258
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στο συνέδριο του Econοmist τον περασμένο Ιούνιο στο Λαγονήσι | Menelaos Myrillas / SOOC

Νερό στον «μύλο» του δημοψηφίσματος και από τον Κατρούγκαλο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2017, 15:46
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στο συνέδριο του Econοmist τον περασμένο Ιούνιο στο Λαγονήσι
|Menelaos Myrillas / SOOC

Νερό στον «μύλο» του δημοψηφίσματος και από τον Κατρούγκαλο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2017, 15:46

Κλίμα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την Συνταγματική Αναθεώρηση δημιουργεί σταδιακά η κυβέρνηση, με αφορμή και το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί με τη Δικαιοσύνη. Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η επισήμανση του Βαγγέλη Βενιζέλου (επανειλημμένα είναι αλήθεια το τελευταίο διάστημα) με άρθρο του το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» όπου κρούει τον κώδωνα για «τον κίνδυνο του συνταγματικού λαϊκισμού» αλλά και η έκκλησή του με συνέντευξη την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή» ώστε να αποτραπεί δημοψήφισμα για την αναθεώρηση, όπου επισήμανε και τον ρόλο και τις ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μια τέτοια περίπτωση.

Ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος που «έσυρε το χορό» στη φημολογία περί δημοψηφίσματος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις».

Ο κ. Κατρούγκαλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα υποστηρίζοντας ότι «οι ελίτ στην Ελλάδα και το πολιτικό κατεστημένο περιφρονούν και φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό και θέλουμε να έχει το λόγο για όλα τα σημαντικά ζητήματα».

«Η ΝΔ είναι αυτή που επιχειρεί, κατά συνταγματικά ανεπίτρεπτο τρόπο, να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη ως πολιορκητικό κριό εναντίον μας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός και υπογράμμισε ότι «ο δικαστής δεν είναι το στόμα που διαβάζει τον νόμο. Πρέπει να τον ερμηνεύει, και υπάρχουν περιπτώσεις δεκτικές προοδευτικής και συντηρητικής ερμηνείας από καλόπιστους και τίμιους εφαρμοστές του δικαίου. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να τελούν δικαστικοί λειτουργοί υπό εργαλειακή εξάρτηση από ένα κόμμα».

Σε ερώτηση για το αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να «σπάσει» πριν από το τέλος της τετραετίας σημείωσε ότι «οι ΑΝΕΛ αποτελούν αξιόπιστο και “μπεσαλή” σύμμαχο, παρά τις σημαντικές ιδεολογικές διαφορές μας».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...