277
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' στις ιπποδρομίες του Ασκοτ | REUTERS/Toby Melville

Οι μπίζνες της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ πάνε καλά

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2017, 09:14
Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' στις ιπποδρομίες του Ασκοτ
|REUTERS/Toby Melville

Οι μπίζνες της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ πάνε καλά

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2017, 09:14

Τα κέρδη που κατέγραψε ο Βασιλικός Οίκος στη Βρετανία πρόκειται να φέρουν αύξηση στο ποσό που θα δοθεί στη βασιλική οικογένεια για το 2018-2019 και καλύπτει τους μισθούς του προσωπικού και τα έξοδα λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους ισολογισμούς, ο Οίκος είχε πέρυσι αύξηση στα έσοδα που έφτασε τα 24,7 εκατ. στερλίνες. Οι εισπράξεις της βασιλικής οικογένειας – κατά κύριο λόγο από την εκμετάλλευση ακινήτων (κατοικίες, γραφεία και καταστήματα) στην περιοχή του Λονδίνου- ανήλθαν συνολικά στα 328,8 εκατ. στερλίνες (περίπου 370 εκατ. ευρώ)!

Ετσι, για το επόμενο έτος το κρατικό κονδύλι για τη διαχείριση του Βασιλικού Οίκου θα φτάσει στα 82,2 εκατ. στερλίνες, θα είναι αυξημένο δηλαδή κατά 6 εκατ. στερλίνες. Είναι ποσό που αντιστοιχεί στο 15% των εσόδων, το οποίο ως το 2027 θα έχει αυξηθεί στο 25%.

Διαφορετικό και αρκετά αυξημένο κόστος δίνει οργάνωση που ζητά πρακτικά την κατάργηση της μοναρχίας. Υπολογίζει τα έξοδα σε 345 εκατ. στερλίνες, καθώς προσθέτει το κόστος για την ασφάλεια και άλλα έξοδα.

Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους δαπάνες της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, μεταξύ άλλων το κόστος των ταξιδιών αυξήθηκε και έφτασε τα 4,5 εκατ. το 2016-17.

Εν τω μεταξύ, όπως γράφει το BBC, συνεχίζονται εκτεταμένες επισκευές στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, οι οποίες φτάνουν σε ύψος τα 369 εκατ. στερλίνες. Αυτές οι δαπάνες δικαιολογούν την αύξηση του ποσοστού του κονδυλίου ως το 2027.

Τι κοστίζει για κάθε βρετανό πολίτη η βασιλική οικογένεια το περιγράφει με γλαφυρούς και τυπικά βρετανικούς όρους ο σερ Αλαν Ρέιντ, ο -κατά κάποιο τρόπο- αρχιλογιστής της βασίλισσας. Κοστίζει, όπως λέει, 65 πένες τον χρόνο ή ένα γραμματόσημο πρώτης προτεραιότητας.

«Αν σκεφτούμε τι είναι και τι προσφέρει για τη χώρα η βασίλισσα, πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει άριστη αξία για τα χρήματα που δίνονται», εξηγεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...