501
Ενα ευτυχισμένο ζευγάρι, μία πετυχημένη πρωταθλήτρια και ο προπονητής της | Menelaos Myrillas / SOOC

«Περίμενα την πρωτιά»

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2017, 20:13
Ενα ευτυχισμένο ζευγάρι, μία πετυχημένη πρωταθλήτρια και ο προπονητής της
|Menelaos Myrillas / SOOC

«Περίμενα την πρωτιά»

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2017, 20:13

«Το περιμέναμε και εμείς. Η αλήθεια είναι ότι έχοντας τον τίτλο της χρυσής Ολυμπιονίκη είχαμε λίγο παραπάνω πίεση, αλλά νομίζω ότι έχω δείξει και στο παρελθόν ότι τα καταφέρνω καλά κάτω από πίεση. Βγήκε και το ρεκόρ οπότε ήταν ένα μπόνους παραπάνω» είπε η, πανευτυχής, Κατερίνα Στεφανίδη, φτάνοντας στην Ελλάδα, συνοδευόμενη από τον σύζυγο και προπονητή της.

Η Στεφανίδη μίλησε για την επίτευξη του τριπλ κράουν (χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιο και ευρωπαϊκό), για τους επόμενους στόχους της, για το αήττητο σερί της.

Υπήρχε πίεση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;«Υπήρχε πίεση. Πέρσι πηγαίνοντας στο Ρίο ο κόσμος θα χαιρόταν με οποιοδήποτε μετάλλιο. Τώρα στο Λονδίνο έχοντας πάρει το χρυσό στο Ρίο όλοι είχαν μεγαλύτερες προσδοκίες».

Για το κυνήγι του παγκόσμιου ρεκόρ: «Φάνηκε από τα άλματα μου στο 5,02μ. ότι δεν είναι μακριά. Είμαι αρκετά σταθερή. Νομίζω ότι βρίσκομαι στο ξεκίνημα του φορμαρίσματος μου. Σίγουρα προετοιμαστήκαμε για το Παγκόσμιο, αλλά ξέραμε ότι ακολουθεί και ο τελικός του Diamond League. Το μόνο δύσκολο είναι να συνεχίσει να υπάρχει το κίνητρο για τη συνέχεια της χρονιάς μετά από ένα χρυσό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αισθάνομαι αρκετά διαφορετικά μετά το Ρίο. Τότε είχα κουραστεί ψυχολογικά γιατί με είχε ταλαιπωρήσει και ο τραυματισμός μου. Τώρα είμαι έτοιμη για τους αγώνες που ακολουθούν».

Η Κατερίνα χαρούμενη στο αεροδρόμιο
Η Κατερίνα χαρούμενη στο αεροδρόμιο

Πώς προέκυψε ο χορός με τη Σάντι Μόρις; «Με τη Σάντι είμαστε φίλες και το έχω πει πολλές φορές. Νομίζω ότι ήταν έξυπνος και ο DJ του σταδίου που έπαιξε το συρτάκι τη σωστή στιγμή. Ήταν για ένα δεκάλεπτο που όλοι ασχολούνταν με το επί κοντώ. Χειροκροτούσαν όρθιοι και ήταν μία όμορφη ατμόσφαιρα».

Γιατί δεν κοιτάει τα άλματα των αντιπάλων;«Για πολλούς λόγους δεν τα κοιτάω. Εγώ έχω στο μυαλό μου μία εικόνα για το πως πρέπει να είναι το άλμα το δικό μου και η κάθε αθλήτρια έχει μία διαφορετική τεχνική. Είναι σωστό από πολλές πλευρές να μην βλέπει η μία αθλήτρια την άλλη».

Ολοι θέλουν στο φακό τους την παγκόσμια πρωταθλήτρια
Ολοι θέλουν στο φακό τους την παγκόσμια πρωταθλήτρια

Για το ότι παραμένει αήττητη: «Η αλήθεια είναι ότι πριν μερικά χρόνια όταν είχα κερδίσει ένα Diamond League και είχα πάρει το μετάλλιο στη Ζυρίχη έλεγα ότι είναι φοβερό για κάποιον αθλητή να είναι για 15 αγώνες αήττητος. Τώρα εγώ έχω έντεκα αν δεν κάνω λάθος. Οπότε είναι κάτι που δεν μου φαίνεται ρεαλιστικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σκέφτομαι ότι δεν μπορώ να χάσω επειδή δεν έχω χάσει τους προηγούμενους δέκα».

Για το πως αισθάνεται που κάνει τους Έλληνες χαρούμενους: «Είμαι χαρούμενη. Αυτή τη φορά υπήρξε μία διαφορετική αντίδραση ακόμα και στα social media τα δικά μου. Ακόμα και σε σχέση με το Ρίο. Τότε ο κόσμος ίσως να μην με ήξερε τόσο. Για κάποιους μπορεί να ήταν έκπληξη και άλλοι μπορεί να περίμεναν ότι απλά θα πάρω ένα μετάλλιο και όχι το χρυσό. Αυτή τη φορά ο κόσμος το περίμενε και για αυτό υπήρχε πίεση. Εμένα μου αρέσει αυτό και είναι σημαντικό για εμένα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...