440
Ο Σκαραμούτσι σε μια από τις (λίγες) ενημερώσεις των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο | REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Ο Σκαραμούτσι «αποκαλύπτει» σχέδια ανατροπής του Τραμπ εκ των έσω!

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2017, 18:50
Ο Σκαραμούτσι σε μια από τις (λίγες) ενημερώσεις των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο
|REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Ο Σκαραμούτσι «αποκαλύπτει» σχέδια ανατροπής του Τραμπ εκ των έσω!

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2017, 18:50

Υπονόμευση από τον πυρήνα της εξουσίας, τον Λευκό Οίκο, βλέπει κατά του προέδρου των ΗΠΑ ο βραχύβιος πρώην συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ Αντονι Σκαραμούτσι. Πίσω από αυτές τις ενέργειες είναι η πολιτική ελίτ, που κατά τον Σκαραμούτσι, δεν είδε θετικά τον πρόεδρο.

Σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής στο ABC στην εκπομπή του Τζορτζ Στεφανόπουλος μίλησε για «στοιχεία» μέσα από τον Λευκό Οίκο που προσπαθούν να εκδιώξουν τον πρόεδρο. «Αυτό που συμβαίνει στην Ουάσιγκτον είναι ότι ο πρόεδρος δεν είναι αντιπρόσωπος της κατεστημένης πολιτικής τάξης, οπότε για κάποιον λόγο, αυτοί οι άνθρωποι πήραν την απόφαση ότι θέλουν να διώξουν (eject)», είπε ο Σκαραμούτσι.

Πρόσθεσε ότι, κατά την άποψή του, «υπάρχουν στοιχεία μέσα στην Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένου και του Λευκού Οίκου, που δεν απαραίτητο ότι βοηθούν τον πρόεδρο και την ατζέντα του». Κατά τον ίδιο, ο Τραμπ πρέπει να φέρει δίπλα του περισσότερους έμπιστους συνεργάτες για να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.

Είπε μάλιστα ότι ο πρόεδρος πρέπει να κινηθεί πιο κοντά στο πολιτικό mainstream και τους μετριοπαθείς ώστε να φέρει σε πέρας ένα επιτυχημένο πρόγραμμα νομοθετικών παρεμβάσεων.  Μάλιστα διευκρίνισε ότι ο Τραμπ θα έπρεπε να ήταν πιο «πολύ πιο σκληρός» με τους  ρατσιστές, όπως αυτούς στο Σάρλοτσβιλ.

Ωστόσο η μάλλον χλιαρή αντίδραση του Τραμπ αιματηρά επεισόδια ήταν -κατά τον Σκαραμούτσι- μάλλον κλασική αντίδραση του προέδρου: «Του αρέσει να κάνει το αντίθετο από αυτό που τα ΜΜΕ νομίζουν ότι θα κάνει. Νομίζω ότι θεωρεί πως υπάρχει μίσος από όλες τις πλευρές». Ωστόσο, λέει ότι «δεν μπορείς να τον αλλάξεις τον πρόεδρο, θα κάνει αυτό που θέλει, όπως το θέλει».

Προσέθεσε όμως με νόημα ότι «οι σύμβουλοί του διστάζουν να του πουν την αλήθεια».

Ο Σκαραμούτσι είχε θητεύσει για μόλις 10 ημέρες ως διευθυντής επικοινωνίας του Τραμπ. Ο διορισμός του προκάλεσε εσωτερική αναστάτωση στο επιτελείο του προέδρου, φέρνοντας την απομάκρυνση του προσωπάρχη Ράινς Πρίμπους που ήταν δυσαρεστημένος με τον διορισμό. Ωστόσο κάποια χυδαία σχόλια του Σκαραμούτσι για τον Πρίμπους και τον στενό σύμβουλο του προέδρου Στιβ Μπάνον έφεραν και τη δική του απομάκρυνση.

Για αυτά τα σχόλια σε δημοσιογράφο του New Yorker, που όπως είπε έγιναν off-the-record, παραδέχτηκε ότι «πλήρωσα τις συνέπειες».

Αλλά στην συνέντευξη στο ABC επανήλθε στην κριτική του για τον Μπάνον (φυσικά σε κοσμιότερους τόνους) λέγοντας ότι αυτός και η ειδησεογραφική σελίδα Breibart News έχουν μεγάλη επιρροή.

Αφησε δε υπονοούμενα ότι ο Μπάνον είναι ένας από αυτούς που διαρρέουν πληροφορίες και παρασκήνια από τον Λευκό Οίκο – αυτή η εμμονή να τους βρει και να τους απολύσει είχε χαρακτηρίσει την σύντομη θητεία του Σκαραμούτσι στον Λευκό Οίκο.

«Στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι ο πρόεδρος ξέρεις ποιο κάνουν τις διαρροές, οι άνθρωποι που τον υπονομεύουν είναι αυτοί που υπηρετούν τα συμφέροντά του. Νομίζω ότι ξέρω τι πρέπει να κάνει», διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...