489
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει πως η ΝΔ εκπροσωπεί τη σιωπηλή πλειοψηφία που θέλει πολιτική αλλαγή | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας έβαλε τη χώρα σε διαρκή λιτότητα»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2017, 21:57
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει πως η ΝΔ εκπροσωπεί τη σιωπηλή πλειοψηφία που θέλει πολιτική αλλαγή
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας έβαλε τη χώρα σε διαρκή λιτότητα»

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2017, 21:57

Με τη συμφωνία του Eurogroup η κυβέρνηση Τσίπρα πέρασε κάτω από τον πήχυ που είχε η ίδια θέσει υπερβολικά ψηλά, και ως συνέπεια η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με καθεστώς διαρκούς λιτότητας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha.

Οπως είπε, η συμφωνία έφερε νέο πακέτο μέτρων αλλά αντίθετα οι αποφάσεις για το χρέος μετατέθηκαν για το 2018, ενώ παράλληλα δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική ένταξης των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση. Και τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει σύντομα να «απολογηθεί» ενώπιον της Βουλής τόσο για το αποτέλεσμα του Eurogroup όσο και για το σύνολο των επιλογών που έχει κάνει στις διαπραγματεύσεις την τελευταία διετία.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως αυτό που χρειάζεται η χώρα ώστε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και να σταθεί στα πόδια της είναι να αποκτήσει «μεταρρυθμιστική αξιοπιστία», κάτι που η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει, καθώς με το δεξί χέρι υπογράφει μεταρρυθμίσεις και με το αριστερό προωθεί μέτρα οπισθοδρόμησης. Η Νέα Δημοκρατία, είπε, μπορεί να ξανακερδίσει τη «μεταρρυθμιστική αξιοπιστία» για την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση σε διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα περιορίζουν το ρόλο του κράτους στην αγορά, θα ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα και θα βάλουν τέλος στο «στραγγάλισμα» της επιχειρηματικότητας από το Δημόσιο. Ειδικά για το Δημόσιο, σημείωσε πως μία κυβέρνηση ΝΔ δεν θα προβεί σε απολύσεις, αλλά θα μειώσει το προσωπικό εφαρμόζοντας επί πέντε χρόνια αναλογία 1 προς 5 στις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σήμερα η ΝΔ εκπροσωπεί τη σιωπηλή πλειοψηφία που θέλει πολιτική αλλαγή, ενώ απέρριψε κάθε σενάριο συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα. «Μας χωρίζει πολιτική άβυσσος», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη δημόσια ασφάλεια, μετά την τραγωδία στο Μενίδι και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας,  υποστήριξε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει επιτρέψει την ανυπαρξία του κράτους στα Εξάρχεια. Ωστόσο επισήμανε πως είναι αντίθετος στην πρόταση των αστυνομικών να οργανώσουν δικό τους συλλαλητήριο στα Εξάρχεια, καθώς αυτό θα μπορούσε «να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – και η άβυσσος

«Με τον κ. Μητσοτάκη συμφωνούμε σε ένα πράγμα: Εκφράζουμε δύο διαφορετικούς κόσμους. Οντως, μας χωρίζει Αβυσσος», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αυτή τη συνέντευξη.

«Ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά δεν κατάφερε να το κρύψει. Μας αποκάλυψε ότι το όραμα του για τη δημόσια Υγεία είναι να την παραδώσει στα ιδιωτικά συμφέροντα. Μας αποκάλυψε ότι την ώρα που η κυβέρνηση κάνει προσλήψεις στην Παιδεία και την Υγεία, ο ίδιος δεσμεύεται να δώσει τη χαριστική βολή στο κοινωνικό κράτος», σημείωσε η Κουμουνδούρου.

«Μας αποκάλυψε ότι, αφού επί δεκαετίες το κόμμα του και το ΠΑΣΟΚ λεηλάτησαν την κοινωνική ασφάλιση, τώρα εμφανίζεται ως τηλεοπτικός πλασιέ της ιδιωτικής ασφάλισης. Μας αποκάλυψε ότι μετά τη συνάντησή του με εργαζόμενους από τον κλάδο των ταχυμεταφορών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι “στον ιδιωτικό τομέα τα συμφέροντα των εργαζομένων και της εργοδοσίας τέμνονται”», συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την Κουμουνδούρου, «αυτή η αντίληψη για την εργασία και τους εργαζομένους τον οδήγησε προφανώς να μην πει κουβέντα για τον καταδικασθέντα για εργατικές παραβάσεις κ. Μηταράκη, αναπληρωτή τομεάρχη Εργασιακών της Νέας Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...