512
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του την Παρασκευή στους τομεάρχες της ΝΔ | YouTube

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση έχει κλειστεί μέσα στα τείχη της εξουσίας»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2017, 11:50
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του την Παρασκευή στους τομεάρχες της ΝΔ
|YouTube

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση έχει κλειστεί μέσα στα τείχη της εξουσίας»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουνίου 2017, 11:50

Είναι σχεδόν ειρωνικό. Ενώ δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε τον αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Βουλή -εγκαλώντας μάλιστα τον Νίκο Βούτση- τώρα η κυβέρνηση φέρνει στην Ολομέλεια με τροπολογίες σε άσχετο νομοσχέδιο για την… αλιεία μια σειρά από κρίσιμα μέτρα για να κλείσει την αξιολόγηση.

Οταν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώπιον των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας σε σύσκεψη στην Πειραιώς τόνισε πως «η τρίτη αξιολόγηση ανοιγοκλείνει κι έρχονται νέα προαπαιτούμενα στη Βουλή με εκπρόθεσμες τροπολογίες σε άσχετο νομοσχέδιο». 

Ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε ότι η αξιολόγηση τελικά θα κλείσει, αλλά με βαρύ κόστος για τους ήδη επιβαρυμένους πολίτες και τεράστιο κόστος για την οικονομία, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για να δοθεί στους πολίτες η ευκαιρία να αποφασίσουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μέτρα τα οποία ψηφίζονται ασμένως στη Βουλή από τη συμπολίτευση χωρίς κανένα αποτέλεσμα και που δεν σταματούν να έρχονται.

«Προαπαιτούμενα δεν έχουμε πλέον μόνο πριν αλλά και μετά τη συμφωνία! Με μια κυβέρνηση που αδυνατεί να διαπραγματευθεί γιατί δεν διαθέτει απολύτως καμιά αξιοπιστία, και γιατί ο επαίτης παίρνει μόνο αυτά που του δίνουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η κυβέρνηση θα πάρει ό,τι της δώσουν σε μια διαπραγμάτευση στην οποία θα κάνει ό,τι της ζητήσουν γιατί είναι θεατής» τόνισε.

222054
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (INTIMENEWS)

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι διέψευσε τις ανεδαφικές ελπίδες που επιπόλαια δημιούργησε. «Δεν εκπλήρωσε ούτε μία από τις αναρίθμητες υποσχέσεις που έδωσε. Ψήφισε αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας και τώρα έχει κλειστεί μέσα στα τείχη της εξουσίας» τόνισε.

«Τι μας έλεγε ο κ. Τσίπρας πέρυσι το φθινόπωρο, μιλώντας όχι γενικώς και αορίστως, αλλά θέτοντας συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα; Είχε ορίσει ως άμεσους στόχους: πρώτον το κλείσιμο της αξιολόγησης, δεύτερον την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και τρίτον τη ρύθμιση του χρέους. Η κυβέρνηση έχει σήμερα χάσει και τους τρεις στόχους που η ίδια είχε θέσει. Και μαζί της, αυτό είναι το δυστύχημα, χάνει και η χώρα» επισήμανε.

Οπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, η ίδια κυβέρνηση που στον προϋπολογισμό του 2017 προέβλεπε ανάπτυξη 2,7%, τώρα μιλάει για 1,8%, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις για ακόμα χαμηλότερα, όπως η πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ για 1,1%. «Η ποσοτική χαλάρωση – ο δεύτερος μεγάλος στόχος –μοιάζει επίσης να απομακρύνεται. Έπρεπε να έχουμε μπει στην ποσοτική χαλάρωση από τον Μάρτιο του 2015 και θα είχαμε μπει αν δεν είχε μεσολαβήσει η περιπέτεια του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

«Τα γεγονότα μας δικαιώνουν. Η χώρα πρέπει να βγει από το αδιέξοδο που την έχουν βάλει η ανικανότητα και ο λαϊκισμός. Η κυβέρνηση, οχυρωμένη στην εξουσία της, επιμένει σε πολιτική καμένης γης. Όμως μόνο μια αξιόπιστη κυβέρνηση, προσηλωμένη στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, μπορεί να ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία της χώρας. Να διεκδικήσει από τους εταίρους της να κάνουν πράξη αυτά για τα οποία έχουν δεσμευθεί από το Νοέμβριο του 2012 για το χρέος. Αλλά κυρίως να βάλει μπροστά τις μηχανές της ανάπτυξης, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες δουλειές» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...