480
O Γιουσέιν Μπολτ στη συνέντευξη Τύπου στην Οστράβα | REUTERS/David W Cerny

H «τρομακτική» επιστροφή του Γιουσέιν Μπολτ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2017, 18:12
O Γιουσέιν Μπολτ στη συνέντευξη Τύπου στην Οστράβα
|REUTERS/David W Cerny

H «τρομακτική» επιστροφή του Γιουσέιν Μπολτ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2017, 18:12

Στις 10 του Ιουνίου, ο Γιουσέιν Μπολτ σόκαρε τους πάντες -και τον ίδιο του τον εαυτό. Στον τελευταίο του αγώνα στη γενέτειρά του την Τζαμάικα, σημείωσε επίδοση 10.03″. Ποτέ του δεν είχε τρέξει τόσο αργά τα 100 μ. Ιούνιο μήνα, ήταν χρόνος «τρομακτικός» όπως τον χαρακτήρισε. Τώρα επιστρέφει ξανά στα ταρτάν -την Τρίτη στο θρυλικό μίτινγκ της Οστράβα στην Τσεχία- σε μια προσπάθεια να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό.

Γενικά αυτή η περίοδος του Μπολτ είναι μια αμήχανη περίοδος. Ολοι -και ο ίδιος- έχει προεξοφλήσει το τέλος της καριέρας του στο τέλος του 2017. Είναι πολλά τα παγκόσμια ρεκόρ, πολλά τα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια -κανείς άλλος δεν είχε καταφέρει τρία συνεχόμενα χρυσά σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και στα 100 μ. και στα 200 μ.- και σχετικά πολλά τα χρόνια, έχει φτάσει τα 31 του.

Το πρόβλημα είναι ότι θέλει να φύγει στην κορυφή, ανίκητος, ενώ ήδη αυτά που συζητάει δεν είναι τόσο τα σπριντ αλλά η καριέρα του μετά τον στίβο. «Είμαι σόουμαν, αλλά δεν μου αρέσει τόσο η τηλεόραση για να φτάσω να έχω το δικό μου σόου. Ισως να γίνω τηλεσχολιαστής. Αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος. Δεν ξέρω αν με θέλουν» είπε στην Οστράβα τη Δευτέρα ο Μπολτ, ο οποίος επισκέπτεται για ένατη φορά αυτό το ιστορικό μίτινγκ στίβου – τις οκτώ τις έχει κερδίσει και φρόντισε να το επιδείξει με μια φωτογραφία που ανήρτησε στο facebook.

19424322_10156321766688858_1083405866813448467_n

Οσο οι δημοσιογράφοι τον ρωτούν για την επόμενη ημέρα, εκείνος θα πρέπει να βλέπει να μην έχει ένα άδοξο τέλος της σημερινής ημέρας. Προς το παρόν έχει τη Νο22 επίδοση στον κόσμο, καθόλου ενθαρρυντικό για το μεγάλο φινάλε, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Λονδίνο τον προσεχή Αύγουστο.

Αν και ο Μπολτ έχει ιστορικό να ξεκινάει με κακές επιδόσεις το καλοκαίρι και να θριαμβεύει τον Αύγουστο, τώρα οι αντίπαλοι είναι πολλοί και όλοι ορέγονται να μείνουν στην ιστορία ως εκείνοι που σφράγισαν το τέλος του μεγάλου Τζαμαϊκανού.

Ενας από αυτούς είναι και ο χειρότερος. Ο μεγάλος του αντίπαλος τα τελευταία χρόνια, ο Αμερικανός Τζάστιν Γκάτλιν, που ναι μεν έχασε πέρυσι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά φάνηκε έτοιμος να πάρει μια τελευταία ρεβάνς. Την περασμένη Παρασκευή ο 35χρονος σπρίντερ κέρδισε στο αμερικανικό πρωτάθλημα, με επίδοση 9.95″, νικώντας τον φέρελπι Κρις Κόλμαν. Ο Γκάτλιν έχει την καλύτερη επίδοση εφέτος στον κόσμο με 9.82″. Ο Μπολτ δήλωσε σοκαρισμένος για την επιτυχία του Γκάτλιν, αλλά δεν μοιάζει να τον φοβάται.

Ακόμη πιο δύσκολος αντίπαλος για τον Μπολτ φαίνεται να είναι το… «αδελφός» του. Ο Γιόχαν Μπλέικ -γνωστότερος ως «Το Τέρας»- προπονείται μαζί με τον Μπολτ και απόντος του φίλου του έκανε πράγματα και θαύματα στο πρωτάθλημα της Τζαμάικα: κέρδισε τα 100 μ. με 9.90″ και τα 200 μ. με 19.97″.

Προς το παρόν ο Μπολτ εμφανίζεται τρομοκρατημένος. Εκτός και αν όλο αυτό είναι ένα ακόμη παιχνίδι του. Για να γελάσει τελευταίος και να κάνει για μια τελευταία φορά τη φιγούρα της αστραπής στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...