττει.
Και είναι μια εξαιρετικά δύσκολη δουλειά όλο αυτό, γνωρίζοντας τις έως τώρα πτυχές της προσωπικότητας του εκρηκτικού, απρόβλεπτου και μη πολιτικά ορθού προέδρου των ΗΠΑ. Γι’ αυτό και αποτελεί, κυριολεκτικά, την ελπίδα του.
Ονομα κι πράγμα, που λέμε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...