1133
Ο Πάνος Καμμένος στο Μαξίμου. Η κυβέρνηση τον καλύπτει. Προς το παρόν | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οταν το Μαξίμου καλύπτει άτσαλα τον Καμμένο

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 20 Ιουνίου 2017, 14:51
Ο Πάνος Καμμένος στο Μαξίμου. Η κυβέρνηση τον καλύπτει. Προς το παρόν
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οταν το Μαξίμου καλύπτει άτσαλα τον Καμμένο

Ανδρέας Στασινός Ανδρέας Στασινός 20 Ιουνίου 2017, 14:51

Εντάξει, ο Πάνος Καμμένος δεν το έχει τελευταία με τα social media. Τις γραβάτες με τους φαλλούς τις ανέβασε «το παιδί» και εκείνος τις κατέβασε. Τώρα αναρτά την «αλήθεια» όπως μας λέει -για την ακρίβεια την ΑΛΗΘΕΙΑ, όπως γράφει με κεφαλαία- αναδημοσιεύοντας άρθρο του ιστότοπου zougla.gr. Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια (sorry, η ΑΛΗΘΕΙΑ); Οτι όχι μόνο επικοινώνησε με τον ισοβίτη εφοπλιστή του «Noor 1» -του πλοίου που το 2014 πιάστηκε να μεταφέρει δύο τόνους ηρωίνη- αλλά και ότι τον πίεσε να δώσει κατάθεση. Αυτό προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο της επικοινωνίας του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλόπουλου με τον φυλακισμένο Ευθύμη Γιαννουσάκη το οποίο υπάρχει στο άρθρο που αναδημοσιεύει ο υπουργός Αμυνας: ο Γιαννουσάκης διαβεβαιώνει τον συνομιλητή του ότι δεν τον εκβίασε ο κ. Καμμένος, τον πίεσε όμως να καταθέσει!

Τι να συζητούσαν ο Γιαννουσάκης με τον κ. Καμμένο; Μια κάποια ιδέα μπορούν να μας προσφέρουν οι ηχογραφημένες συζητήσεις -με φερόμενους ως συνομιλητές τον ισοβίτη και τον προανακριτικό υπάλληλο, αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη- τις οποίες δημοσίευσε ένας άλλος ιστότοπος, το unfollow.com.gr. Μια απίστευτη επιχείρηση στοχοποίησης σε πρώτη φάση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη ώστε σε δεύτερη φάση να πληγεί και η οικογένεια Μητσοτάκη είναι εμφανής ακόμα και αν διαβάσεις δύο-τρία αποσπάσματα:

-Χριστοφορίδης: «Φυλακή θα τον βάλουμε είναι τελειωμένο, φυλακή θα μπει (…) Φυλακή θα μπει και ξέρεις τι λένε καμιά φορά; “Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται”. Αμα πέσει η δύναμη, εκεί να δεις τι έχει να γίνει. Θα του προσάπτουν συνέχεια πάρε, πάρε, πάρε».

– Γιαννουσάκης: «Εμένα, σου ξαναλέω η Τζίβα (αναφέρεται στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα) μου λέει εκτός του Noor για άλλο πράγμα είναι δύσκολο να μπει φυλακή, με την έννοια της δημόσιας κατακραυγής».

– Χ.: «Ηδη αυτή τη στιγμή υπάρχει προκαταρκτική για το ξέπλυμα, υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρεις. Και η οικονομική έχει μπει, η οικονομική ψάχνει, έχουμε κάνει αιτήματα δικαστικής συνδρομής. Θα μας τα δώσουν. Σ’ το λέω εκ των προτέρων, θα μας τα δώσουν. Το θέμα είναι να τύχεις εσύ του ευεργετήματος…».

