336
Η Ρόουλινγκ έβγαλε μια μικρή περιουσία από την θεατρική παράσταση «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» | REUTERS/Suzanne Plunkett/File Photo

Πώς η Ρόουλινγκ έγινε μακράν η πλουσιότερη συγγραφέας του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2017, 13:43
Η Ρόουλινγκ έβγαλε μια μικρή περιουσία από την θεατρική παράσταση «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί»
|REUTERS/Suzanne Plunkett/File Photo

Πώς η Ρόουλινγκ έγινε μακράν η πλουσιότερη συγγραφέας του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2017, 13:43

Τελικά η κυριότερη μαγική ικανότητα του Χάρι Πότερ πρέπει να είναι ότι μετατρέπει τα πάντα στο πέρασμά του σε χρυσάφι. Διότι πέρα από έναν αγαπημένο ήρωα για τα παιδιά, ο ήρωας της Τζ Κ. Ρόουλινγκ αποτελεί μια μηχανή παραγωγής χρημάτων. Αρκεί να σκεφτείτε ότι το βιβλίο της θεατρικής παράστασης «Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί» έβγαλε 50 εκατ. δολάρια σε μια χρονιά. Προσθέστε σε αυτά και τα δικαιώματα από τα πάμπολλα video games που κυκλοφορούν ως μεταφορές των διάσημων μυθιστορημάτων -μετά τις ταινίες – και θα δείτε πώς τα εισοδήματα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ εκτοξεύτηκαν σε μια χρονιά.

Παράλληλα η Ρόουλινγκ έχει αρχίσει να εισπράττει και από το άλλο παιδικό βιβλίο που εμπνεύστηκε, το «Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται», για το οποίο έχει κλείσει συμφωνία για πέντε (5!) ταινίες με τη Warner – ήδη προβλήθηκε πέρυσι η πρώτη, γυρίζεται τώρα η δεύτερη και υπάρχουν άλλες τρεις στα σκαριά να βγουν στις αίθουσες το 2020, το 2022 και το 2024. Η ταινία δεν είχε την επιτυχία αυτών της σειράς «Χάρι Πότερ», αλλά η συγγραφέας έβγαλε πολλά από τα δικαιώματα.

Αυτό το πλέγμα δραστηριοτήτων οδήγησε την Ρόουλινγκ στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους συγγραφείς του κόσμου. Η 52χρονη συγγραφέας είχε εισοδήματα 95 εκατ. δολάρια σε μια χρονιά και προσπέρασε τον Τζέιμς Πάτερσον, θρύλο των πωλήσεων και αστέρα των εκδόσεων Bell.

Η τελευταία φορά που η Ρόουλινγκ είχε εμφανιστεί στην συγκεκριμένη λίστα ήταν το 2011, τη χρονιά που προβλήθηκε στους κινηματογράφους η τελευταία ταινία Χάρι Πότερ. Τότε ήταν τέταρτη με εισοδήματα που έφτασαν τα 17 εκατ. δολάρια.

Αυτή τη χρονιά κάνει δυναμική επανεμφάνιση καταφέρνοντας να εκθρονίσει τον ευπώλητο Τζέιμς Πάτερσον που στην καριέρα του έχει πουλήσει πάνω από 275 εκατ. αντίτυπα βιβλίων παγκοσμίως.

Τα εισοδήματα των 95 εκατ. ευρώ της Ρόουλινγκ καταγράφηκαν στο διάστημα από την 1η Ιουνίου 2016 με 31 Μαΐου 2017.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τριάδα κλείνει με τον Αμερικανό Τζεφ Κίνι που έγραψε την επιτυχημένη σειρά «Ημερολόγιο ενός Σπασίκλα», το οποίο μεταφέρθηκε και αυτό στον κινηματογράφο. Ο 46χρονος συγγραφέας είχε εισοδήματα 21 εκατ. δολάρια την ίδια περίοδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...