739
Το «αστέρι» του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 έγινε τώρα κατά τους Συριζαίους ένας «αγνώμων» και «αναξιόπιστος» τύπος. Πώς αλλάζουν τα πράγματα. | ΙΝΤΙΜΕΝEWS/

To «asset» Γιάνης έγινε τώρα «αναξιόπιστος» και «όργανο της ΝΔ»…

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2017, 09:59
Το «αστέρι» του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 έγινε τώρα κατά τους Συριζαίους ένας «αγνώμων» και «αναξιόπιστος» τύπος. Πώς αλλάζουν τα πράγματα.
|ΙΝΤΙΜΕΝEWS/

To «asset» Γιάνης έγινε τώρα «αναξιόπιστος» και «όργανο της ΝΔ»…

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2017, 09:59

Ο Γιάννης Βαρουφάκης ήταν «asset». Ηταν η αιχμή του δόρατος της «περήφανης διαπραγμάτευσης». Το πρόσωπο του «Οχι». Ο εξωκομματικός τον οποίο ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε και ο ψηφοφόρος ΣΥΡΙΖΑ λάτρεψε (ήταν πρώτος σε σταυρούς στη Β’ Αθηνών τον Ιανουάριο 2015). Τώρα όμως είναι κακός. Αναξιόπιστος. Αγνώμων. Οργανο της ΝΔ. Και πολλά άλλα με τα οποία τον κοσμούν οι πρώην σύντροφοί του από τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή έγραψε όσα έγραψε στο βιβλίο του και είπε στο «Πρώτο Θέμα». Δύο τινά συμβαίνουν: ή ο κ. Βαρουφάκης ήταν πάντα αναξιόπιστος -που μάλλον ήταν- οπότε είναι αργά για δάκρυα και σίγουρα είναι υποκριτικά, ή δεν ήταν οπότε απλώς η οργή των Συριζαίων θυμίζει αυτήν της απατημένης.

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Mετά από ημέρες διαδοχικών αποκαλύψεων για το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με βασική πηγή το βιβλίο του «Adults in the Room» που κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα με τίτλο «Ανίκητοι ηττημένοι» ο πρώην υπουργός Οικονομικών έριξε το γάντι στον κ. Τσίπρα απαιτώντας τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ή ακόμα και ειδικού δικαστηρίου.

«Ζητάω και απαιτώ και εξεταστική και αν θέλουν και ειδικό δικαστήριο, ακόμη και στρατοδικείο. Ενα φόρουμ όπου θα κατατεθούν στοιχεία και θέσεις για το πώς πτώχευσε η χώρα, πώς συγκαλύφθηκε και βάθυνε με τα μνημόνια αυτή η πτώχευση και πώς το 2015 χάθηκε η ευκαιρία», διαμηνύει  σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα», ο κ. Βαρουφάκης, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του στο πρόωπο του Πρωθυπουργού.

«Δεν πίστευα ότι ένας σαραντάρης θα υπογράψει ένα χαρτί που καταδικάζει τη χώρα του στη συνέχιση της δουλοπαροικίας. Και μάλιστα όταν εκλέχτηκε για να καταργήσει το μνημόνιο. Σκέφτηκα πως δεν θα θέλει να κρύβεται για τα επόμενα 40 χρόνια της ζωής του. Με μεγάλη μου λύπη τον βλέπω να δανείζεται φράσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, να ταυτίζεται με την τρόικα που ήταν ο εχθρός, απέναντι στον οποίο δημιουργήθηκε ως πολιτική οντότητα», είπε, τονίζοντας πως σήμερα στην Ελλάδα ο Πρωθυπουργός έχει λιγότερη εξουσία από έναν «ταπεινό» δήμαρχο.

Η ανοικτή αυτή επίθεση στον κ. Τσίπρα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής από τους πρώην συνοδοιπόρους του στο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος «χτύπησε» ο Παύλος Πολάκης μέσω του προσφιλούς του μέσου (facebook).«Αν το κανεις για προώθηση του βιβλίου είσαι πολύ λίγος… Αν το κάνεις για ευρύτερους πολιτικούς λόγους τότε εισαι πολύ ύπουλος…  Κρίμα, δεν περίμενα να γίνεις στοιχείο του πολέμου φθοράς απο το προηγούμενο σύστημα εξουσίας», του είπε σε ιδιαίτερα επιθετικό τόνο.