Σε άλλη συνομιλία, ο εμφανιζόμενος ως «Χριστοφορίδης», ερωτηθείς από τον «Γιαννουσάκη», ποιον εξυπηρετεί η ενοχοποίηση του κ. Μαρινάκη, αναφέρει:

– Χ.: «Εξολοθρεύουν κατευθείαν την οικογένεια Μητσοτάκη. Εχουν τελειώσει, δέκα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπεύουν να το (…) δηλαδή δεν τους νοιάζει για τους Τούρκους».

– Γ.: «Πού έχω μπλέξει. Κατάλαβα, ρε μ….α».

– Χ: «Το ‘πιασες; Δηλαδή στα α…δια τους οι Τούρκοι. Το θέμα είναι ποιο τώρα; Το θέμα είναι ότι εσύ έχεις έναν άσο, θα τον χρησιμοποιήσεις; Πρέπει να κάνεις εχθρό, αποφάσισε, πρέπει να κάνεις εχθρό. Και να μην έχεις ακούσει για ναρκωτικά, όταν σου δίνει λεφτά, σου στέλνει λεφτά και σου λέει στο τηλέφωνο…».

– Γ.: «Για ναρκωτικά δεν έχω ακούσει, το ξαναλέμε. Μην τρελαθούμε, ο άνθρωπος δεν μου έχει πει ποτέ για ναρκωτικά».

– Χ.: «Μα δεν θα σου πει».

– Γ.: «Δεν μου έχει πει για ναρκωτικά, ξεκάθαρα. Αλλά εμένα μου ζήτησαν να πω ότι έχει πει».

Και λίγο πιο πριν κατονομάζεται ο κ. Καμμένος

– Γ.: «Εγώ στον Καμμένο το είπα, του λέω Πάνο εκείνο το βράδυ, μου λέει θα καταθέσεις. Του λέω “Πάνο εγώ τα είπα στο Δικαστήριο. Εμένα για ναρκωτικά ο Μπουρδούβαλης μου μίλησε, δεν μου μίλησε ποτέ αυτός”, “δεν με ενδιαφέρει”, μου λέει, “Αυτός είναι μπλεγμένος” μου λέει».

Στη συνέντευξη που είχε δώσει στη Real News στα τέλη Μαΐου ο Γιαννουσάκης είχε πει ότι ο κ. Καμμένος τον είχε πάρει τηλέφωνο στη φυλακή. «Με ενημέρωσε ότι θα έρθει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, η κ. Τζίβα, προκειμένου να δώσω την κατάθεση εις βάρος του κ. Μαρινάκη. Του είπα ότι δεν έχω να δώσω καμία κατάθεση. Πώς επικοινωνήσατε; Βρήκε τον τρόπο. Επικοινώνησε και με τον αρχιφύλακά μου. Και μου ζήτησε να δώσω την περιβόητη κατάθεση. Μου είπε ότι, αν το έκανα, θα ήταν δίπλα μου όλη η κυβέρνηση, ότι είναι ενημερωμένη ήδη όλη η κυβέρνηση». 

Αλλά ακόμα και αν όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, ακόμα κι αν αποδειχτεί ότι είναι ισχυρισμοί ενός ισοβίτη, και ισχύει μόνο το ότι ο κ. Καμμένος είχε επικοινωνία με τον Γιαννουσάκη -υπάρχουν δημοσιευμένες και οι κλήσεις- το μείζον ερώτημα παραμένει: τι δουλειά έχει ο υπουργός Αμυνας να ασχολείται με όλα αυτά; Να μιλάει με έναν ισοβίτη διακινητή ναρκωτικών;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος που έχει μια λύση δια πάσαν νόσον, μάς το είπε πρωί: «Ο κ. Καμμένος έπραξε ό,τι θα έπραττε οποιοσδήποτε πολίτης». Προφανώς κάθε πολίτης ξυπνάει το πρωί και αφού πιει τον καφέ του λέει να τηλεφωνηθεί με εμπόρους ναρκωτικών. Μετά ο κ. Τζανακόπουλος το διόρθωσε γιατί μάλλον κατάλαβε το κωμικό του πράγματος. «Το σημαντικό δεν είναι το τηλέφωνο, αλλά να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση που έχει πάρα πολλές σκοτεινές πτυχές» μας εξήγησε.

