325
H πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και η λευκή σελίδα -αντί προλόγου- στο βιβλίο που εξέδωσε το Κοινοβούλιο για τον Μανώλη Γλέζο | SOOC/Twitter/CreativeProtagon

H Ζωή αρνήθηκε να προλογίσει το βιβλίο της Βουλής για τον Γλέζο!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2017, 15:39
H πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και η λευκή σελίδα -αντί προλόγου- στο βιβλίο που εξέδωσε το Κοινοβούλιο για τον Μανώλη Γλέζο
|SOOC/Twitter/CreativeProtagon

H Ζωή αρνήθηκε να προλογίσει το βιβλίο της Βουλής για τον Γλέζο!

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2017, 15:39

Το ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μια ειδική περίπτωση πολιτικού είναι γνωστό εδώ και καιρό. Από τότε που έμπαινε με κόκκινο μπαλόνι στην Ολομέλεια. Ή τότε που ως Πρόεδρος της Βουλής έβγαινε στη Βασ. Σοφίας να κατσαδιάσει αστυνομικούς. Αλλά και τώρα που με την ίδια άνεση έδινε lifestyle συνέντευξη όλο γελάκια στην Κατερίνα Λάσπα, αλλά έπειτα εμπόδιζε τον γερμανό πρεσβευτή Πέτερ Σόοφ να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Διστόμου. Αυτά τα περιστατικά -και πολλά άλλα- μαρτυρούν ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας είναι αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «ειδικού χειρισμού» πολιτικός.

Ως τέτοιες «ειδικού χειρισμού» κινήσεις λοιπόν μπορεί να γίνουν κατανοητές: α) η άρνηση της Ζωής να γράψει πρόλογο για το βιβλίο που εξέδωσε η Βουλή των Ελλήνων προς τιμήν του Μανώλη Γλέζου -και αντιθέτως έγραψαν ο προκάτοχός της, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ο διάδοχός της, νυν πρόεδρος του σώματος Νίκος Βούτσης- και β) η πρωτοβουλία των εκδοτών να τυπώσουν το βιβλίο με λευκή σελίδα στον χώρο που είχε υπολογιστεί για το δικό της κείμενο!

zoeee

Τις εικόνες του βιβλίου δημοσιοποίησε -πού αλλού;- στο twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εγκάλεσε την πρώην Πρόεδρο της Βουλής για εμπάθεια. Βέβαια και η ΝΔ δεν είναι αθώα του… αίματος. Η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε εκλεγεί στις αρχές του 2015 Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων -την είχαν δηλαδή ψηφίσει και εγκρίνει και βουλευτές της ΝΔ.

Προς τι τώρα η εμπάθεια της κυρίας Κωνσταντοπούλου στην οποία αναφέρεται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ; Κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Γεωργιάδης αναφέρεται στο προ ολίγων εβδομάδων επεισόδιο όταν ο Μανώλης Γλέζος ήρθε σε αντιπαράθεση με την κυρία Κωνσταντοπούλου στο Δίστομο. Οταν η πρώην Πρόεδρος της Βουλής επιχείρησε να εμποδίσει τον γερμανό πρεσβευτή από το να καταθέσει στεφάνι ήταν ο 92χρονος ήρωας της Εθνικής Αντίστασης που σηκώθηκε από τη θέση του, πήρε από τον χέρι τον κ. Σόοφ και παρακάμπτοντας την εμβρόντητη Ζωή του έδωσε το στεφάνι για να το καταθέσει στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Ναζί.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...