458
Η Κατερίνα Στεφανίδη με τη γαλανόλευκη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια! | REUTERS/Dylan Martinez

Χρυσή και στο Λονδίνο η Κατερίνα Στεφανίδη!

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2017, 23:25
Η Κατερίνα Στεφανίδη με τη γαλανόλευκη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια!
|REUTERS/Dylan Martinez

Χρυσή και στο Λονδίνο η Κατερίνα Στεφανίδη!

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2017, 23:25

Ενας χρόνος παρά 13 ημέρες. Τόσος καιρός πέρασε από τον θρίαμβο του Ρίο ντε Τζανέιρο, εκείνη τη βραδιά της 19ης Αυγούστου 2016. Και η Κατερίνα Στεφανίδη επανέλαβε την παράσταση στο Λονδίνο, στις 6 Αυγούστου 2017. Με ίδια συμπρωταγωνίστρια μάλιστα, την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, η οποία όταν απέτυχε στη δεύτερη προσπάθειά της στα 4,89 μ. σφράγισε ουσιαστικά τον παγκόσμιο τίτλο της Ελληνίδας – η Στεφανίδη είχε περάσει με την πρώτη το 4,82 μ. μπαίνοντας μπροστά στη μάχη που το δημοσιογραφικό κλισέ έχει βαφτίσει μάχη των αιθέρων.

2017-08-06T201104Z_1480742525_UP1ED861K2F7S_RTRMADP_3_ATHLETICS-WORLD-WPV
Η Στεφανίδη έχει περάσει με την πρώτη το κρίσιμο ύψος, τα 4,82 μ. Επειτα οι ουρανοί ήταν δικοί της! (Reuters)

Η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Λονδίνου με επίδοση 4,91 μ (πανελλήνιο ρεκόρ) και έγινε η μοναδική ελληνίδα αθλήτρια και η δεύτερη εκπρόσωπος του ελληνικού κλασικού αθλητισμού μετά τον Κώστα Κεντέρη που κατάφερε να κατακτήσει συνεχόμενα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και χρυσό σε Παγκόσμιο.

Ηταν το πέμπτο χρυσό της Ελλάδας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά τα δύο της Mιρέλας Μανιάνι στο ακόντιο, του Κεντέρη στα 200 μ. το 2001 και της Βούλας Τσιαμήτα στο τριπλούν το 1999.

2017-08-06T203259Z_43009_UP1ED861L2YCI_RTRMADP_3_ATHLETICS-WORLD-WPV (1)
Η Στεφανίδη ανάμεσα στα άλλα μετάλλια. Δεξιά η Σάντι Μόρις από τις ΗΠΑ και αριστερά η Βενεζουελάνα Ρομπεϊλις Πεϊνάδο και η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα που μοιράστηκαν από ένα χάλκινο μετάλλο (REUTERS/Dylan Martinez)

Η Στεφανίδη, η οποία ζει και προπονείται στις ΗΠΑ, είναι πλέον χωρίς αμφιβολία η σημαντικότερη αθλήτρια στην ιστορία του κλασσικού αθλητισμού της χώρας μας. Εχοντας σιγουρέψει τη νίκη της, έβαλε τον πήχη πάνω από τα πέντε μέτρα, στα 5,02 μ. αλλά δεν τα κατάφερε. Εδειξε όμως ότι έχει πολλά να (μας) δώσει ακόμα.

Δεν είναι μόνο τα χρυσά μετάλλια αν και αυτά μόνο θα αρκούσαν για να κατατάξει κανείς τη Στεφανίδη στο πάνθεον των μεγάλων του παγκόσμιου στίβου (παρεμπιπτόντως είναι η 53η εκπρόσωπος του ελληνικού αθλητισμού που κατακτά έναν παγκόσμιο τίτλο).

Αυτό που κάνει την περίπτωση της Στεφανίδη μοναδική είναι αυτή η σπάνια αίσθηση της απόλυτης κυριαρχίας της στην παγκόσμια σκηνή. Καμία άλλη δεν μπορεί να την νικήσει εδώ και τρία χρόνια, μια ηγεμονία που το νεαρό αγώνισμα του επί κοντώ γυναικών είχε να δει από τα χρόνια της Γελένα Ισινμπάγεβα. Τώρα όλοι θα λένε «ανίκητη σαν την Κατερίνα Στεφανίδη».

Οπως αναμενόταν τα συγχαρητήρια του πολιτκού κόσμου δεν άργησαν να καταφθάσουν. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα tweet:

To ίδιο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης:

Τα συγχαρητήριά της έδωσε στην Κατερίνα Στεφανίδη και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Οπως και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος όμως συμπεριέλαβε στην ανάρτησή του και ένα έμμεσο πολιτικό σχόλιο περί αριστείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...