241
Ο,τι απέμεινε από ένα διαμέρισμα στον ουρανοξύστη. Αντε να βρεις σορούς εκεί. | Metropolitan Police Handout via REUTERS

Τάφος για τουλάχιστον 79 ανθρώπους τα διαμερίσματα του Grenfell Tower

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 17:45
Ο,τι απέμεινε από ένα διαμέρισμα στον ουρανοξύστη. Αντε να βρεις σορούς εκεί.
|Metropolitan Police Handout via REUTERS

Τάφος για τουλάχιστον 79 ανθρώπους τα διαμερίσματα του Grenfell Tower

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2017, 17:45

Ενας εφιάλτης που δεν έχει τέλος, ανθρώπινες απώλειες που συνεχώς αυξάνονται, ανανεώνοντας με έναν μακάβριο τρόπο το πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί η Βρετανία. Οι νεκροί στο Grenfell Tower, τον Πύργο της Κολάσεως στο Λονδίνου που τυλίχτηκε την περασμένη Τετάρτη στις φλόγες, έφθασαν επισήμως τους 79. Και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι αγνοούμενοι από την πολυκατοικία του Κένσινγκτον είναι πολλοί και οι έρευνες στα ολοσχερώς κατεστραμμένα διαμερίσματα συνεχίζονται.

Ο ίδιος ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, Στιούαρτ Κάντι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πέντε ακόμα άνθρωποι ταυτοποιήθηκαν και παραδέχτηκε ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. Την Παρασκευή οι Αρχές είχαν εκφράσει την ελπίδα να μη φτάσουν τους 100 οι νεκροί. Μια ελπίδα, όχι και εκτίμηση…

2017-06-18T170147Z_1505819971_RC1474456770_RTRMADP_3_BRITAIN-FIRE (1)
Μηνύματα για την Ημέρα του Πατέρα στους αδικοχαμένους ενοίκους του κτιριακού συγκροτήματος (Reuters)

Στο μεταξύ, στην αποκάλυψη ότι το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την εξωτερική επένδυση του Grenfell Tower έχει απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο προέβη μιλώντας την Κυριακή στο BBC ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Το υλικό αυτό ευθύνεται πιθανότατα, σύμφωνα με τους ενοίκους και με αρκετούς ειδικούς, για τη δραματική και ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς που έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

«Απ’ όσο καταλαβαίνω αυτή η εύφλεκτη επένδυση είναι απαγορευμένη και στη Βρετανία. Το πρώτο ερώτημα είναι αν οι κανονισμοί μας είναι σωστοί (…) και το δεύτερο αν υπάρχει συμμόρφωση με αυτούς τους κανονισμούς», είπε ο Φίλιπ Χάμοντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...