210
H επιστήμη προσπαθεί να αποδείξει αυτό που όλοι υποψιάζονται: την ύπαρξη ζωής εκεί έξω |

ΝΑSA: νέοι πλανήτες που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 21:24
H επιστήμη προσπαθεί να αποδείξει αυτό που όλοι υποψιάζονται: την ύπαρξη ζωής εκεί έξω
|

ΝΑSA: νέοι πλανήτες που μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 21:24

Είναι συναρπαστικές οι τελευταίες ανακαλύψεις του διαστημικού τηλεσκοπίου «Κέπλερ», σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις που έκανε η NASA τη Δευτέρα. Οπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, εντοπίστηκαν άλλοι 219 υποψήφιοι πλανήτες, οι 10 εκ των οποίων είναι πολύ πιθανό να φιλοξενούν εξωγήινη ζωή, καθώς παρουσιάζουν όλα εκείνα τα δεδομένα που ευνοούν τη δημιουργία, ύπαρξη και εξέλιξη οργανισμών. Πρόκειται για πλανήτες στο μέγεθος της Γης που βρίσκονται στην κατάλληλη απόσταση από το άστρο τους, ώστε να μπορούν να έχουν συνθήκες ζωής.

(Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη Τύπου της NASA)

https://youtu.be/Uafzcu-to98

Με τις νέες προσθήκες, ο κατάλογος των πλανητών που έχει ανακαλύψει το Κέπλερ ανέρχεται σε αριθμό στους 4.034 υποψήφιους πλανήτες. Οι 2.335 από αυτούς έχουν πιστοποιηθεί και χαρακτηρίζονται εξωπλανήτες, ενώ οι 50 έχουν το μέγεθος της Γης και παρουσιάζουν ανάλογα δεδομένα, τα οποία επιτρέπουν την ανάπτυξη σεναρίου για την ύπαρξη ζωής.

«Τα δεδομένα που συλλέγουμε από το Κέπλερ είναι μοναδικά, καθώς είναι τα μόνα που αναφέρονται σε πληθυσμό ανάλογο της Γης. Πλανήτες που διαθέτουν περίπου το ίδιο μέγεθος και την ίδια τροχιά με τη Γη» ανέφερε ο Μριο Πέρεζ, επιστήμονας στη Nasa που συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Η κατανόηση της συχνότητας τέτοιων εξωπλανητών στον γαλαξία θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε τις επόμενες αποστολές της διαστημικής υπηρεσίας στην απευθείας εύρεση μίας όμοιας Γης», πρόσθεσε.

https://youtu.be/95f2WcmAu-8

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...