Για το Μαξίμου λοιπόν, δεν είναι σημαντικό το τηλέφωνο, δεν είναι σημαντικό που ο υπουργός Αμυνας τηλεφωνιέται με έναν καταδικασθέντα σε υπόθεση δύο τόνων ηρωίνης. Τουλάχιστον όμως παραδέχεται πλέον ότι επικοινωνία υπήρξε. Η πρώτη γραμμή άμυνας φαίνεται ότι έσπασε.

Δεύτερη γραμμή άμυνας για την κυβέρνηση, που προς το παρόν συνεχίζει να προσφέρει πολιτική κάλυψη στον κ. Καμμένο, είναι ότι οι αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του υπουργού Αμυνας με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου επειδή τα ηχητικά αποσπάσματα που εκθέτουν τον υπουργό Αμυνας αφορούν υποκλαπείσες συνομιλίες. Αυτήν την θέση έσπευσε να διατυπώσει ο πάντα χρήσιμος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Ο οποίος ως δια μαγείας «ξέχασε» ότι επί των ημερών του ψηφίστηκε νόμος, ο οποίος επιτρέπει τη χρήση υποκλαπεισών συνομιλιών σε περιπτώσεις διακεκριμένης διαφθοράς κρατικού αξιωματούχου.

Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει όχι απλώς διακεκριμένη αλλά καραμπινάτη διαφθορά: Ο αρμόδιος προανακριτικός υπάλληλος, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στις ηχογραφημένες συνομιλίες, προτρέπει τον ισοβίτη Γιαννουσάκη να κατηγορήσει ως συμμετέχοντα σε αξιόποινες πράξεις τον κ. Μαρινάκη τον οποίο ο κρατούμενος γνωρίζει πάρα πολύ καλά και παραδέχεται ότι δεν έχει καμία σχέση στην υπόθεση. Προκειμένου να πείσει τον συνομιλητή του ο αρμόδιος προανακριτικός υπάλληλος τον διαβεβαιώνει ότι θα του καταβληθεί ποσό 10 εκατ. ευρώ για να κατηγορήσει έναν αθώο, απειλώντας τον μάλιστα ότι εάν δεν το κάνει, κάνει εχθρό την κυβέρνηση και ότι θα πεθάνει μέσα στη φυλακή. Τι άλλο χρειάζεται ώστε η υποκλαπείσα συνομιλία, να χρησιμοποιηθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα και τον ανακριτή Διαφθοράς;

Τι απομένει λοιπόν; Κανονικά η Βουλή. Και ενδεχομένως Εξεταστική Επιτροπή. Η Δικαιοσύνη με βάση σχετική αναφορά που κατέθεσε ο ίδιος ο Γιαννουσάκης διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα όλων των καταγγελλομένων. Νομικοί κύκλοι εξηγούν ότι ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός εάν σκοντάψει σε όνομα πολιτικού προσώπου οφείλει να διαβιβάσει τα στοιχεία στη Βουλή, τα μέλη της οποίας έχουν την αρμοδιότητα να κρίνουν την ενδεχόμενη ποινική διάσταση τέτοιων υποθέσεων.

Καθώς η αντιπολίτευση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έχουν ζητήσει εξηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ένα αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να ερευνηθεί ο ρόλος του κ. Καμμένου δεν αποκλείεται. Και εκεί θα δούμε τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας που προφανώς χρειάζεται τους εννέα βουλευτές των Ανεξ. Ελλήνων για να κρατά την εξουσία.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο για την υποβολή πρότασης μομφής κατά του υπουργού Αμυνας. Αλλά μια μομφή -όταν η αντιπολίτευση λέει ότι ο κ. Καμμένος «προκαλεί προβλήματα στη χώρα»- είναι πλέον μια υποδήλωση…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...