252
Πυροσβέστες εξετάζουν το σώμα υπόπτου που κείτεται στο έδαφος στα Ηλύσια Πεδία | REUTERSGonzalo Fuentes

Συναγερμός στο Παρίσι: Γεμάτο εκρηκτικά το αυτοκίνητο που έπεσε σε βαν της αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 17:53
Πυροσβέστες εξετάζουν το σώμα υπόπτου που κείτεται στο έδαφος στα Ηλύσια Πεδία
|REUTERSGonzalo Fuentes

Συναγερμός στο Παρίσι: Γεμάτο εκρηκτικά το αυτοκίνητο που έπεσε σε βαν της αστυνομίας

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 17:53

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε βαν της Αστυνομίας, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, στα Ηλύσια Πεδία. Γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο η κατάσταση χωρίς να τραυματιστεί κανείς, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις προσέγγισαν το όχημα που προσέκρουσε στο βαν και ανέσυραν τον οδηγό. Σύμφωνα με μαρτυρίες, έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου του για να τον βγάλουν έξω.

Οπως ανέφεραν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης πέθανε στο σημείο τη επίθεσης.

REUTERSGonzalo-Fuentes
REUTERS/ Gonzalo Fuentes

Δεν είχε διευκρινιστεί αν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια ή για ατύχημα. Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολμπέρ, μέσα στο όχημά εντοπίστηκε ένα όπλο κι εκρηκτικά. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Αρχές αντιμετώπιζαν την ενέργεια ως εσκεμμένη και όχι ως ατύχημα.

Αμεσα απέκλεισε την περιοχή η γαλλική Αστυνομία και έκλεισε τον κοντινό σταθμότου μετρό για λόγους ασφαλείας.

Το σκηνικό περιέγραψε δημοσιογράφος της Liberation που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο, με το σκούτερ του: «Πέρασε δίπλα μου ένα όχημα της αστυνομίας, πήγαιναν λίγο πιο γρήγορα από εμένα και όταν έφτασαν 300 μέτρα πριν από την πλατεία Γκραν Παλέ, σταμάτησαν μπροστά από ένα αυτοκίνητο που είχε μπλοκάρει τη διέλευση άλλων αυτοκινήτων».

REUTERS/ Gonzalo Fuentes
Αποκλεισμένη η περιοχή από αστυνομικούς και στο βάθος το ασημί χρώματος αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στο βαν της αστυνομίας (REUTERS/ Gonzalo Fuentes)

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στα Ηλύσια Πεδία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...