248
Η κοπέλα ενώ κρέμεται από το τελεφερίκ | youtube.com

Από το τελεφερίκ στην αγκαλιά αυτών που την έσωσαν

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2017, 15:12
Η κοπέλα ενώ κρέμεται από το τελεφερίκ
|youtube.com

Από το τελεφερίκ στην αγκαλιά αυτών που την έσωσαν

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2017, 15:12

Είναι από αυτά τα μικρά ατυχήματα που μπορεί να καταλήξουν σε τραγωδίες από τον πανικό που πιάνει όσους εμπλέκονται.

Μια κοπέλα 14 ετών, που παγιδεύτηκε σε τελεφερίκ σε θεματικό πάρκο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, κατάφερε να διασωθεί πέφτοντας -κυριολεκτικά- στην αγκαλιά των ανθρώπων που την έσωσαν, του Μάθιου Χάουαρντ, 47 ετών, και της κόρης του Λιάν Γουίντσελ, 21 ετών.

Η κοπέλα έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και είναι σε σταθερή κατάσταση χωρίς να έχει σοβαρά τραύματα, αναφέρει το Associated Press.

Ο Χάουαρντ και η κόρη του έφευγαν από το πάρκο διασκέδασης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όταν άκουσαν την κοπέλα να φωνάζει για βοήθεια.

Την είδαν τότε να κρέμεται από τα καθίσματα του τελεφερίκ σε ύψος πάνω από επτά μέτρα. Μαζί της ήταν ο μικρός αδελφός της που έκλαιγε γοερά.

Ο άνδρας με την κόρη του, αλλά και το πλήθος που συγκεντρώθηκε εκεί πήραν θέση ακριβώς κάτω από την κοπέλα, όταν σταμάτησε το τελεφερίκ. Είπε στην κοπέλα ότι μπορεί να πέσει γιατί είναι έτοιμοι να την πιάσουν.

Οπως και συνέβη, με την 14χρονη να προσγειώνεται στον Χάουαρντ και την κόρη του που έπεσαν καταγής. Ο Χάουαρντ τραυματίστηκε ελαφρά στην πλάτη.

Την σκηνή, που λίγο έλειψε να εξελιχτεί σε τραγωδία, κατέγραψαν με τα κινητά τους οι παριστάμενοι.

Δεν είναι σαφές πώς βρέθηκε η κοπέλα έξω από τη «γόνδολα» του τελεφερίκ, φαίνεται όμως ότι, πέρα από μια μπάρα που κρατούν οι επιβαίνοντες, δεν υπήρχε ζώνη ασφαλείας. Από την πλευρά του το πάρκο επιβεβαίωσε ότι το τελεφερίκ πέρασε τον έλεγχο ασφάλειας, θα παραμείνει όμως  για την ώρα εκτός λειτουργίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...