Γιάννη Βαρουφάκη ,επειδή εγω τιμώ εναν αγώνα που δώσαμε το πρωτο εξάμηνο του 2015 ,επειδή σεβόμουν ενα κρασί που ήπιαμε…

Geplaatst door Παυλος Πολακης op Zaterdag 29 juli 2017

O  Γιάνης Βαρουφάκης δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. «Συνεχίζω ακριβώς αυτό που κάναμε τότε όλοι μαζί», του απάντησε προσωπικά και του καταλόγισε ότι ανήκει και εκείνος στο πολιτικό προσωπικό που εφαρμόζει τις ίδιες μνημονιακές πολιτικές και λέει «ναι σε όλα».

Ο Παύλος Πολάκης συνέχισε τον ιδιότυπο αυτό διαδικτυακό διάλογο και με νέα ανάρτηση στο facebook υπεραμύνθηκε της θέσης του και της στήριξης που προσφέρει στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως λέει, αντί να επιλέξει τον εύκολο δρόμο του αναχωρητισμού (όπως έκανε ο κ. Βαρουφάκης) συνέβαλε «σε έναν πόλεμο με τους δανειστές και την ντόπια διαπλοκή» και υπέγραψε «έναν συμβιβασμό για να μην οδηγηθούν στην καταστροφή τα φτωχά και μεσαία στρώματα».

ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ,επειδή έκανες το λάθος να μου απαντήσεις και μάλιστα επιθετικά, ΑΚΟΥ για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ :1) ΔΕΝ…

Geplaatst door Παυλος Πολακης op Zondag 30 juli 2017

Το άλλοτε «βαρύ χαρτί» του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη κατά των Μνημονίων και των εκφραστών τους βρέθηκε ξαφνικά στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας και ο πρώην «φίλος και συνοδοιπόρος» μετατράπηκε σε Νο1 απειλή για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έσπευσε να αναδείξει τη μετεξέλιξη του ρόλου του κ. Βαρουφάκη: «Το ότι η ΝΔ αξιοποιεί τον κ. Βαρουφάκη είναι πασιφανές. Δεν θεωρώ ότι ο ίδιος το επιδιώκει, αλλά σίγουρα το αποδέχεται» σημείωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης από την πλευρά του, υπενθύμισε το περίφημο εξώφυλλο του Paris Match για να επιτεθεί στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

yanis-paris-match-5506b82547d55

«Η συνέντευξη στο “Πρώτο Θέμα” ξεπερνά σε συμβολισμό την αλαζονεία του “Paris Match”! Η υιοθέτηση δε τμήματος της ατζέντας της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ περί “ειδικών δικαστηρίων” επικίνδυνη, διχαστική και ανιστόρητη για το πού μπορεί να οδηγήσουν τέτοιες επιλογές τη χώρα την ώρα που δίνει αγώνα να σταθεί στα πόδια της. Το “αντιΤσίπρας να’ ναι κι ό,τι να’ ναι” έχει αποτύχει πολλές φορές και θα ηττηθεί ξανά», έγραψε στο facebook o κ. Ζαχαριάδης.

‪Η συνέντευξη στο "Πρώτο Θέμα" ξεπερνά σε συμβολισμό την αλαζονεία του "Paris Match"! Η υιοθέτηση δε τμήματος της…

Geplaatst door Costas Zachariadis op Zondag 30 juli 2017

Στο χορό των επιθέσεων μπήκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, για τον οποίο ο κ. Βαρουφάκης είναι πια ένας αγνώμων και αναξιόπιστος άνθρωπος που αποζητά μόνο την αυτοπροβολή του.

Η ανάρτηση του ευρωβουλευτή δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστη, καθώς του πόσταραν μία φωτογραφία από το πρόσφατο παρελθόν στην οποία, γεμάτος υπερηφάνεια, ποζάρει με τον Γιάνη στο πλευρό του.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...