405
Ο Κρίστι, στην άκρη δεξιά, απολαμβάνει ένα χαλαρό πρωινό Κυριακής | Advance Media/Barcroft Images

Κρις Κρίστι, ο κυβερνήτης που έκλεισε μια ολόκληρη παραλία για τον εαυτό του

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2017, 11:07
Ο Κρίστι, στην άκρη δεξιά, απολαμβάνει ένα χαλαρό πρωινό Κυριακής
|Advance Media/Barcroft Images

Κρις Κρίστι, ο κυβερνήτης που έκλεισε μια ολόκληρη παραλία για τον εαυτό του

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2017, 11:07

Ενας κυβερνήτης να απολαμβάνει τον ήλιο δεν είναι κακό. Ενας κυβερνήτης όμως που έχει προηγουμένως αποκλείσει κάθε άλλον από την παραλία και απολαμβάνει τον ήλιο με τη φαμίλια του, είναι σκάνδαλο. Ακόμα και για τα δεδομένα του πληθωρικού Κρις Κρίστι, κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ στις ΗΠΑ και κολλητού του Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρωί της Κυριακής ο Κρίστι ήταν στην παραλία με την οικογένεια και τους φίλους του. Το προκλητικό στο όλο θέμα ήταν ότι η παραλία ήταν άδεια από κόσμο χάρη στις ενέργειες του κυβερνήτη, που όχι μόνο δεν βρήκε να πει δυο λόγια για να εξηγήσει τί και πώς συνέβη αλλά επιστράτευσε απίστευτες δικαιολογίες.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης είχε ζητήσει να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του δημόσιου τομέα στην πολιτεία, λόγω διαφωνιών για τον προϋπολογισμό με τους Δημοκρατικούς που κυριαρχούν στην πολιτειακή βουλή.

Είναι ένα μάλλον συνηθισμένο φαινόμενο στις ΗΠΑ οι διαφωνίες για τα κονδύλια να οδηγούν σε προσωρινό λουκέτο στις μη κρίσιμες υπηρεσίες που προσφέρει η πολιτεία. Από τα πρώτα που πληρώνουν τη διαμάχη είναι τα πολιτειακά πάρκα (state parks) και οι χώροι αναψυχής.

Ετσι η Κυριακή βρήκε τα πάρκα στο Νιου Τζέρσεϊ κλειστά για τους πολίτες που ήθελαν να περάσουν το τετραήμερο της εθνικής εορτής.

Οχι για όλους, βέβαια.

Ο κυβερνήτης με την οικογένεια του και οι φίλοι τους πέρασαν το πρωινό της Κυριακής στην παραλία του πάρκου Αϊλαντ Μπιτς, που είχαν όλο στη διάθεσή τους. Στο πάρκο βρίσκεται η εξοχική κατοικία του κυβερνήτη, ένα προνόμιο που πάει με το αξίωμα, όπως έλεγε και ο ίδιος.

Προκλητική κίνηση που έγινε ακόμη προκλητικότερη όταν έγινε γνωστό ότι έφτασαν εκεί με ελικόπτερο της αστυνομίας.

Ο Κρίστι, όταν αποκαλύφθηκε η ενέργεια του, προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι δεν τον είδε καθόλου ο ήλιος γιατί φορούσε καπελάκι.

Οι φωτογραφίες λένε κάτι άλλο: ο Κρίστι και η οικογένεια του στην παραλία, με τον ίδιο στην καρέκλα, με σορτσάκι και καπελάκι, αρκετά άνετος. «Ημουν για λίγο», παραδέχτηκε δια του εκπροσώπου του. Και ακόμη αργότερα βρήκε άλλη μία υπερασπιστική γραμμή για το εξοχικό: «Εκεί κοιμάται η οικογένειά μου, εκεί κοιμάμαι και εγώ».

Ο Κρίστι επανεξελέγη πρόσφατα στην ηγεσία της πολιτείας, αλλά τα ποσοστά αποδοχής του μόλις που φτάνουν το 15%.

Στο παρελθόν ήταν πολύ καλύτερα. Είχε κερδίσει τα εύσημα για την αντιμετώπιση του κυκλώνα Σάντι που χτύπησε την πολιτεία το 2012, ωστόσο στην πορεία κάποια τοπικού ενδιαφέροντος υπόθεση του «τσαλάκωσε» για τα καλά την εικόνα και τα ποσοστά δημοφιλίας. Στις αρχές του 2016 έσπευσε να πάρει το μέρος του Ντόναλντ Τραμπ και από τότε η δημοσκοπική κατρακύλα συνεχίστηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...