261
Ο πρόεδρος της Γαλλίας αποβιβάστηκε στο υποβρύχιο με ελικόπτερο | twitter.com/EmmanuelMacron

Μακρόν «ο Τρομερός» – επιβιβάζεται σε πυρηνικό υποβρύχιο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 08:42
Ο πρόεδρος της Γαλλίας αποβιβάστηκε στο υποβρύχιο με ελικόπτερο
|twitter.com/EmmanuelMacron

Μακρόν «ο Τρομερός» – επιβιβάζεται σε πυρηνικό υποβρύχιο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 08:42

Λίγες ώρες σε πυρηνικό υποβρύχιο πέρασε ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε μια κίνηση που θέλει να δείξει την δέσμευση της χώρας του στην αποτροπή τη πυρηνικής απειλής. Αλλά και να ενισχύσει το ηγετικό (ή και macho) προφίλ του νεαρού πολιτικού – έτσι πολλοί είδαν σε αυτήν επίσκεψη ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι του Μεγάρου των Ηλυσίων στην προσπάθεια να φιλοτεχνήσει τη δημόσια εικόνα του προέδρου.

Η επιλογή άλλωστε του υποβρυχίου ήταν χαρακτηριστική. Ο Μακρόν επιβιβάστηκε στο υποβρύχιο «Le Terrible» («Ο Τρομερός») το οποίο την Τρίτη έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό, περίπου 200 μίλια από τις ακτές της Βρετάνης.

Ο 39χρονος πρόεδρος επιβιβάστηκε με τον μόνο διαθέσιμο τρόπο: κατέβηκε δεμένος με σκοινί από ελικόπτερο, όπως δείχνει και η φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter. Είναι, βέβαια, και ένας τρόπος να δείξει δυναμικό προφίλ.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η προεδρία τον δείχνουν με στολή να ενημερώνεται από την κυβερνήτη του υποβρυχίου για τα οπλικά συστήματα και τη λειτουργία του υποβρυχίου.

Ο Μακρόν είχε μάλιστα την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια προσομοίωση εκτόξευσης πυραύλου.

Την Τρίτη επισκέφτηκε ακόμη και τη ναυτική βάση στη Μπρεστ όπου ναυλοχούν τα γαλλικά πυρηνικά υποβρύχια.

Η χώρα διαθέτει αυτή τη στιγμή τέσσερα πυρηνικά υποβρύχια και αεροσκάφη με τη δυνατότητα εκτόξευσης πυρηνικών όπλων. Αυτή ακριβώς η πυρηνική αποτροπή είναι «ακρογωνιαίος λίθος της ασφάλειας για τη Γαλλλια, εξήγησε ο Μακρόν.

Ενόψει του Brexit, η Γαλλία θα μείνει από το 2019 η μόνη χώρα της ΕΕ με πυρηνικά υποβρύχια, όπως σημειώνει το BBC. Εξάλλου θα είναι και η μόνη χώρα με πυρηνικά όπλα στην ΕΕ έχοντας περίπου 300 κεφαλές στη διάθεσή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...