413
|

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2017, 13:25

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2017, 13:25

Στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος κατάφεραν να εισβάλουν μέλη του Ρουβίκωνα από την είσοδο της οδού Εδουάρδου Λω. Αφού πέταξαν φυλλάδια αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα. Απορία προκαλεί πώς τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας κατάφεραν να εισέλθουν ανενόχλητα στο κτίριο.

«Η Τράπεζα της Ελλάδας είναι μπράβος των μνημονίων» έγραφαν οι εισβολείς στα φυλλάδια, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα αναρτήσουν σε αντιεξουσιαστικό ιστότοπο σχετικό φωτογραφικό υλικό, καθώς και βίντεο.

Από την Αστυνομία έγιναν κάποιες προσαγωγές (κατόπιν εορτής) αλλά, όπως έγινε γνωστό, τα άτομα που προσήχθησαν δεν φαίνεται να έχουν σχέση με το περιστατικό.

Ακολουθούν αποσπάσματα από το κείμενο που αναρτήθηκε σχετικά με την εισβολή στην ΤτΕ:

«Τράπεζα της Ελλάδος: Να πατήσουμε τα άβατα της εξουσίας

Αν κράτος και κεφάλαιο, οι άνθρωποι και οι θεσμοί τους, όσα αποτελούν αυτό που λέμε καθεστώς, είναι μασίφ κάθε φορά που έχει να αντιμετωπίσει την κοινωνική βάση, είναι σφάλμα να θεωρήσουμε ότι πρόκειται για κάτι ενιαίο. Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν η πολιτική εξουσία, η νομοθετική, δικαστική και εκτελεστική αρχή να μην έχει στα χέρια της το κύριο εργαλείο ελέγχου της οικονομικής δραστηριότητας, το εργαλείο που φτιάχνει τους κανόνες του παιχνιδιού και της διαιτησίας του; Η ΤτΕ είναι μια ανώνυμη εταιρεία, με μετόχους, όπως κάθε καπιταλιστική επιχείρηση η οποία αποτελεί το απόλυτο άβατο. Το κράτος, η “εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση”, η δημοκρατία έχει θεσμικά αποκλείσει τον εαυτό της από κάθε έλεγχο, από κάθε παρουσία, ακόμα και από κάθε κριτική στην ΤτΕ. Με δύο λόγια η κυβέρνηση έχει οικειοθελώς παραχωρήσει την κεντρική οικονομική εξουσία. Και μάλιστα την έχει παραχωρήσει σε μια ιδιωτική επιχείρηση της οποίας τους μετόχους και την λειτουργία δεν επιτρέπεται να γνωρίζει κανένας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τον μεγάλο οικονομικό αδερφό που λειτουργεί στο απόλυτο σκοτάδι.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

«Οπως είναι λογικό η ΤτΕ, όπως και κάθε εθνική κεντρική τράπεζα, παίζει κομβικό ρόλο και στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Κι εφόσον το Ελληνικό κράτος βρίσκεται στην ΕΕ και υιοθετεί κοινό νόμισμα η ΤτΕ, τουλάχιστον στη νομισματική της πολιτική είναι παράρτημα της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας και πρακτικά, εποπτικό της εργαλείο. Στην Ελλάδα των μνημονίων δημιουργήθηκαν και άλλες “ανεξάρτητες αρχές” που έκοψαν κομμάτι της πίτας από την κρατική εξουσία ειδικά στην οικονομική διαχείρηση. Η ΤτΕ όμως παραμένει το φρουραρχείο για την επιβολή της νέας φιλελεύθερης ατζέντας της Ε.Ε. και του φιλόδοξου Γερμανικού ιμπεριαλισμού. Η ΤτΕ είναι ο μπράβος των μνημονίων.

…………………………………………………………………………………………………………………………

Η ΤτΕ είναι ένα φρουραρχείο της ντόπιας και διεθνούς καπιταλιστικής τάξης και ως τέτοιο είναι εχθρικό έδαφος. Ένα ακόμα άβατο, πλάι στο άβατο της δημοκρατίας.

Η καταπιεζόμενη και εκμεταλλευόμενη κοινωνία πρέπει να τα πατήσει αυτά τα άβατα ένα προς ένα και όλα μαζί.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...