590
Πλήρης η κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στον Παύλο Πολάκη που συνεχίζει τις ανοίκειες επιθέσεις κατά των δικαστών | Από την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας / Nikos Libertas / SOOC

Μέτωπο με δικαστές: Ο Κοντονής το καρότο, ο Πολάκης το μαστίγιο

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2017, 13:20
Πλήρης η κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα στον Παύλο Πολάκη που συνεχίζει τις ανοίκειες επιθέσεις κατά των δικαστών
|Από την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας / Nikos Libertas / SOOC

Μέτωπο με δικαστές: Ο Κοντονής το καρότο, ο Πολάκης το μαστίγιο

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2017, 13:20

Παρά την απόπειρα του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή να ρίξει -έστω και φαινομενικά- τους τόνους της αντιπαράθεσης με τους δικαστές, οι εμπρηστικές δηλώσεις σε βάρος τους συνεχίστηκαν και την Τετάρτη με προεξάρχοντα -ποιον άλλον- τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Σχολιάζοντας με νέα του ανάρτηση στο facebook το σκεπτικό της απόφασης για την Ηριάννα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ουσιαστικά εμπαίζει τους δικαστές, προτρέποντάς τους μάλιστα να συλλάβουν και τον ίδιο.

«Πήγα στη Βαρκελώνη το 2002 στο πανευρωπαϊκό εντατικής θεραπείας (το πρωινά στο συνέδριο,τα βράδια σε ομάδες των δέκα μας εκπαίδευαν στο αντάρτικο πόλης οι Βάσκοι (sic)στα στενά της Μπαρτσελονέτα) ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΜΑΣ !!!!!!!», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης. Υπενθυμίζεται ότι στη δικογραφία της υπόθεσης αναφέρεται το ταξίδι της Ηριάννας στη Βαρκελώνη που χαρακτηρίζεται ως «άντρο των τρομοκρατών».

Πήγα στη Βαρκελώνη το 2002 στο πανευρωπαϊκό εντατικής θεραπείας (το πρωινά στο συνέδριο ,τα βραδια σε ομάδες των δέκα…

Geplaatst door Παυλος Πολακης op Dinsdag 18 juli 2017

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την παρέμβασή του για την απόφαση του πενταμελούς Εφετείου, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε πως  η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με τη Δικαιοσύνη, αλλά«υπάρχουν νομικά θέματα και απόψεις που εδράζονται αποφάσεις και αυτές να μην είναι σωστές».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στους δικαστές, την ίδια ώρα ωστόσο, όπως υπογράμμισε, «οποιοδήποτε πολίτης της χώρας -και ο υπουργός- μπορεί να εκφράσει γνώμη επί αποφάσεων της Δικαιοσύνης αρκεί οι νομικές κρίσεις του να είναι τεκμηριωμένες». «Ολες οι συνταγματικές εξουσίες», συμπλήρωσε με νόημα, «υπόκεινται στην κρίση και την κριτική».

Ο υπουργός απάντησε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, που κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι «στο θεσμικό κατήφορο που σπρώχνει η κυβέρνηση τη χώρα». Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία είχε κατονομάσει τον υπουργό Δικαιοσύνης ως ηθικό αυτουργό των χθεσινών επεισοδίων, βανδαλισμών και καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν περίμενα  από τη Νέα Δημοκρατία τέτοιο ακροδεξιό κατήφορο, σχολίασε ο κ. Κοντονής σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσδοκούσε εικόνες 2008 στο κέντρο της Αθήνας. «Η ΝΔ περίμενε να συμβεί χθες στην Αθήνα ό,τι συνέβη το 2008 και επειδή δεν τους βγήκε, προβαίνουν σε ανοίκειες επιθέσεις, δεν περίμενα τέτοιο ακροδεξιό κατήφορο από την αξιωματική αντιπολίτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντιπρόεδρος Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: «Υπονομεύουν το κράτος Δικαίου»

Μπροστά στο μπαράζ επιθέσεων που δέχονται τις τελευταίες μέρες οι δικαστές, ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, εκτίμησε πως οι συνεχιζόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών κατά της Δικαιοσύνης, αν μη τι άλλο, υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου και  παράλληλα άφησε αιχμές και τα κατά του υπουργού Δικαιοσύνης.

Οι δηλώσεις αυτές παρατήρησε ο κ. Λυμπερόπουλος, μιλώντας στον RealFm, θέτουν εν αμφιβόλω την εγγυητική λειτουργία της Πολιτείας απέναντι στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την προστασία που πρέπει να έχει το Κράτος Δικαίου, το οποίο στηρίζεται σε τρεις πυλώνες. Ο τρίτος είναι η δικαστική λειτουργία. Τέτοιου είδους δηλώσεις, αν μη τι άλλο, υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου». «Όποιος δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της Δικαιοσύνης, βάλλει κατά του Κράτους Δικαίου», τόνισε ο κ. Λυμπερόπουλος ενώ κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Σταύρου Κοντονή με αφορμή την απόφαση του Εφετείου για μη αποφυλάκιση της Ηριάννας, και ειδικά την αναφορά του περί αλλαγής της σύνθεσης του δικαστηρίου είπε:

«Μπορεί ο καθένας να κάνει κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, αυτό είναι αναμφισβήτητο και να έχει την άποψή του. Είναι διαφορετικό, όμως, το πώς η κριτική αυτή μετατρέπεται σε καταγγελία. Και φοβάμαι ότι το λάθος συνεχίστηκε και με την κατά κάποιο τρόπο κατεύθυνση που θα άκουγα από έναν συνήγορο υπεράσπισης και δόθηκε από τον υπουργό για υποβολή νέας αίτησης που θα κριθεί από άλλη σύνθεση. Θα δυσκολευτώ πάρα πολύ να πείσω τους γνωστούς μου ότι οποιαδήποτε νέα απόφαση βγει, αν υπάρχει προσφυγή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος δεν θα είναι απόρροια των δηλώσεων που έχουμε διαβάσει, είτε είναι θετική είτε αρνητική».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...